معرفی اثر

تابلوی فرنسوا موسین (کاخ موزه ملت)

تابلوی فرنسوا موسین (کاخ موزه ملت)

معرفی اثر فرانسوا موسین در سرسرای طبقه دوم کاخ موزه ملت 

  • کد مطلب: 8553
  • تاریخ انتشار: سه شنبه 10 مهر 1403 - 13:29

نقاشی رنگ روغن روی بوم - اثر: فرانسوا موسین (4 اکتبر 1820 - 24 اکتبر 1888 / Francois Etienne Musin)

ملیت:بلژیک

اندازه اثر: 125*187 سانتیمتر

محل نمایش: سرسرای طبقه دوم کاخ موزه ملت 

موسین در کودکی بیش از درس خواندن به دریا اهمیت می داد. استعداد هنری او زمانی کشف شد که به عنوان تنبیه در اتاق زیر شیروانی حبس شد و با استفاده از یک تکه زغال نمایی از اسکله اوستند را روی دیوار کشید. پدر او یک مسافرخانه دار، کشتی‌ساز و کشاورز صدف بود که مدتی را در یک هنگ کیفری به دلیل فرار از جنگ‌های ناپلئون گذرانده بود. شاید علاقه زیاد موسین به دریا و تبحر وی در زمینه نقاشی از مناظر دریایی به شغل پدرش و ریشه های تجسمی وی در کودکی برمیگردد.

در جوانی،تقریبا حدود سال 1831 میلادی، زمانی که هنوز در بندر اوستند کارمیکرد، اولین درس‌های خود را از میشل ون کویک و فرانسوا آنتوان بوسوئه دریافت کرد. او بعداً در آکادمی هنرهای محلی Beaux حضور یافت و پس از کسب مدال طلا در سال 1835 فارغ‌التحصیل شد. او تحصیلات خود را در آکادمی رویال هنرهای زیبای بروکسل ادامه داد و در آنجا زیر نظر فرانسوا جوزف ناوز تحصیل کرد. زمانی که در آنجا بود، او نقاشی هایی از روش های جراحی در اتاق عمل دکتر لوئیس-جوزف سوتین ساخت، با این هدف که آنها را در یک کتاب درسی منتشر کند. در سال 1839 م ،به ارتش فراخوانده شد، اما پدرش که برای ملحق نشدن او به ارتش هزینه زیادی کرده بود بدینگونه مسیر زندگی اش را تغییر داد. در سال 1840، او شروع به برگزاری نمایشگاه های متعدد کرد و در سال 1842 برای همیشه به بروکسل رفت و در سال بعد تحصیلات هنری خود را به پایان رساند.

زمانی که شاه لئوپولد اول دو تابلوی او را در سال 1845 خرید، حرفه اش به طور قابل توجهی پیشرفت کرد و در معرض دید هنردوستان دنیا بخصوص اروپا قرار گرفت. این اثر ارزشمند در دوره پهلوی دوم خریداری شده و متعلق به کلکسیون شخصی فرح پهلوی می باشد که هم اکنون پس از انجام پروژه مرمت و پاکسازی در سرسرای طبقه دوم کاخ موزه ملت سعدآباد در معرض دید قرار گرفته است. قابل ذکر است آثار دیگری از این هنرمند نامی در موزه هنرهای زیبای مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد قابل بازدید است.

 

پژوهش: لیلی رئوف