همزمان با هفته میراث فرهنگی، نشست تخصصی "روز موزه و معلولیت" برای پنجمین سال متوالی در سالن خلیج فارس موزه ظروف سلطنتی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد

همزمان با هفته میراث فرهنگی، نشست تخصصی

نشست تخصصی " موزه و معلولین" با همکاری کمیته ملی موزه‌های ایران، انجمن فرهنگی، ورزشی و گردشگری معلولان پارس و شبکه ملی تشکل‌های معلولان جسمی- حرکتی برگزار شد و طی آن به بررسی مشکلات موزه‌ها در پاسخگویی و تامین نیازهای آموزشی-پژوهشی معلولین پرداخته شد

  • کد مطلب: 8108
  • تاریخ انتشار: پنج‌شنبه 5 خرداد 1401 - 09:48

همزمان با هفته میراث فرهنگی، نشست تخصصی "روز موزه و معلولیت" برای پنجمین سال متوالی در سالن خلیج فارس موزه ظروف سلطنتی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سعدآباد، نشست تخصصی " موزه و معلولین" با همکاری کمیته ملی موزه‌های ایران، انجمن فرهنگی، ورزشی و گردشگری معلولان پارس و شبکه ملی تشکل‌های معلولان جسمی- حرکتی برگزار شد و طی آن به بررسی مشکلات موزه‌ها در پاسخگویی و تامین نیازهای آموزشی-پژوهشی معلولین پرداخته شد

در این جلسه مواردی مانند لزوم توجه به تسهیلات مورد نیاز و همچنین ارائه راهکارهای نوین جهت فراهم نمودن امکانات، خدمات و داده‌های پژوهشی و آموزشی ویژه معلولین در موزه‌های کشور عنوان شد.
با توجه به اینکه افراد دارای معلولیت و یا کم توان از بزرگترین اقلیت‌های جهان محسوب می‌شوند لازم است بسترسازی مناسب برای این قشر از جامعه، به ویژه گردشگری آسان و دسترس پذیر، ایجاد تسهیلات، مناسب‌سازی اماکن گردشگری و موزه‌ها و نهایتا تغییر نگرش آحاد مردم نسبت به معلولان صورت پذیرد که این اتفاق نیازمند استفاده از قدرت موزه‌ها در آموزش و انتقال مفاهیم به شکلی تاثیرگذار است.
در ادامه این نشست، سید‌احمد محیط طباطبایی؛ رییس ایکوم ایران با اشاره به شعار امسال روز جهانی موزه‌ها با عنوان " قدرت موزه ها " موضوع فراگیری موزه را بیان کرد و گفت: فضای موزه باید برای همه جنسیت‌ها و ادیان و اقشار مختلف و مخصوصا جامعه معلولان کشور اعم از جسمی-حرکتی و ناشنوایان و نابینایان و... که بخش قابل توجهی از جامعه را در بر می‌گیرد، آماده شود و باید برای این عزیزان که نقش بسیار مهمی در جامعه برخوردار هستند، بسترسازی و فضاسازی مناسب در این حوزه صورت گیرد.

وی تاکید کرد این برنامه‌ها باید به صورت دستورالعمل و آیین‌نامه در قانون بازدید از موزه‌های کشور در دستور کار قرار بگیرد.

علیرضا تابش؛ مشاور معاون میراث‌فرهنگی و دبیر ستاد معرفی و آموزش، ضمن تبریک دهمین سال تشکیل انجمن معلولان
گفت: آنچه که امروز به عنوان معلول در ذهن‌ها شکل می‌گیرد تنها معلولان حرکتی هستند اما در واقع اینطور نیست و این جامعه بسیار گسترده است و ما باید برای افراد دیگر در تمام حوزه‌های معلولیت هم راهکار ارائه کنیم.
در دسترس بودن موزه‌ها، آماده‌سازی فیلم‌هایی ویژه نابینایان و ناشنوایان، که در برخی از موزه‌های میراث فرهنگی هم پیگیری و انجام شده گوشه‌ای از این اقدامات است. این اقدامات باید به طور گسترده در سطح کشور صورت پذیرد.

تابش از مدیران موسسه‌ها و نهادهای حاضر در برنامه درخواست کرد که پیشنهادات خود را در زمینه توجه بیشتر به حوزه معلولان به موزه داران ارائه دهند تا بعد از جمع‌بندی نهایی به صورت قانون اجرا شود.

سپس گزیده‌ای از فیلم "نقش معلولین در موزه‌های کشور" به نمایش در آمد.

در پایان مراسم، تقدیر از موزه‌های برتر و معلولان فعال در موزه‌ها برگزار و از موزه فرشچیان به عنوان یکی از موزه‌های منتخب ایکوم تقدیر شد.

خاطر نشان می‌شود همزمان با برنامه نشست موزه و معلولین در یازده استان کشور پاراتور موزه‌گردی برگزار شد.

دسته بندی ها