یکی ازوسایل مربوط به آشپزخانه سلطنتی گلاب پاش است،که از جنس مس و قلمکاری شده ، ساخت شهراصفهان است که در اتاق غذا خوری پرسنل قرار گرفته با ارتفاع ۴۰ سانتیمتر پایه های گرد که به بدنه متصل شده جنس زمینه ی اثر از مس است و مقاومت بالایی دارد۰ طرح های اسلیمی و نقوشی منظم با ظرافت ، دقت بالایی طراحی شده و ارزش (گلاب پاش) مسی به هنر و مهارتی است که برای تبدیل یک ظرف مسی ساده به چنین اثر زیبا خوش نقش و نگاری به کار رفته است.
این گلاب پاش با نقوش ظریف و رنگ های سنتی اش ، حال و هوای هر خانه و فضا رامثل خودش اصیل و سنتی می کند۰ این اثر زیبا در شهر اصفهان ارائه شده و سطح آن به زیبایی قلمزنی شده است۰ این ظرف سطح مقطعی به شکل دایره دارد و برای سهولت استفاده یک در پوش و یک دسته برای آن در نظر گرفته شده است ۰ نقوش ظریف به زیبایی روی این ظرف اجرا شده اند ۰ این گونه ظروف را می تواند علاوه بر تزیین به منظور استفاده در مراسم به کار برد۰ جنس زمینه ی این اثر از فلز مس است و بر خلاف ظاهر ظریفش ، به راحتی آسیب نمی بیند۰ سطح آن صاف و صیقلی است وبا نقش ترنج که هنرمند سازنده آن را به زیبایی اجرا کرده تزیین شده است۰ گلاب پاش در چندین مرحله در کوره قرار گرفته است تا به مرحله ی عرضه برسد ۰شاید ارزش آن هم به دلیل همین زحمت زیاد ، دقت و ریزه کاری های فراوان باشد.
یکی از پر رونق ترین رشته های صنایع دستی اصفهان ساخت وقلمزنی محصولات نقره و مس و برنج است۰
مواد اولیه مورد مصرف سازندگان فراورده های برنج و نقره و مس شامل آلیاژ مس و برنج است۰
مسکری یکی از بهترین صنایع دستی کهن ایران است اشیا و ظروف مس دست ساز از زمانهای دور در موزه ها قابل مشاهده هستند و از جمله مراکز عمده این هنر شهر های کاشان اصفهان کرمان می باشد ، استان اصفهان برترین در هنر صنایع دستی و قلمزنی ظروف مسی می باشد که این ظرف گلاب پاش نمونه بارز هنرمندان شهر اصفهان است۰
ایرانیان از نخستین کسانی بودند که از گذشته دور به گل محمدی پی بردند گل محمدی گیاهی است بومی ایرانیان تا حدود ۳۵۰ سال پیش غیر از ایران جایی دیگر رویش نداشت که ایرانیان در مراسم عزاداری و شیرینی پزی استفاده میکردند ولی گلاب در مراسم عزاداری در این ظرف گلاب پاش قرار میدادند و بر سر عزاداری می پاشیدند چون بوی گلاب احساس آرامش و آسودگی به فرد می دهد و هیجان منفی و استرس را از بین می برد و میزان اندوفین را در مغز متعادل می کند۰
پژوهشگر: سید مسلم مجرد: راهنمای موزه آشپزخانه سلطنتی