به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سعدآباد؛ مراسم بزرگداشت استاد «امیرحسین قهرمانی» از اساتید نگارگری ایران و از شاگردان استاد حسین بهزاد با حضور دکتر سیدحسین علوی مدیر مجموعه سعدآباد معاونین و مسئولین مجموعه و جمعی از هنرمندان و علاقمندان این حوزه در سالن سینمای کاخ موزه ملت برگزار شد.
همراه با این مراسم که همزمان با سالگرد درگذشت استاد حسین بهزاد برگزار شد، نمایشگاهی از آثار امیرحسین قهرمانی در موزه استاد حسین بهزاد افتتاح گردید. در این نمایشگاه 16 اثر فاخر نگارگری تا 5 آبان ماه، به نمایش درآمده است.
در مراسم یادبود استاد قهرمانی، مدیر مجموعه سعدآباد، استاد اردشیر مجرد تاکستانی از اساتید هنر نگارگری که به عنوان پیشکسوت نگارگری و گنجینه زنده بشری در سازمان جهانی یونسکو معرفی شده اند و سحر سهیلی استاد دانشگاه در رشته نقاشی، به ایراد سخن پرداختند.
پیرو قراردادی که در سال 1371 ه.ش بین سازمان میراث فرهنگی و پرویز بهزاد (پسر استاد حسین بهزاد) منعقد گردید تعداد 289 اثر از آثار استاد حسین بهزاد "مینیاتور" در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت و مقرر گردید موزه ای با نام "موزه استاد بهزاد" جهت حفظ ، نمایش و پژوهش درآثار این هنرمند گرانقدرافتتاح گردد . به همین جهت ساختمانی در مجموعه 110 هکتاری سعدآباد در نظر گرفته شد که این بنا در اواخر دوره قاجار ساخته شده است و دردوره پهلوی اول با نام " کاخ کرباسی " دفتر کار و استراحتگاه پهلوی اول در سعدآباد بود و در دوره گذشته به عنوان اقامتگاه تابستانی رضا پهلوی از دوره کودکی تا نوجوانی با نام "کاخ ولیعهد " مورد استفاده قرار می گرفت . این بنا پس از انقلاب، به مکانی جهت گردآوری وسایل برخی از کاخها تبدیل شده بود تا در سال 1372 ه.ش پس از انتخاب و تغییر کاربری آن جهت تبدیل به موزه بهزاد ، با ایجاد تغییرات در فضای داخلی رسما در 28 اردیبهشت 1373 ه.ش به مناسبت صدمین سالگرد تولد استاد حسین بهزاد درروزجهانی موزه ها افتتاح گردید. این موزه از سال 1385 ه.ش به دلیل تغییردر سیستم تاسیساتی و الکتریکال ساختمان و نیز انجام برخی مرمت های لازم و مقاوم سازی بنا تعطیل شد و از سال 1391 ه.ش با شرایط بهتر و رعایت برخی از استانداردهای موزه ای مجددا به فعالیت خود ادامه داده است.همچنین این موزه در سال 1391 از سوی ایکوم (شورای جهانی موزه ها)در بخش "تلاش برای بقا" موزه نمونه شناخته شد و مورد تقدیر قرار گرفت.
موزه استاد بهزاد، واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، دارای پنج سالن با آثار متنوعی از طراحیهای مدادی و مرکبی ، نگارگریهای رنگی با مضامین مختلف از دوره های چندگانه کاری هنرمند و استاد ارزشمند ، حسین بهزاد مینیاتور می باشد .