به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ، پنجمين جشنواره فرش و قاليهاي نفيس ايراني 15 تیرماه با حضور علي محمدي معاون فرهنگي مجموعه سعدآباد، عليرضا قادري رئيس اتاق فكر فرش دستباف، فیصل مرداسي رئيس مركز ملي فرش ايران و ارسلان فتحيپور رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي در مجموعه فرهنگي سعدآباد افتتاح گردید .
معاون فرهنگي مجموعه سعد آباد در این مراسم که 15 تیرماه در کاخ موزه نگارستان مجموعه سعدآباد برگزار گردید ، گفت: فرش از هنرهاي اصيلي ايراني است كه هنرمندان كشورمان با نواي خود رنگها را به هم ميبافند.
علي محمدي با بیان اینکه مجموعه فرهنگي سعدآباد بنابر سياستهاي سازمان ميراث فرهنگي در حال تبديل به تاريخ معاصر است، خاطر نشان کرد : در اين راستا كاخ موزه نگارستان به عنوان محلي براي برگزاري نمايشگاهها و عرضه آثار هنرمندان در نظر گرفته شده است. وي فرش را از بهترين هنرهاي ايراني خواند كه هنرمندان با نواي خود رقص رنگها را ايجاد ميكنند.
رييس مركز ملي فرش ايران نیز در مراسم افتتاحيه پنجمين جشنواره فرش و قاليهاي نفيس ايراني ، با بیان اینکه سالانه نمايشگاههایي بسياري با نگاه عمومي برگزار ميشود ولي نمايشگاههاي كه با نگاه تخصصي فرش برگزار ميشود مسير پيشرفت و تكامل را در پي دارند، گفت : فرش از هنرهايي است كه به انسان طراوت داده و واقعيت ضميرش را ارجاع ميدهد. يكي از دلايل علاقهمندي ايرانيان به فرش ويژگيهاي ارزشي است و اين ويژگيها ريشه در بنيانهاي فطري ما ايرانيان دارد.
مرداسي همچنین با اشاره به اینکه با ورود به عالم فرش دستباف خواهيم ديد كه ريشه در افكار ديني و يگانه پرستي ما دارد، اظهار داشت: با توجه به اينكه بين دنياي غرب و اسلام ارتباطات و اختلافاتي وجود دارد ولي در نگاهي به مشتركات، يكي از موضوعاتي كه از طرف اسلام نمايندگي آن را ايران به عهده دارد فرش بوده كه مغربيان به اين امر واقف هستند. فرش هنري است كه ريشه در تمدن، فرهنگ و عقايد مذهبي ما دارد كه تنوعگرايي بالايي داشته به طوري كه هنرمندان ايراني پيوسته در حال ارائه طرحهاي نو هستند.
وي با اشاره به برگزاري نمايشگاههاي بي شمار گفت: نمايشگاههاي بسياري با نگاه عمومي و عام به فرش طي سال برگزار ميشود ولي جشنوارههايي كه با نگاه تخصصي برگزار ميشود ميتواند مسير تكامل را ايجاد نمايد.
مرداسي در پايان با اشاره به تنظيم لايحه پنجم در مجلس گفت: در برنامه چهارم هيچ موردي از فرش وجود نداشت كه در تلاش هستيم تا در برنامه پنجم موضوع فرش را احيا كرده و تمركز بيشتري در مجلس روي اين موضوع انجام شود تا در برنامههاي پنج ساله عنواني براي توليد فرش ايراني داشته باشيم.
رييس اتاق فكر فرش دستباف در بخش دیگری از این مراسم تصریح کرد: ششمين روز از پنجمين جشنواره قاليهاي نفيس ايران به فرش قم و تجليلي از فرش قم اختصاص دارد. پنجمين دوره جشنواره فرشهاي نفيس و فرشهاي عشايري در حالي برگزار ميشود كه شاهد پيشرفت روز به روز آثار نمايشگاه از نظر كيفي هستيم.
عليرضا قادري در ادامه اضافه کرد : طي برگزاري پنج دوره نمايشگاه فرش كه به جز يك دوره بقيه در مجموعه سعدآباد برگزار شده است شاهد مراجعه علاقهمندان بسياري به فرشهاي دستباف بوديم.
وي ادامه داد: سال گذشته يكي از روزهاي برگزاري جشنواره به فرش اصفهان اختصاص يافته بود كه در سال جاري 21 تير، ششمين روز جشنواره فرش و قاليهاي نفيس ايراني به فرش قم اختصاص يافته است.
قادري با اشاره به اینکه عمده شركتكنندگان افرادي هستند از استانهاي مختلف به خصوص استان قم و اصفهان و نيز در بخش عشايري از تمامي مناطق عشايربافت در اين جشنواره حضور دارند، اظهار داشت: با بهرهگيري از رهنمودهاي مسئولاني كه از اين نمايشگاه ديدن ميكنند در تدوين سياستهاي كلان بهره خواهيم برد و همچنين اين نمايشگاه ملاكي براي ارزيابي عملكرد بخش خصوصي و نيز ارزيابي و عملكرد مراكز متولي ميباشد.
گفتني است، اين جشنواره با هدف ارائه فرش هاي دستباف هنر ارزنده ايراني برگزار مي شود و بازديد از جشنواره فرش و قاليهاي نفيس ايراني و عشايري براي بازديد عموم آزاد است.علاقمندان به هنر اصیل فرش می توانند جهت بازدید از این نمایشگاه در ایام مذکور همه روزه از ساعت 10 صبح لغایت 22 به نشانی میدان تجریش ،میدان دربند، مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، کاخ موزه نگارستان مراجعه نمایند .
گزارش تصويري