مجموعهی سعدآباد در نوروز ۱۴۰۱ با ۱۳ موزهی فعال؛ آماده پذیرایی از میهمانان و مسافران نوروزی/
تکریم و احترام بازدیدکنندگان؛ سرفصل تمامی برنامهریزیها
به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد و به نقل از خبرگزاری میراث آریا، وحید رحمتی؛مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد در "همایش به استقبال نوروز۱۴۰۱"ضمن تقدیر از دستاندرکاران تشکیل این نشست مهم و ضروری و ضمن آرزوی سلامتی و بهبود شرایط میزبانی برای تمامی هممیهنان و نوروزی بهتر از سالیان گذشته، اعلام کرد؛ مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد که با نام نگین گردشگری تهران شناخته میشود؛ به دلیل موقعیت، وسعت و تنوع موزهها، در تمامی سالهای گذشته؛ اهمیت بسزایی در حوزه موزهداری و گردشگری داشته و وضعیت منحصر به فرد این مجموعه هم به لحاظ تنوع کاخموزه ها و هم تنوع بازدیدکننده و گردشگر، از علاقهمندان آثار هنری تاریخی گرفته تا طبیعتگردان، این مجموعه را در رأس تعداد بازدید قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه تجربهی سالیان گذشتهی این مجموعه، نشان میدهد که در ایام نوروز؛ روزانه بین ۸ تا ۱۲ هزار نفر، از این مجموعه؛ بازدید میکنند و با احتساب خرید بلیط حداقل سه تا پنج موزه؛ جمع نفر-بازدید سعدآباد در ایام نوروز، عمدتا بالاتر از ۴۰۰ هزار نفر خواهد بود، افزود خوشبختانه شرایط کلی و اقدامات دو ماه گذشته نویدبخش استقبال بیشتر مردم در نوروز امسال است، کما اینکه عدد بازدید در فصول پاییز و زمستان نیز چشمگیر بوده است.
رحمتی با اعلام اینکه مجموعهی سعدآباد در نوروز ۱۴۰۱ با ۱۳ موزهی فعال؛ آماده پذیرایی از میهمانان، مسافران نوروزی و بازدیدکنندگان است افزود یکی از مهمترین مسائل سعدآباد در وهله اول؛ شیوهی ورود بازدیدکنندگان به مجموعه است که با اتخاذ تمهیدات لازم جهت بالابردن تعداد و سرعت گیتهای عرضه بلیط؛ در راستای جلوگیری از تشکیل صفهای طولانی پشت دو درب زعفرانیه و دربند و برنامهی خوشآمدگویی شایسته، این مهم را تا حدودی کنترل و بر ضرورت مدیریت و هماهنگی واحدهای مختلفی اعم از حفاظت، انفورماتیک، مالی، روابطعمومی و خدمات تاکید کرد.
مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد با اعلام ضرورت اجرای مانور آمادگی پیش از نوروز، اعلام کرد در همین راستا دو جلسه مفصل با واحدهای مختلف مجموعه برگزار شده است.
وی با ذکر این نکته که تنظیم سقف بازدید برای اماکن پربازدید؛ مستلزم تعریف ساختار هماهنگ مدیریتی است افزود طبیعتاً اتخاذ شیوهنامه بهداشتی جهت حفاظت از پرسنل و بازدیدکنندگان؛ نیازمند تهیه امکانات اولیهی بهداشتی و همینطور رعایت دستورالعملهاست.
رحمتی با اعلام برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری در فضای باز که علاوه بر بار فرهنگی؛ موجب کم شدن فشار و تجمع در ورودی موزهها خواهد شد، گفت «تعیین شیفت کاری و استفادهی بهینه از راهنمایان و کارشناسان موزه؛ نقطهی عطف ارائه خدمت است».
وی اعلام کرد مجموعه اقدامات تمامی واحدها و آماده کردن شرایط؛ نهایتا اثر خود را در ارتباط با بازدیدکننده، نمایان خواهد کرد و این وظیفهای است که بر عهده راهنمایان موزه است و همانگونه که مهندس ضرغامی؛ مقام محترم عالی وزارت در پیام خود به مناسبت روز راهنمایان گردشگری ارائه طریق کردند، «در شرایط امروز؛ وظیفهی بسیار مهمی بر عهدهی این قشر از کارشناسان عزیز است»؛ اهمیت این مهم را دو چندان مینماید.
رحمتی در مبحث توسعه و مدیریت منابع انسانی؛ برنامهریزی تخصصی برای استفادهی حداکثری از ظرفیت کارشناسان و راهنمایان تخصصی و همینطور فراهم کردن زمینههای ترویج دانش و آموزش نسلهای آینده را بسیار مهم دانست و گفت نوروز علاوه بر شرایط ویژه و پرکار، یک فرصت بینظیر برای آموزش و بکارگیری نیروهای غیر کادر است که همین عزیزان؛ نسل بعدی راهنمایان را خواهند ساخت و با آموزش صحیح، در آینده؛ قطعا به رونق گردشگری کمک خواهند کرد.
وی طراوت و شادابی فضای سبز مجموعه سعدآباد را بسیار مهم برشمرد و از برنامهریزی این مجموعه برای زیباسازی و گلکاری به منظور بهترین حول حالنا برای بازدیدکنندگان گفت.
مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، تکریم و احترام بازدیدکنندگان را سرفصل تمامی برنامهریزیها دانست و گفت طبیعتا حجم بالای بازدیدکننده مجموعهی سعدآباد علاوه بر نکات تخصصی بازدید موزه، نیازهای عمومی دیگری را به همراه دارد و ضروریات حضور چند ساعته یا یک روزه در این مجموعه از جمله نمازخانه، امکانات رفاهی، تغذیه، سرویسهای بهداشتی و از این دست؛ باید در بهترین شرایط آمادگی و نظارت مستمر باشند.
رحمتی در پایان ضمن تشکر از حمایتهای متولیان امر و برنامهریزی و اجرای شایسته توسط همکاران زحمتکش مجموعهی سعدآباد؛ اظهار امیدواری کرد نوروزی متفاوت در رضایتمندی هممیهنان عزیزمان داشته باشیم.