ظرف منقوش جشنهای 2500 ساله ( با الهام ازنقوش کبوتر خانه های اصفهان )

ظرف منقوش جشنهای 2500 ساله در موزه ظروف سلطنتی

ظرف منقوش جشنهای 2500 ساله در موزه ظروف سلطنتی

در موزه ظروف سلطنتی مجموعه سعدآباد ظروف تزئینی ، اهدایی و یا مصرفی باقی مانده از دوران پهلوی اول و دوم موجود در مجموعه سعدآباد به نمایش در آمده است.بخشی از این ظروف شامل  ظروف پذیرایی جشنهای 2500 ساله بوده که پس از انقلاب اسلامی بخشی از آنها به کاخ اشرف پهلوی ، جهت...

 

  • کد مطلب: 1576
  • تاریخ انتشار: سه شنبه 20 ارديبهشت 1390 - 10:11

در موزه ظروف سلطنتی مجموعه سعدآباد ظروف تزئینی ، اهدایی و یا مصرفی باقی مانده از دوران پهلوی اول و دوم موجود در مجموعه سعدآباد به نمایش در آمده است.بخشی از این ظروف شامل  ظروف پذیرایی جشنهای 2500 ساله بوده که پس از انقلاب اسلامی بخشی از آنها به کاخ اشرف پهلوی ، جهت تبدیل این کاخ به موزه ظروف انتقال یافت . در حال حاضر در داخل این موزه ویترینی جهت نمایش تعدادی از ظروف مورد استفاده در جشنهای 2500 ساله اختصاص یافته است . هر یک از این ظروف یک نقش از اماکن و بناهای تاریخی شاخص استانهای مختلف  که نمادی از فرهنگ و تمدن کشور ایران به شمار می رود را به نمایش می گذارد .

 در این بین ظروفی موجود است که کاربردشان بعنوان زیر فنجانی یا سوپ خوری کوچک بوده و جنس آن چینی سفید لعاب دار است و لبه های خارجی آن تماماً منقوش می باشد که بر روی این نقوش ورقه ای از طلا کشیده شده است . این ظروف تماماً دست ساز و ساخت کارخانه رزنتال آلمان می باشد . نقش بکار رفته برحا شیه این نمونه از ظروف،نقش دیوارهای کبوترخانه ها ی اصفهان می باشد که یکی از اماکن دوره صفویه بوده و حدود 300 سال قدمت تاریخی دارد .

در پشت این ظرف توضیحی به زبان انگلیسی در خصوص موقعیت و تاریخ  ساخت و نقش الهام گرفته از بنای تاریخی  ایرانی چاپ شده که به شرح ذیل می باشد:

" طراحی شده به مناسبت سالگرد جشن 2500 ساله شاهنشاهی ایران در 12 اکتبر 1971 (20 مهر 1350).طراحی حاشیه بر گرفته شده از نقوش تزئینی کبوترخانه بوزان می باشد(1600 میلادی) . "

لازم به ذکر است که شهر بوزان یکی از مناطق 16 گانه استان اصفهان  و یک بخش از شهر خوراسگان میباشد که  از طرف شرق تا امتداد شهر خوراسگان و از سمت غرب بر کرانه های غربی استان اصفهان گسترده است .