نام شی: تصویر گرفتار شدن برادران امیدوار در صحرای ربع الخالی
محل نمایش:گالری سوم، موزه برادران امیدوار
پژوهشگر: ملیکا فتح الهی
عکس: برادران امیدوار
آقایان عیسی و عبدالله امیدوار پس از هفت سال سفر با موتورسیکلت های خود به ایران بازگشتند و پس از استراحتی کوتاه این بار توسط اتومبیل سیتروئن دو سیلندر فرانسوی خود قصد سفر به قاره ی افریقا را کردند. این دو برادر برای رسیدن به قاره ی افریقا مستلزم به گذشتن از عربستان و صحرای ربع الخالی بودند بدین منظور پس از تجهیز کردن خود از طریق خلیج فارس به کویت رفتند و پس از آن راهی شهر ریاض عربستان شدند. پس از توقف کوتاه مدت در شهر ریاض و هم چنین دیدار با ملک سعود پادشاه عربستان، راهی شهر مکه شدند. همانطور که گفته شد برادران امیدوار برای رسیدن به شهر مکه میبایست از صحرای ربع الخالی عبور می کردند که با توجه به شرایط طبیعی این صحرا کاری بسیار سخت و خطرناک بود ، بیابان ربع الخالی (Empty Quarter) در یک سوم پایینی شبه جزیرهی عربستان قرار دارد و بهعنوان بخشی از صحرای عرب، عربستان، عمان، امارات متحده عربی و یمن را پوشش میدهد. با ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع، بیایان ربع الخالی یکی از بزرگترین صحراهای ماسهای جزیرهالعرب و همچنین جهان محسوب میشود. در بعضی جاها تپهها شنی به ارتفاه ۳۳۰ متر میرسد. بعضی از تپههای شنی در ربعالخالی تا ارتفاع ۲۴۰ متر نیز وجود دارد، و گستره این تپهها تا مسافت ۵۰ کیلومتر ادامه یافتهاست. ربعالخالی در روزهای تابستان جایی بسیار گرم است و دمای هوا آن در تابستان تا حدود ۵۵ تا ۶۰ درجه سانتیگراد میرسد. اما در شب به اندازهای سرد میشود که حتی زیر صفر هم میرسد.
در کتاب سفرنامه برادران امیدوار در خصوص گرفتار شدنشان در این بیابان به شرح زیر آمده:
"یک روز صبح که به ناگاه باد ملایمی که از مدتی پیش وزیدن گرفته بود تبدیل به توفان شدید و خطرناکی شد که شن و سنگ های بیابان را بالا برده و مرتب به شیشه و بدنه ی اتومبیل می پاشاند. چنانکه به زودی کوچکترین نشانه ای از جاده ی کاروان رویی که ما را راهنمایی می کرد باقی نماند و پیش رویمان هم آنقدر تیره و تار شده بود که دیگر نمی توانستیم جایی را ببینیم...ساعات تلخ و مرگباری بود، اتومبیل ما در دریایی از شن غوطه میخورد و به ناچار از تور سیمی استفاده می بردیم تا چرخ ها در شن فرو نرود... توفان به مدت دو روز به همان صورت ادامه یافت و ما را در حاشیه صحرای ربع الخالی گم شده و سرگردان و بدتر از همه بدون قطره ای بنزین در میان دریایی از خاک و شن باقی گذاشت دیگر دست از جان شسته و امیدی به ادامه حیات نداشتیم چون نیمی از اتومبیلمان هم در زیر شن های متحرکی که مثل برگ درخت به اطراف پاشیده می شدند فرو رفته و تقریبا در آن غرق شده بود..."
وضعیت برای برادارن امیدوار به قدری سخت و ناامیدکننده بود که طبق گفته ی خودشان با حالی بی رمق شروع به گرفتن چندین عکس از خودشان کردند تا اگر بعدها کسی اجسادشان را پیدا کرد از روی این عکساها، هویتشان مشخص شود.. سرانجام این دو برادر توسط اعراب "بدو" که در حال کوچ بودند نجات پیدا می کنند و اتوملیشان را با کمک شتر از حصار سنگین شن آزاد کرده و پس از استراحت چندروزه و تامین مجدد بنزین به سفر خود ادامه دادند.