🔹نام کتاب:کشکول

🔹نام کتاب:کشکول
  • کد مطلب: 7851
  • تاریخ انتشار: يکشنبه 21 شهريور 1400 - 10:16

 

🔹نام کتاب:کشکول
نام مترجم:بهمن رازانی
ناشر: نشر زرین ،تهران ،۱۳۷۱.
متن اصلی کتاب به نظم و نثر و به زبان عربی است ،گاه در زمینه ی ادبیات،گاه نجوم و در بعضی موارد به تفسیر یا فقه و یا گفتار صوفیان اختصاص دارد و همچنین اشاره به جملات حکیمانه و ناب حکما ،عرفا ،علمای اسلام ایرانی و یونانی دارد.
بهمن رازانی مترجم چیره دست گزیده ای از اشعار عربی را در متن بدون ترجمه آورده است ،زیرا به گفته ی ایشان ترجمه ی آن از ظرافت شعر می کاست و اشعاری که به ظرافت شعر لطمه ای نزده است ،به فارسی برگردانده و در انتقال صحیح مفاهیم نهایت دقت را بکار برده است.
کشکول ،ظرفی است که درویشان آن را بر دوش حمل می کنند و مردم در حد وسع خود به آنها کمک می کردند و هر کس چیزی در کشکول می انداخت و وقتی آن را خالی می کردند ،همه چیز در آن پیدا می شد،از این رو کتاب حاضر را کشکول نامیدند، زیرا محتوای آن در بردارنده هر نوع مطلبی بود .
کشکول دارای احادیث نبوی و تفاسیر قران و داستان های سر گرم کننده است در واقع هر آنچه که باید آدمی بداند در آن آمده است و مانند دایرةالمعارفی است که مزین به داستان های کوتاه و رنگین ،تفاسیر با بیانی فصیح شیواست .
دایرةالمعارفی که از آداب و اخلاق انسانی و نحوه ارتباط صحیح با هم در غالب حکایت و تمثیل است.
بهاءالدین محمدبن عزالدین حسین بن عبدالصمد بن شمس الدین _محمد بن علی بن - حسن بن محمدبن صالح حارشی همدانی عاملی جبعی است.
وی غروب روز چهارشنبه ۱۷ ذیحجه ۹۵۳ در بعلبک (لبنان) بدنیا آمد و شب ۱۲ شوال ۱۰۳۰ در گذشت و آرامگاه او در مشهد ،بین مسجد گوهر شاد و صحن آزادی و صحن امام خمینی در رواقی معروف به شیخ بهائی می باشد.

شیخ بهائی در آغاز نزد پدر آموزش دید و برای کسب علم به خراسان ،آذربایجان ،عراق ،آسیای صغیر ،سوریه ، لبنان،مصر و حجاز سفر داشته است.
حدود ۹۵ رساله و کتاب با موضوع سیاست ،حدیث ،ریاضی ،اخلاق ،نجوم ،عرفان ،فقه ، مهندسی ،هنر ،و فیزیک بر جای مانده است .
مهارت شیخ بهائی در معماری نیز بوده است.
نقشه ی تقسیم آب زاینده رود ،معماری مسجد شاه اصفهان ، مهندسی حصار نجف ،طرح ریزی نجف آباد اصفهان ،گلخن ،حمام شیخ بهائی اصفهان که با شمعی گرم می شده او را نامور ساخته است.
به پاس خدمات و مهارت او در علم ستاره شناسی یو نسکو در سال۲۰۰۹ مصادف با سال نجوم نام شیخ بهایی را در لیست مفاخر ایران ،ثبت کرد.
مهم ترین آثار او در نجوم تشریح الافلاک و دو رساله به نام اسطرلاب به فارسی و عربی است.
همانطور که از نام کشکول پیداست و در گفتار پیشین نیز گفته شده است،
کشکول دارای مطالب گوناگون و اشعار فارسی و عربی است ،بخش اول آن به واقعیات دینی ،قدسی و بخش دوم آن به مسائل علمی و ادبی اختصاص دارد.اشعار کشکول بیشتر از شاعران نامدار ایران،من الجمله مولوی است،و بیشترین حجم اشعار کشکول گزیده ای از مثنوی مولوی است، اشعاری از عطار ،نظامی ،جامی و سعدی نیز مزین کشکول می باشد.
شیخ بهایی مردی که علاقمند به کسب علم بود و در انواع علوم سرآمد زمان خود محسوب می شد،او دانشمندی دانش مدار است،اطلاعات وسیع او در عرصه ی علوم مختلف شهرت جهانی اورا دوچندان نموده است.
شیخ بهایی نقش مهمی در شکوفایی علمی حوزه ی اصفهان داشته است و اورا موسس چندین مدرسه علمی در اصفهان میدانند

مهدیه منوچهری مسئول کتابخانه و پژوهش مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد
دوم شهریور ماه ۱۴۰۰
@saadabadpalace

دسته بندی ها