به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد؛ عصر روز یکشنبه مورخ 30 اردیبهشتماه 1403، طی یک نشست رسمی با حضور عیسی امیدوار نخستین جهانگرد و پژوهشگر سفر در ایران، سید حسین علوی مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، مهدی باصولی ریاست دانشگاه علم و فرهنگ، معاونان ایشان در حوزه فرهنگی، آموزشی و پشتیبانی و همچنین جمعی از دانشجویان این دانشگاه برگزار شد.
این تفاهم نامه همکاری مابین موزه برادران امیدوار که تنها موزه گردشگری ایران به حساب میآید و دانشگاه علم و فرهنگ که در حوزه های مشترک با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از مراکز علمی عالی رتبه به حساب میآید، به امضای سید حسین علوی و مهدی باصولی رئیس دانشگاه علم و فرهنگ رسید.
سید حسین علوی ضمن خوشآمدگویی ار فرصت پیش آمده جهت همکاری برای هر دوطرف ابراز خوشحالی کرد و گفت:مفتخریم که پس از امضای تفاهمنامه از امروز فتح بابی خواهد شد برای همکاری مستمر که خود دریچهای باشد برای بهرهگیری دانشجویان این دانشگاه از محیط علمی و فرهنگی سعدآباد و درکنار این مجموعه سعدآباد هم بتواند از ظریفیتهای این دانشگاه بهرهمند شود.
علوی در ادامه ضمن اشاره به تاریخچه موزه برادران امیدوار و عملیات عمرانی انجام شده در این موزه از عوامل این پروژه عظیم و همچنین نجمه موسوی، مدیر این موزه در خصوص فعالیتهای انجام شده قدردانی کرد.
منوچهر جهانیان معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه علم و فرهنگ سخنران بعدی این مراسم بود که با اشاره به اهمیت شعار برادران امیدوار (همه متفاوت، همه خویشاوند) و نیز اقدام بزرگ آنها در جهانگردی و شناساندن جنبههای کمتردیده شده اقوام و ملتها به ایرانیان، از این اقدام سترگ قدردانی کرد.
وی اقدامات علمی و پژوهشی عیسی امیدوار جهانگرد، پژوهشگر و مستندساز برجسته را موجب افتخار جامعه علمی و فرهنگی ایران دانست.
مهدی باصولی رئیس دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به اهمیت مفهوم منظر در گردشگری، گفت: اگر با این دید به موزهها توجه کنیم تا بتوانیم دید مفهومی و عمیق به بازدیدکنندگان ارائه دهیم.
وی امضای تفاهمنامه با مجموعههای تاریخی را قدمی مهم برای پیوند بیشتر دانشگاه و محیطهای پیرامونی آن دانست و ابراز امیدواری کرد که این تفاهمنامه بستر مناسبی برای حضور دانشجویان رشتههای مختلف در مجموعه ایجاد کند.
قدردانی از اقدام بیبدیل برادران امیدوار در عرصه جهانگردی و پیشرو بودن در این حوزه از جمله بخشهای دیگر صحبتهای دکتر باصولی بود.
عیسی امیدوار ضمن ابراز خشنودی از حضور در این مراسم، خاطراتی از سفرهای پژوهشی خود که بعضاً به مقصد مناطق دورافتاده و جوامع بدوی بود، عنوان کرد. توصیه به سفر، نوشتن و مستندسازی در هنگام سفر ازجمله بخشهای دیگر صحبتهای عیسی امیدوار برای حاضران در جمع و بهویژه دانشجویان بود.
این تفاهم نامه با موضوع همکاری مشترک در زمینه برگزاری دورههای تخصصی و کارآموزی دانشجویان، همکاری در جهت اجرای طرحهای فرهنگی و پروژههای پژوهشی مشترک و همکاری در جهت اجرای بازدید علمی و فرهنگیبه امضای طرفین رسید.