معرفی تابلوی هاجر موزه آب کاخ سعد آباد

معرفی تابلوی هاجر موزه آب کاخ سعد آباد
  • کد مطلب: 7949
  • تاریخ انتشار: سه شنبه 9 آذر 1400 - 13:41

معرفی تابلوی هاجر موزه آب کاخ سعد آباد

عنوان تابلو : هاجر
اثر آفرین : غلامعلی طاهری
ابعاد اثر ۱۰۰ × ۱۵۰ سانتیمتر
تاریخ اثر : سال ۱۳۸۱ هجری شمسی
هاجر همسر حضرت ابراهیم ع و مادر حضرت اسماعیل ع است .

🔹زادگاه او مصر و آراامگاهش در حجر اسماعیل ومحل زندگی اش مکه است .نام هاجر در قرآن ذکر نشده‌است ولیکن داستان او در سوره ابراهیم مورد اشاره قرار گرفته‌است. او در اسلام زنی تکریم شده‌است که حضرت محمد( ص) از نسل وی می‌باشد. مراسم حج در اسلام داستان تلاش هاجر برای نجات فرزند خود را بازسازی می‌کند.
بنابر روایت تورات هاجر کنیز شاه مصر بود که به ساره، همسر ابراهیم، هدیه داده شد و ساره او را به ابراهیم فروخت و پس از مدتی اسماعیل را به دنیا آورد.
پس از تولد اسماعیل، در پی ناراحتی ساره از فرزنددار شدن هاجر و فرزنددار نشدن خود، ابراهیم به دستور خدا هاجر و فرزندش را از شام به مکه که در آن روز بیابانی خشک بود و هیچ کسی در آن ساکن نبود منتقل کرد.
بنا به نقل تورات، برخلاف منابع اسلامی، هجرت هاجر، پس از تولد اسحاق و بدون همراهی ابراهیم بوده است.
همان طور که گذشت، وقتی حضرت ابراهیم (ع) آنها را ترک کرد هاجر برای فرزند شیرخوارش در جستجوی آب بود و هفت مرتبه فاصله بین کوه صفا و مروه را دوید و بار آخر در کنار کوه مروه یک باره چشمه آبی از دل زمین جوشید و هاجر دور آن را با ماسه گرفت تا آب جمع شود و در این حال می‌ گفت "زم زم زم زم" یعنی جمع می‌ شود زیرا وی می‌ترسید آب در ماسه‌ ها فرو رود. رسول گرامی اسلام حضرت محمد (ص) در این باره فرموده ‌اند: رحمت خدا بر مادر اسماعیل باد که اگر این کار را نمی ‌کرد و آب جاری می‌ شد امروزه بدین شکل باقی نمی ‌ماند.
زمزم، چاهی مشهور واقع در مسجدالحرام در فاصله ۲۱ متری شرقِ کعبه است. این چاه، بنابر روایات، در آغاز، چشمه‌ای بوده که به لطف خداوند برای حضرت اسماعیل جاری شده است. پیامبر اکرم (ص) آب آن را برترین آب‌های زمین و شفابخش خوانده‌ است.
این چاه در آغاز، منبع تأمین آب مکه بود و پس از آن چاه‌‏های دیگری در مکه و اطراف آن ایجاد شد. این آب همواره نزد مردم مکه قِداسَت و اهمیت فراوانی داشته است. آنان مردگان خود را با آب زمزم غسل می‏‌دادند و خود مقید به استفاده و نوشیدن از آن بودند.
نگار پیمانی ( مسئول موزه آب )
آذر سال ۱۴۰۰ ه.ش

منابع : قرآن کریم ، کتاب تورات