تندی و کندی خطوط در نگارگری"موزه استاد فرشچیان

تندی و کندی خطوط در نگارگری
  • کد مطلب: 7480
  • تاریخ انتشار: يکشنبه 30 آذر 1399 - 09:12

معرفی؛

🔸"تندی و کندی خطوط در نگارگری"

بر گرفته از کتاب :رموز نهفته در نگارگری

نوشته : مرتضی خلج امیر حسینی
موزه استاد فرشچیان

🔸در هنر نگارگری و تذهیب خطوط رکن اصلی را داراست و به اندازه ای حائز اهمیت است که حضور سایه را بسیار کم رنگ و حتی در بیشتر موارد از بین می برد .

🔹قلم گیری در نگارگری شباهت زیادی به هنر خوشنویسی دارد ،چرا که زیبایی هر دوی آنها با ممارست و دقت نظر بر روی خطوط حاصل می شود .

آنچه هنر نگارگری را از طراحی های معمول متمایز می کند،شیوه اجرای خط های آن است بدین شکل که در نگارگری خطوط همواره با ضعف و قوت قلم ترسیم می شوند ،بدین ترتیب که هنرمند با فشار بر قلم قوت (کندی)را نقش می زند و با کم کردن فشار قلم خویش ضعف(تندی)را می افریند و مجموعه ای چشم نواز از خط های کم رنگ و پر رنگی را به وجود می اورد که در ارتباط با یکدیگر حکایتگر نقش هایی شگرف می شود.


در هنر نگارگری خطوط همچون نفس ادمی که دائما در ضعف و گاهی در قدرت به سر می برد ،با ضعف و قوت ترسیم می شوند و با زیبایی هایی که در اشکال و تصاویر خود دارند یاد اور این نکته می شوند ،همانطور که استاد هنرمند با تسلط و کنترل کامل خویش ضعف ها و قدرت های خط را در کنار هم می نشاند و زیبایی می افریند ،اگر انسان نیز به تسلط و کنترل ضعف ها و قدرت های نفس خویش بپردازد ،همچون استاد نقاش زیبایی خلق می کند .

زیبایی و لطافتی که این بار در غالب روح و زندگی ادمی متجلی میشوند.