در راهروی بین گالری سوم و چهارم موزه استاد بهزاد اثری به نام "بهاروسه تار" با تکنیک گواش روی فیبر در ابعاد 8/50×38 سانتیمتر وجود دارد که در زمره آثار اواخر زندگی پربار استاد گرانقدر حسین بهزاد مینیاتور می باشد.
این اثر با زمینه ای سبز رنگ ، بانویی سه تار بدست با موهای بلند که در مرکز تابلو ایستاده را نشان می دهد که ظاهر این بانو به شرح ذیل می باشد:
- پوشینه ای سفید رنگ در زیر پیراهن به تن دارد .
- پیراهنی نقش دار، بلند و دورویه، برنگ قرمز که رویه داخلی آن سفید رنگ می باشد .
- جلیقه ای دو رویه که بر روی پیراهن پوشیده شده ، رنگ لایه بیرونی آن آبی کاربنی با نقوش اسلیمی و ختایی و لایه داخلی آن زرد رنگ می باشد که با دکمه های طلایی رنگ تزیین شده است .
- شال سفیدی که انتهای آن با خطوط قرمز و آبی منقوش شده و به کمر وی دیده می شود.
- شلواری گشاد به رنگ آبی روشن که در زیر پیراهن به تن دارد.
- کفشی برنگ مشکی به پای وی
- نیم تاج طلایی رنگ که با پر مزین شده و نیز سربند نقش دار زرد رنگی بر سر بانو .
- گردنبند طلایی رنگ با آویزی به رنگ قرمز در گردن این بانو مشاهده می شود و از گوش وی نیز گوشواره ای طلایی رنگ آویزان است .
پشت سر این بانو ، یک درخت چنار با شاخ و برگ های سبز رنگ دیده می شود. در اطراف درخت و بانوی سه تار بدست ، درختچه هایی پر از شکوفه های صورتی پر رنگ وکم رنگ نمایان است . همچنین در پیش زمینه اثر، استاد حسین بهزاد بوته هایی با گل های رنگارنگ ترسیم نموده که زیبایی اثر را دو چندان کرده است . وی در ترسیم گلها و شکوفه ها به طرز ماهرانه ای با استفاده از رنگ غلیظ، حالت برجسته و بُعد به آنها داده است. همچنین در این اثر 6 پرنده رنگین بر روی درخت و درختچه ها نقاشی شده که گویای سر زندگی و زیبایی است.
در نیمه انتهایی و سمت چپ اثر، امضاء استاد حسین بهزاد با تاریخ 24/7/1344 دیده می شود.
نگارنده : زینب گودرزی کارشناس و راهنمای موزه بهزاد