ساعت رومیزی / کاخ موزه سبز

ساعت رومیزی / کاخ موزه سبز
  • کد مطلب: 7899
  • تاریخ انتشار: سه شنبه 27 مهر 1400 - 10:45

ساعت رومیزی

نام کمپانی : ANGELUS

کشور سازنده : سوئیس

 قدمت : اواخر قرن ۱۹م

 ارتفاع :۱۳ سانتیمتر

 جنس : مس

 محل نمایش: تالار پذیرایی زیرزمین کاخ موزه سبز

 پژوهشگر : عاطفه هزاوه ( کارشناس ارشد کاخ موزه سبز )

 عکس : لیلی رئوف ( آرشیو موزه )

 

 معرفی شئ :

 ساعت فوق از یک مکعب تشکیل شده که پنج وجه آن دارای صفحه نمایش میباشد و وجه پایینی آن به یک پایه استنوانه ای شکل متصل شده است.  ساعت از مس ساخته شده که زیبایی آن را دو چندان میکند. این ساعت دارای پنج وجه است که روی هر کدام از آنها صفحه نمایشی با کارایی خاص دیده میشود.این امر باعث شده که در زمان خود ( دهه چهل میلادی ) جزو پیشرفته ترین ساعت ها به شمار آید.

 نمایشگر اول : ساعت

 صفحه نمایش اول ساعت است که دارای عقربه هایی از جنس مس و نوار شب نما می باشد. این ساعت دارای صفحه سفید رنگ است که اعداد به صورت لاتین بطور هنرمندانه روی آن نصب شده است .

 همچنین کنار اعداد نیز شب نما قرار دارد تا در تاریکی شب قابل رویت باشد. این ساعت دارای تقویم است که نشانگر سمت راست ماه میلادی و نشانگر سمت چپ روزهای هفته را نشان می دهد. اما در قسمت پایین  صفحه کرونوگرافی با کالیبر ۲۷ میلی متر و شمارنده ۳۰ دقیقه ای قرار دارد که در آن زمان شاهکار مهندسی این برند به شمار می آید.

 نمایشگر دوم : دماسنج

یک دماسنج (thermometer) عقربه ای قرار دارد که به دو صورت سیستم آمریکایی( Fahrenheit ) و سیستم اروپایی (Celsius) دما را اندازه گیری می کند. بازه حرارتی این دماسنج از ۳۵- تا ۶۵+ سلسیوس می باشد.

اساس کار این دماسنج بر کاهش یا افزایش طول یک فلز در اثر تغییرات دما می باشد.

در این دماسنج از دو نوع فلز مختلف استفاده می شود که به یکدیگر جوش داده شده یا چسبانده می شوند. این فلزات می توانند شامل مس ، فولاد یا برنج باشند که به صورت طولی به یکدیگر متصل می شوند و گرما به آن ها منتقل می شود. با توجه به یکسان نبودن ضریب های گرمایی دو فلز در صورت گرم و سرد شدن نوار خم می گردد.

هر زمان که نوار جوش داده شده گرم شود ، دو فلز بر اساس نرخ انبساط حرارتی آنها تغییر شکل میدهند.بی متال با ضریب پایین آمدن حرارتی مجبور به خم شدن یا پیچ خوردگی به سمتی می شوند. حرکت نوار برای منحرف

 کردن یک اشاره گر بر روی مقیاس کالیبره شده استفاده می شود و سپس دما را برای کاربر نشان می دهد. با توجه به ساختار تمام مکانیکی آنها، تنها دمای فعلی محیط را نمایش می دهند.

 نمایشگر سوم : فشارسنج

از فشار سنج (barometer) برای اندازه‎ گیری فشار هوای محیط که به صورت غیر مستقیم معرف ارتفاع از سطح دریا و تغییرات جوی است برای پیش بینی وضعیت هوا و همچنین محیط های آزمایشگاهی که بایستی شرایط کلی نظیر دما و فشار محیط را کنترل کنند استفاده میگردد.

این فشارسنج دارای دوعقربه میباشد که یکی نشان دهنده فشار محیط و دیگری قابل تنظیم بطور دستی بر روی فشار دلخواه میباشد. درجه این فشارسنج برحسب میلی متر جیوه و اینچ جیوه میباشد که دارای بازه ی اندازی گیری از ۶۰- تا ۶۰+ میلی متر جیوه میباشد.

 نمایشگر چهارم: رطوبت سنج

به مقدار بخار آب موجود در اتمسفر، رطوبت هوا گفته

می شود. هوا مخلوطی از گازهای اتمسفری بخار آب و هوای خشک می باشد.

در عمل، مخلوط هوای خشک و بخار آب را هوا می گویند.

 که مقدار این رطوبت را با رطوبت سنج (Hygrometer) اندازه گیری می کنند. این ساعت دارای رطوبت سنجی که رطوبت نسبی هوا را برحسب درصد نشان میدهد میباشد.

 نمایشگر پنجم: قطب نما

قُطب‌نما (Compass) وسیله‌ای برای تعیین جهت و جهت‌یابی است. این وسیله با استفاده از میدان مغناطیسی زمین جهت قطب شمال را نشان می‌دهد که در حقیقت شمال مغناطیسی زمین است. روی این ساعت منحصر به فرد یک عدد قطب نما تعبیه شده است که دارای صفحه مسی رنگ میباشد.

معرفی سازنده :

آنجلوس(ANGELUS) در سال ۱۸۹۱ م توسط برادران آلبرت و گوستاو استولز با تأسیس کارخانه ساعت سازی آنجلوس در لولوک سوئیس تأسیس شد.قدمت آن به ۱۲۵ سال پیش می رسد و آنجلوس یکی از تأثیرگذارترین تولیدکنندگان ساعت از گذشته تا به امروز بوده است. در سال ۱۹۰۴ موفقیت این شرکت به برادران اجازه می دهد تا ۱۵ صنعتگر ماهر را استخدام کنند و کارهای بیشتری انجام شود. دقت بالای ساعتهای آنجلوس توسط مجموعه ای از نتایج درجه یک بدست آمده در مسابقات زمان بندی رصدخانه نشان داده می شود و این در حالی است که

 هنرنمایی فوق العاده ساعتهای آنجلوس توسط جوایز نمایشگاههای بین المللی از جمله پاریس (1902) ، لیل (1902) ، لیژ (1905) میلان (1906) ، برن (1914) و فیلادلفیا (1926) به رسمیت شناخته شده است. در سال ۱۹۴۰م نیروی هوایی مجارستان آنجلوس را به عنوان تامین کننده کرونوگراف خود انتخاب می کند. مانند بسیاری دیگر از مارک های معتبر ساعت سوئیسی ، آنجلوس در دهه هفتاد میلادی قربانی بحران کوارتز شد و تولید آن متوقف شد.

با این حال ، در سال ۲۰۱۱ توسط متخصص مشهور و مدیرعامل آن فردریک ونگر  احیا شد.