31 خرداماه با حضور ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری برگزار شد :

 31 خرداماه  با حضور ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری  برگزار شد :

مراسم بازگشایی یک موزه و افتتاحیه سه نمایشگاه در مجموعه سعدآباد ...

  • کد مطلب: 870
  • تاریخ انتشار: دوشنبه 31 خرداد 1389 - 18:05

مراسم بازگشایی یک موزه و افتتاحیه سه نمایشگاه در مجموعه سعدآباد

 طی مراسمی با حضور حمید بقایی ، معاون رئیس جمهور و ریاست سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری و همچنين معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی کشور ، مدیر مجموعه سعدآباد و جمعی از مسئولین سازمان ، یک موزه بازگشایی و سه نمایشگاه در این مجموعه افتتاح گردید .

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد در این مراسم موزه صنایع دستی ایران در محل اقامتگاه سابق فرزندان پهلوی دوم (فرحناز و علیرضا ) گشایش یافت و سه نمایشگاه دیگر با عناوین " نمایشگاه سلاح های دربار " در محل ساختمان پردیسان ، " نمایشگاه یادواره شهداء و ارزش های دفاع مقدس" در محل کاخ موزه نگارستان و نمایشگاه  " آثارمخرب جنگ جهانی دوم در ایران به روایت اسناد " در محل پناهگاه ساخته شده در دوران پهلوی اول طی مراسمی افتتاح گردید .  

بر اساس این گزارش حمید بقایی رئيس سازمان ميراث فرهنگي در آیین گشایش موزه و نمايشگاه‌هاي مزبور در جمع خبرنگاران گفت : خسارات وارد شده به ايران در طول جنگ جهاني دوم بي شمار است، براي نمونه مي‌توان به خسارت پنج ميليون توماني وارد شده به يکي از بيمارستان‌هاي ايران و يا خسارتهاي ناشي از تصادف کاميون‌هاي متفقين با ايرانيان اشاره کرد.
حميد بقايي با بيان اينکه هيچگاه غرامت‌هاي اين جنگ به ايران داده نشد با اشاره به دستور ‌رئيس جمهور در سال گذشته مبني بر تهيه مستنداتي براي تعديل خسارت‌هاي ايران در جنگ جهاني دوم تأکيد کرد: در اين زمينه بايد تمام نهادها، ‌رسانه‌ها و سازمان ميراث فرهنگي به ياري هم فعال شوند. چرا که اين اسناد، برگ برنده‌اي براي اثبات حقانيت و مظلوميت جمهوري اسلامي ايران هستند.
وي در مورد دريافت غرامت از جنگ عراق و عدم توجه به آن بيان داشت: دو موضوع جنگ جهاني دوم و جنگ ايران و عراق قابل مقايسه با يکديگر نيستند و بايد جداگانه پيگيري شوند.
بقائي ادامه داد: در جنگ ايران و عراق، حکومت عراق به طور کامل ساقط شد و وضعيت عراق تغيير کرد.ادعاي غرامت ايران در جنگ جهاني دوم نيز تنها موردي است که رسانه‌هاي غربي در مقابل آن سکوت کردند.
اين مقام مسئول خسارات وارد شده در جنگ جهاني دوم را مستقيم و غير مستقيم دانست و افزود: در زمان جنگ جهاني دوم، بيماري مانند تيفوس به کشور وارد شد. همچنين چاپ پول بدون پشتوانه و در پي آن تورم و نيز قحطي‌هاي ساختگي در برخي شهرهاي ايران شايع شد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي افزود: در جريان جنگ جهاني دوم و در طول چهار سال و نيم، بالغ بر 200 هزار تن از متفقين در ايران از منابع کشور هزينه کردند.
وي افزود: اگر روزانه حضور اين سربازان10دلار براي دولت ايران هزينه داشته باشد، خسارات هنگفتي در طول اين جنگ به ايران وارد شد.
وي تأکيد کرد: چگونه ممکن است با وجود خسارات زياد جنگ جهاني دوم، در مقابل ابرقدرت‌ها سکوت کرده و غرامت دريافت نکرد؟
بقائي با اشاره به مکاتبات ايران با سازمان ملل متحد در 40 سال گذشته براي دريافت غرامت هاي جنگ جهاني دوم اظهار داشت: بر اساس نظر کارشناسان کميته حقوقي رياست جمهوري، امکان دريافت غرامت جنگ جهاني دوم وجود دارد.

همچنین عليرضا مقيمي ،مدیر مجموعه سعدآباد نیز در مراسم بازگشایی موزه صنایع دستی  اظهار داشت: مجموعه فرهنگي، تاريخي سعدآباد به دنبال نمايش تاريخ معاصر کشورمان در بخش‌هاي مختلف است.
وي ادامه داد: بر همين اساس صنايع‌دستي و شيوه‌هاي توجه به آن در يکصد سال اخير در ساختمان موزه ميرعماد سابق مورد توجه قرار گرفت.
این مقام مسئول اشاره کرد : آثار به نمايش در آمده در موزه صنايع‌دستي مجموعه فرهنگي، تاريخي سعدآباد مربوط به 100 سال گذشته است.
مقيمي افزود : آثار این موزه در گذشته به طور موقت در اقامتگاه سابق اشرف پهلوی در معرض نمایش بوده و هم اینک با برگرداندن مکان مزبور به کاربری گذشته اش ،یعنی " موزه ظروف دربار پهلوی "، آثار صنایع دستی موجود در آن به این مکان که اقامتگاه سابق فرزندان پهلوی بوده منتقل و بازگشایی گردید .وی اضافه کرد : اين ساختمان در دو طبقه به متراژ 300 متر مربع در اختيار برترين آثار صنايع‌دستي می باشد .
وي همچنین گفت :‌ معرفي، توسعه، ترويج ،حفظ و احياء رشته‌هاي اصيل صنايع‌دستي در بازگشايي موزه جديد و چيدمان آثار مورد توجه قرار گرفته است.
مدير مجموعه فرهنگي، تاريخي سعدآباد يادآور شد:‌در چيدمان آثار اين موزه با کمبود ويترين‌هاي نمايش توليدات روبرو هستيم که به زودي اين مشکل نيز برطرف مي‌شود.
عليرضا مقيمي در ادامه اظهار داشت: طبقه اول اين ساختمان به نمايش آثار سفال، سراميک و دوخت‌هاي سنتي اختصاص داده شده و طبقه دوم نيز ‌صنايع‌دستي چوبي و فلزي به نمايش گذاشته شده است.

گفتنی است همزمان نمایشگاه " سلاح های اهدایی به پهلوی دوم "، " نمایشگاه آثار مخرب جنگ جهانی دوم در ایران به روایت اسناد " و " نمایشگاه یادواره شهداء و ارزش های دفاع مقدس " به مناسبت سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران و به مدت سه روز افتتاح گردید .

خاطر نشان می شود " نمایشگاه سلاحهای اهدائی دربار پهلوی " برای اولین بار در ساختمان خلیج فارس مجموعه سعدآباد که در گذشته محل سکونت غلامرضا پهلوی بوده است بر پا گردیده  و شامل هفتاد اسلحه ی شکاری ،جنگی و کمری متعلق به پهلوی دوم است . این سلا ح ها ساخت کارخانه اسلحه سازی آن زمان و یا اهدائی از سوی مقامات کشورهای دیگر به دربارپهلوی دوم می باشد .یکی از آثار شاخص در این نمایشگاه اسلحه ایی متعلق به قرن هفدهم میلادی و ساخت کشور هندوستان است .

علاقمندان  به بازدید از موزه صنایع دستی و نمایشگاهها می توانند همه روزه از ساعت 9 لغایت 18 به نشانی میدان تجریش میدان دربند مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد مراجعه نمایند .

گزارش تصویری

 

 

 

دسته بندی ها