برادران امیدوار در سفر خود به قاره آفریقا از قبیله ای دیدن کردند که زنان آنها خود را به شکل عجیبی آراسته بودند در تحقیقات این دو برادر مشخص شد این زنان لب بشقابي که در قسمتي از شمال كنگو، كشور كامرون زندگی میکنند و نیز در قبیله سارا در کشور چاد هم دیده می شوند؛ در گذشته به منظور رهایی از چنگ خریداران برده،در کودکی لبان دختران را سوراخ کرده و دکمههای چوبی سبک درون آن قرار می دادند و هر چند وقت یک بار با توجه به رشد کودک سایز آن را تغییر می دادند. بعضی می گویند شاید به منظور حلقه نامزدی هم به کار می بردند ولی بعدها بصورت مد روز و نشانه زیبایی درآمد.
در یکی از سالنهای موزه تصویر جالبی از این زنان وجود دارد.
مجموعه نفیسی که در موزه برادران امیدوار کاخ سعدآباد ارایه شده است حاصل ۱٠ سال تلاش برادران امیدوار، عیسی و عبداله درجهت شناخت ناشناخته هاست.
این دو برادر پژوهشگر پرشور در سال ۱۳۳۳ با همتی پولادین عـزم کردند تا جهان را با تمامی پیچیدگیهایش بکاوند. در آن دوران که امکانات سفر قابل مقایسه با جهان امروز نبود آنها سفر خود را به وسیله دو موتورسیکلت از تهران به سوی مشهد و سپس مشرق زمین آغاز کردند.
در این ماجراجویی منـحصر به فرد در تاریخ ایران بـرادران امـیـدوار از صحراهای سـوزان آفـریقا تاجنـگلهای انبوه آمازون ، در سال ۱۳۳۷ به قطب شمال و زندگی با افراد اسکیمو در دشوارترین شرایط جوی، در سال ۱۳۴۵ در سفر پر حـادثه دیگری ، اولین افراد آسیایی بودند که به اتـفاق گروه علمی کشور شـیلی سفر به ششمین قاره سرسخت جهان ، قطب جنوب راتجربه کردند. همچنین قاره استرالیا و سراسر خشکیهای سیاره ما را در نوردیدند و زندگی با ابتدایی ترین انسانهای خـطرناک مختلف جهان را در سخت ترین شرایط اقلیمی به تحقیق و مطالعه پرداختند.
حاصل این سفرهای پر مخاطره عکسها، فیلمهای مستند، اشیاء و لوازم مربوط به زندگی قبایل و اقوام گوناگون در این مـوزه بازتاب دهـنده غنا، پیـچیدگی و گـوناگونی فرهـنگهای بشری است که بر عـظـمت و گسـتردگی کار بـرادران امیدوار نیز گواهی می دهد.