از آشپزخانه هخامنشی تا سفره امروز؛ نگاهی نو به خوراک‌های باستانی

میراث طعم‌ها؛ بازگشتی به خوراک‌های باستانی ایران

میراث طعم‌ها؛ بازگشتی به خوراک‌های باستانی ایران

همایش «خوراک‌های باستان پارس و خوالی‌گری» با هدف بررسی تاریخچه غذاهای باستانی ایران، شناخت فلسفه پیدایش آن‌ها و جایگاه گردشگری خوراک در جهان، به همکاری موزه آشپزخانه سلطنتی در بوتیک رستوران سعدآباد برگزار شد. این رویداد با حضور اساتید برجسته، پژوهشگران و علاقه‌مندان به فرهنگ غذایی ایران همراه بود.

  • کد مطلب: 8606
  • تاریخ انتشار: يکشنبه 28 بهمن 1403 - 09:48

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد؛ روز شنبه 27 بهمن ماه 1403، موزه آشپزخانه سلطنتی و انجمن مردم نهاد حامیان خوراک و نوشیدنی سنتی همچنین تشریفات گلرخ در مجموعه سعدآباد در محل بوتیک رستوران سعدآباد برگزار گردید.

این همایش با اهداف "نگاهی به تاریخچه خوراکهای باستانی و مواد تشکیل دهنده خوراک در اقلیمهای گوناگون ایران در گذر تاریخ بهمراه طرح مسئله فلسفه بوجود آمدن این خوراکها" شروع شد.

این برنامه در دو بخش ارائه برگزار شد: حضور شرکت کنندگانی از اقوام شمال غرب کشور (کرمانشاه) و منطقه طرشت تهران همچنین هموطنان ارمنی و ارائه و معرفی خوراکهای فراموش شده از این اقوام به مدعوین و

سخنرانی و طرح مسئله چالشهای خوراک و سفره ایرانی و ارائه راهکارهای مبسوط همچنین بحث و گفتگو در خصوص جایگاه گردشگری خوراک ایران در جهان با حضور سخنرانانی چون: دکتر بابایی،" استاد کرسی گردشگری دانشگاه گیلان"، با موضوع خوراکهای باستانی و نقش آن در گردشگری فرهنگی بهمراه طرح مسئله ایزو و استاندارسازی خدمات گردشگری در حوزه غذا، دکتر مهدی اسدی، استاد جغرافیا دانشگاه تهران با موضوع "جغرافیای گردشگری از باستان تا کنون" دکتر امامی، رییس انجمن گردشگری ایران، با موضوع "معرفی گردشگری خوراک و استفاده بهینه از پتانسیل‌های موجود"، مهندس سادات، موسس شرکت "سمنوی پای دیگ سادات با موضوع "معرفی فواید سمنوی تغییر یافته و جایگاه این محصول در رشد و نمو کودکان این سرزمین"، دکتر عبدی پور،   رییس بنیاد جهانی نوروز، با موضوع معرفی هر چه بیشتر سفره های ایرانی در خطه پارس باستان، همچنین معرفی رسوم فراموش شده سرزمین پارس و جایگاه سفره هفت سین در دنیا، و سخنرانی جناب آقای کرمی، کارآفرین در حوزه گردشگری و موسس شرکت گلرخ، معرفی و گفتگو در خصوص جایگاه گل (گلاب) و بررسی میزان سودآوری این محصول در صنعت گردشگری امروز جهان، سخنرانی استاد صارمی، رییس انجمن مردم نهاد حامیان خوراک و نوشیدنی سنتی، نگاهی به تاریخچه خوراکهای باستانی و مواد تشکیل دهنده خوراک در اقلیمهای گوناگون ایران در گذر تاریخ بهمراه طرح مسئله فلسفه بوجود آمدن این خوراکها، مهندس برخورداری، کارآفرین ممتاز در حرفه شیلات، با موضوع بررسی سودآوری پرورش ماهیان خاویاری در ایران(قم) و معرفی جایگاه و کیفیت خاویار ایرانی در جهان به کار خود پایان داد.