پرواز سیمرغ در سعدآباد

پرواز سیمرغ در سعدآباد
  • کد مطلب: 8547
  • تاریخ انتشار: دوشنبه 19 شهريور 1403 - 10:48

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد؛ گروه "قصه ما" با اجرای نمایش سایهء زال و سیمرغ در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، میزبان کودکان پنج تا ده ساله بود. در این رویداد صبح روز دوشنبه، 19 شهریورماه 1403، با تسهیلگری شهره ثنایی و فریا آریانژاد در محل مرکز برنانمه ریزی بازدید هدفمند کودک و نوجوان سعدآباد برگزار شد.

داستان زال و سیمرغ در قالب نمایش سایه روایت شد. کودکان "مهد پارسی" مهمانان این رویداد بودند. این رویداد با روایتگری جذاب و دیدنی شهره ثنایی آغاز شد. کودکان داستان زال و سیمرغ، این دو پرندهء جادویی را از زبان شیوا و جذاب شهره ثنایی و عروسک‌گردانی فریا آریانژاد شنیدند و از این مسیر وارد دنیای پر پیچ و تاب شاهنامه شدند. سپس فریا آریانژاد با تسهیلگری هدفمند خود به کودکان کمک کرد تا تصاویر داستان را نقاشی کرده و آن ها را به عروسک‌های زیبای کاغذی تبدیل کنند. در این مرحله فعالیت اصلی گروه "قصهء ما" آغاز شد. از آنجایی‌ یکه محوریت فعالیت این رویداد نمایش سایه بود، شهره ثنایی با استفاده از دست سازه های کودکان داستان زال و سیمرغ را در شکل اجرایی سایه به نمایش گذاشت. نکتهی حائز اهمیت این اجرا استفاده از توانمندی‌های کودکان در پیشبرد نمایش بود. آنها پس از دیدن نمایش و یادگرفتن این تکنیک به عنوان اجراگران نمایش، با دست سازه های خود دنیای جادویی داستان زال و سیمرغ را اجرا کردند. این رویداد با اجرای نمایش به پایان نرسید و کودکان از موزه‌‌های مجموعه دیدن کردند.

گروه "قصهء ما" با تسهیلگری شهره ثنایی و فریا آریانژاد کارگاه‌‌های نمایش سایه را با محوریت قصه‌های شاهنامه برای کودکان پنج تا ده سال برگزار میکند. از ویژگی های مهم این کارگاه‌ها تلفیق سه هنر داستان گویی، نقاشی و نمایش است. این گروه علاوه بر آشنا کردن کودکان با شیوه‌های روایت‌گری، در قالب فعالیت‌هایی جذاب و پویا تکنیک های نقاشی، ساختن ماسک و عروسک را با کودکان تمرین می‌کنند و سپس با تاکید بر تقویت خلاقیت نمایشی، تکنیک نمایش سایه را به آن‌ها آموزش می‌دهند. مهارت‌هایی که در تلفیق با یکدیگر باعث رشد خلاقیت بصری و نمایشی کودکان می‌شوند. در این کارگاه‌ها کودکان با داستان‌های شاهنامه و رویدادهای مهم تاریخ ایران آشنا میشوند. گروه "قصه‌ی ما" تاکنون کارگاه‌های "آرش کمانگیر"، "زال و سیمرغ" و "اکوان دیو" را براساس داستان‌های شاهنامه و با آموزش فعالیت‌های نقاشی، ساخت عروسک‌های کاغذی و نمایش سایه برگزار کرده است. همینطور کارگاه "صلح" با تمرکز بر تقویت مهارت خواندن با محوریت داستان های کودکان اجرا شده است. در این کارگاه کودکان با الهام از عناصر طرح‌های ایرانی، چاپ دستی روی پارچه را با موضوع صلح انجام دادند. از برنامه‌های آینده‌ی گروه "قصه ما" میتوان به برگزاری کارگاه ساخت کاغذ دست ساز (ارتباط با موزه خط و کتابت و نگارگری ایرانی)،کارگاه جشن مهرگان، کارگاه روز جهانی صلح،کارگاه روز جهانی کودک، کارگاه جشن یلدا و کارگاه نوروز اشاره کرد. در این کارگاهها فعالیت هایی چون نمایش سایه، تکنیک چاپ دستی، نقاشی با مداد و ساختن ماسک و عروسک کاغذی انجام خواهندشد و در قالب این فعالیت های گروهی کودکان با داستانهای ایرانی و فرهنگ و آداب و رسوم ایرانی آشنا خواهند شد.

مرکز برنامه ریزی بازدید هدفمند کودک و نوجوان مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد با مدیریت هنگامه نیاورانی، که فعالیت خود را از سال‌های ابتدایی دهه 90 آغاز کرده، بی وقفه تاکنون میزبان کارگاه‌ها و رویدادهایی بوده که گام‌های موثر در راستای شناسایی هرچه بیشتر تاریخ، فرهنگ و تمدن میهن عزیزمان ایران برداشته اند.