انطباق اهداف موزه در جهت سیاست های سازمان میراث و مدیریت مجموعه سعدآباد

در مصاحبه مسئول محترم موزه و سرای چهره های ماندگار سعدآباد

در مصاحبه مسئول محترم موزه و سرای چهره های ماندگار سعدآباد

جناب آقای رنجبر طرح اولیه تأسیس موزه و سرای جهره های ماندگار در چه زمانی و به چه شکلی صورت پذیرفت ؟...

  • کد مطلب: 96
  • تاریخ انتشار: شنبه 12 دی 1388 - 13:19



جناب آقای رنجبر طرح اولیه تأسیس موزه و سرای جهره های ماندگار در چه زمانی و به چه شکلی صورت پذیرفت ؟

سال 1380 ستاد چهره های ماندگار در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی شکل گرفت و تا به امروز 6 دوره همایش توسط ستاد برگزار گردید که طی آن تعدادی از چهره های فرهنگی ، علمی ، مذهبی ، سیاسی و ... به مردم عزیز ایران به عنوان چهره ماندگار معرفی شدند . پس از گذشت این شش دوره از طرف مسئولین ستاد و شخصاً آقای دکتر اسعدی مدیریت ستاد چهره های ماندگار پیشنهادی به سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مبنی بر راه اندازی موزه و سرای چهره های ماندگار و به نمایش گذاردن آثار این عزیزان در زمینه های مختلف ارایه گردید. سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری نیز بر اساس شرح وظائف در اساسنامه سازمان مبنی بر پرداختن به مقوله های پژوهشی ، تحقیقی ، فرهنگی و ... که در سطح کشور مطرح است با این پیشنهاد موافقت و زمینه جهت راه اندازی این موزه در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد توسط مدیریت محترم مجموعه فراهم شد.

جناب آقای رنجبر چرا مجموعه سعدآباد به عنوان محیطی جهت در اختیار قرار دادن فضا به ساختمان موزه اختصاص داده شد ؟

پیشنهاد مذکور از ابعاد مختلف مورد بحث کارشناسی قرار گرفت :

1) از لحاظ بافت کاری مجموعه سعدآباد و تناسب محیط با چهره های ماندگار .

2) وجود ساختمانهایی که به نوعی تاریخی محسوب و فضایی مناسب جهت برپایی موزه را پیش روی ما می گذاشتند.

3) آب و هوای سعدآباد که خود دارای هوایی چهار فصل می باشد که این موضوع خود چهره ای زیبا در ذهن بازدیدکنندگان قرار می دهد.

4) تنوع بازدیدکنندگان سعدآباد از قبیل : توریست ، دانش آموز ، دانشجو ، اساتید دانشگاه و ... با در نظر گرفتن تمامی موارد فوق و مساعدت مدیریت مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد ساختمان موزه در زمانی کمتر از 48 ساعت به این امر تخصیص داده شد گفتنی است اشتراک فعالیت فرهنگی تاریخی مجموعه سعدآباد با ستاد چهره های ماندگار که به نوعی در تاریخی کردن چهره های مذکور کمک می کند پایه و اساس همکاری متقابل در جهت بر پایی این موضوع شد .

جناب آقای رنجبر مسئول محترم موزه و سرای چهره های ماندگار ، برنامه های شما در پیشبرد این موزه و سرا چیست ؟

قطعاً پس از افتتاح موزه اهداف بلندی جهت اعتلای این موزه در دستور کار ما و مدیریت مجموعه قرار گرفت ولی اهم اهداف این موزه در جهت سیاستهای سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری و همچنین سیاستهای مدیریت مجموعه سعدآباد می باشد. این اهداف عبارتند از :

1) برگزاری سمینارهای تخصصی با توجه به ماندگاری یک چهره ماندگار مثلاً برپایی سمینارهای تخصصی ریاضی و دعوت از اندیشمندان ، اساتید دانشگاهها ، دانشجویان ریاضی و دعوت از چهره های ماندگاری که در رشته ریاضی داریم .

2) دعوت از چهر ه های ماندگار و تجلیل و قدردانی از آنان .

3) ارائه راهکارهایی جهت ماندگاری و یا چهره ی ماندگار شدن با استفاده از تجارب چهره های ماندگار .

4) همسو کردن سازمانها و نهادهای دیگر و حتی مردم عزیز ایران جهت معرفی چهره های ماندگار در زمینه های مختلف و معرفی این عزیزان به عنوان یک چهره ی ماندگار ملی .

جناب آقای رنجبر نحوه تعامل مجموعه سعدآباد با ستاد چهره های ماندگار چگونه است ؟

کلیه اشیاء و اقلام موجود در موزه متعلق به ستاد چهره های ماندگار بوده و انشاء الله امکانات موزه و سرا تجهیز تر خواهد شد در مقابل ساختمان و فضای موزه متعلق به سازمان میراث فرهنگی می باشد. همچنین ستاد چهره های ماندگار تجربه برگزاری شش دوره همایش در سطح ملی را دارا بوده و در مقابل مجموعه سعدآباد انعکاس دانش و تجربه موزه داری را دارا می باشد و می توانند این دو تجربه ی ارزشمند در کنار یکدیگر بازوی توانمند این موزه ی با ارزش باشد .

در پایان چنانچه مطالب خاصی به ذهنتان می رسد بفرمائید .

تشکر و قدردانی از روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد جهت اشاعه اخبار و انعکاس گزارشات موزه را دارم و همچنین تشکر ویژه از مدیریت مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد جناب آقای کرمی که با حمایتهای خود زمینه را جهت تأسیس و افتتاح یک همچنین موزه ای را فراهم نمودند.


دسته بندی ها