حسن علی خان معروف به امیر نظام گروسی (۱۲۳۷/ ۱۲۳۶ بیجار - ۱۳۱۷ ه.ق)، فرزند محمد صادق٬ سیاستمدار٬ ادیب و خوشنویس دوره قاجار است. حسنعلی خان امیر نظام از خانواده بزرگ ایل کبودوند در سال ۱۲۳۶ (ه ق) در بیجاراز توابع کردستان به دنیا آمد. امیر نظام از هشت سالگی تا هجده سالگی به تحصیل پرداخت و فارسی و عربی و تاریخ ادبیات را فرا گرفت و در نقد اشعار کردی و فارسی و عربی و ضبط تواریخ و انشا و حسن خط به مقام عالی رسید .
امیر نظام مردی دانشمند و دانش دوست و با ذوق و پرمایه و بلیغ بود وهنر بزرگ او درساده نویسی بود. ازجمله یادگارهای امیر نظام چاپ کلیله و دمنه است. این کتاب به اشاره او، به وسیله حاج وکیل اعتمادالممالک تصحیح گردیده و سپس به خط میرزا باقر فخرالکتاب و به نفقه خود امیر نظام چاپ شده است. از جمله مکتوبات او میتوان از: منشات، پند نامه یحیویه، نامه های دیوانی نام برد. امیر نظام گروسی در سال ۱۳۱۷ در کرمان در گذشت ودر باغ ماهان آن شهر به خاک سپرده شد.
امیرنظام گهگاه از روی تفنن به نظم هم میپرداخته است. از آثار وی: «منشآت امیرنظام» و «پندنامه» که به خط خود برای فرزندش یحیی نوشته است او مبدع شیوهای خاص در خط شکسته به شمار میرود.
در موزه میرعماد قطعه خطی از این مرد فرزانه با شماره برچسب 3364 موجود است نام اثر: قطعه خط ( بخشی از مرقع )- دورو
نوع خط: شکسته نستعلیق
نام قلم: خفی
اندازه قلم: نیم دانگ
درجه خط:عالی
نحوه نگارش: موربی
تاریخ کتابت: قرن 13
ابعاد کاغذ:30*22 سانتی متر
دیگر آثار موزه ها