ساعت تزئینى:
▫️نام هنرمند: ژان فرانسوا دنیر - Jean Francois Deniere (1774- 1866)
قدمت : قرن ۱۹ میلادی
▫️کشور سازنده : فرانسه
▫️جنس : برنز مطلا پتینه کاری
ارتفاع:٥٥ سانتیمتر
محل نمایش : اتاق انتظار 🔹کاخ سبز مجموعه سعداباد
عکس:لیلى رئوف(آرشیو کاخ سبز)
گرداوردنده : مرجان رفیعا
معرفی شی : این اثر یک ساعت رو شومینه ای موسوم به (Mantle clock) بهمراه دو شمعدان از جنس برنز طلایی می باشد که در اتاق انتظار کاخ سبز قرار دارد.
ساعت بر روی یک پایه برنز ریخته گری قرار گرفته که در این اثر هنرمند از فرم های گیاهی برگ وگل در طرح های پیچیده وبهم امیخته تا بالای تاج ساعت به نهایت ظرافت و زیبایی بکار گرفته ، زمینه ساعت برنگ سفید لعابی است که نام سازنده ان ( Denieres ) بر روی ان دیده می شود.
اعداد ساعت شمار و دقیقه شمار به لاتین نوشته شده که نواری نقاشی شده با گل های مخروطی شکل در میان ساعت به چشم می خورد .
در قسمت پایین ساعت نیز نام کشور سازنده فرانسه (Paris ) حک شده است .
معرفی هنرمند:
ژان فرانسوا دنیر (Jean Francois Deniere) یکی از برجسته ترین مجسمه سازها و سازنده ساعت های تزیینی در قرن ۱۹ میلادی فرانسه بود .
عمده کارهای او برای کاخ های فرانسه بویژه کاخ ورسای( Versaille) و گراند تریانون (Grand Trianon) بود .
ژان فرانسوا دنیر بهمراه دیگر مجسمه ساز بزرگ ان زمان فرانسوا توماس متلین (Francois Thomas Matelin) شرکت (Deniers) را تاسیس نمود.
این شرکت سازنده مجسمه های تزیینی و ساعت برنز با طرح کلاسیک برای طبقه اشراف امپراتوری فرانسه (پیش از انقلاب فرانسه ) بود.
صنعت برنزکاری فرانسه با محصولات این شرکت از قبیل تندیس ، ساعت و شمعدان و مبلمان جای خود را در طبقه اشراف و دولت های اروپایی انروز دنیا باز کرد، چنانچه تعداد زیادی از اثار فرانسوا دنیر هم اکنون در کاخ سفید ایالات متحده امریکا و موزه بریتانیا در معرض نمایش می باشد .
ژان فرانسوا دنیر بعنوان یک مجسمه ساز درجه اول در میان اعضای جامعه عالی امپراتوری فرانسه شناخته می شد .
او همواره در کارهای خود از طرح های کلاسیک ، تمثیل ها ، نقوش و تزیینات پرکار با طراحی ها ی دقیق از ترکیب مرمریت سفید و برنز مطلا استفاده می نمود .
در طول دهه ۱۷۹۰ میلادی با بهبود شرایط کار و ازادی تجارت بعد از انقلاب فرانسه استفاده از برنز طلاکاری شده در مجسمه ها و اشیای زینتی و کالاهای لوکس به میزان قابل توجهی افزایش یافت که این خود یکی از دلایل موفقیت مجسمه سازان معروفی همچون ژان
فرانسوا دنیر می باشد.