سعدآباد با رونمایی از مرثیه محتشم کاشانی به خط عمادالکتاب به استقبال ماه محرم رفت

سعدآباد با رونمایی از مرثیه محتشم کاشانی به خط عمادالکتاب به استقبال ماه محرم رفت

نمایشگاه «باز این چه شورش است که در خلق عالم است» با رونمایی از اثر «عمادالکتاب» در موزه خط و کتابت میرعماد و به مناسبت فرارسیدن ماه محرم، در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد گشایش یافت.

  • کد مطلب: 8365
  • تاریخ انتشار: دوشنبه 26 تير 1402 - 17:51

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سعدآباد: به مناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری ماه محرم نمایشگاهی با عنوان «باز این چه شورش است که در خلق عالم است» با رونمایی از دو اثر فاخر هنر خوشنویسی «عمادالکتاب» در موزه خط و کتابت میر عماد، واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد روز دوشنبه مورخ 26/4/1402 افتتاح شد.

این نمایشگاه که با حضور سید حسین علوی مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و اساتید هنر خوشنویسی ایران و علاقمندان گشایش یافت؛ شامل 20  اثر فاخر است که 3 اثر از میرزا محمد رضا کلهر استاد عماد و 3 اثر ازاستاد علی اکبر خان کاوه شاگرد عمادلکتاب و مابقی از آثار خود اوست. از آثار به نمایش گذاشته شده 2 اثر ارزشمند  به موزه خط و کتابت میرعماد اهدا گردیده که برای نخستین بار به معرض نمایش عموم قرار می گیرد. همچنین یک نسخه از شاهنامه نفیس امیر بهادری با تکنیک چاپ سنگی بخط مرحوم عماد الکتاب نیز به معرض نمایش گذاشته شده است. 

به مناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری محرم و صفر، مضمون یکی از آثار ارزشمند متعلق به استاد مهدی عتیقی مقدم بخط مرحوم عماد الکتاب با کتابت مرثیه محتشم کاشانی «باز این چه شورش است که در خلق عالم است»،به شیوه سیاه مشق رونمایی شد و مورد توجه اساتید و علاقمندان قرار گرفت.

این رویداد فاخر با مشارکت و همکاری اساتید و مجموعه داران و حافظان آثار نفیس و ارزشمند هنر خوشنویسی و کتابت از جمله استاد مهدی عتیقی مقدم، آقای دکتر حمید رضا قلیچ خانی، آقای مجید قیصری نگارخانه دال، برای اولین بار در این موزه برگزار می گردد.

این نمایشگاه تا پانزدهم مرداد ماه مصادف با اربعین حسینی برای عموم قابل بازدید است.

میرزا محمدحسین سیفی قزوینی در قزوین در 27 فروردین 1240 شمسی (1285 قمری) متولد شد و غالب عمرش به کتابت و تعلیم خط نستعلیق گذشت. او آخرین حلقه از زنجیره استادان قدیم خوشنویسی است که این هنر را به خوشنویسان معاصر پیوند داد. عمادالکتاب از مقلدان سبک خوشنویسی میرزا محمدرضا کلهر بود که پس از فوت او خوشنویس مهم دیگری بر جای نبود. از دیگر کارهای او کتابت بسیار نفیس شاهنامه فردوسی معروف به «امیربهادری» است که در تهران به چاپ رسیده‌است. او این کتاب را برای مظفرالدین شاه نوشت و به همین مناسبت لقب «عمادالکتاب» گرفت.

 

دسته بندی ها