معرفی کتاب :جامعه شناسی هنر
ناتالی هینیک، ترجمه ی عبدالحسین نیک گهر
۱۶۴ صفحه
نشر آگه
چاپ اول ۱۳۸۴-تهران
🔸جامعه شناسی هنر دانشی میان رشته ای است که با تاریخ فرهنگی، زیبایی شناسی، تاریخ هنر، انسان شناسی، روان شناسی اجتماعی، جامعه شناسی انتقادی، جامعه شناسی پیمایشی،...مرزهای مشترک و نا مشخص دارد.
🔹این کتاب، نخستین درسنامه ی جامعه شناسی هنر به زبان فارسی است که درونمایه ی آن را نه« هنر و جامعه»،نه« هنر در جامعه» بلکه « هنر به مثابه جامعه» تشکیل می دهد.
کتاب پس از مرور رویکردهای متفاوت به موضوع هنر و بیان دستاوردهای هر یک از آنها و نقد عالمانه ی مدل های تحلیل گذشته، رویکردهای امروزی در آمریکا و اروپا را از جمله آراء پیر بوردیو و میشه فوکو را با نقدی عفیفانه معرفی می کند.
این کتاب در دو بخش ( تاریخ جامعه شناسی هنر و جامعه شناسی پیمایشی)و ۸ فصل تنظیم شده است. شامل:۱- از پیش از تاریخ به تاریخ ۲-نسل اول: زیبایی شناسی جامعه شناختی ۳- نسل دوم: تاریخ اجتماعی ۴- نسل سوم:
جامعه شناسی پیمایشی ۵- دریافت
۶- میانجیگری۷- تولید ۸- مسئله آثار و نتیجه گیری
ناتالی هینیک( ۱۹۹۵)، جامعه شناسهنر فرانسوی، دارای دکتری تخصصی تاریخ اجتماعی هنر مدیر پژوهش بخش هنر مرکز آموزش عالی پاریس، عضو شورای انسان شناسی و جامعه شناسی وزارت فرهنگ فرانسه، سایر تالیفات وی در باب شناسنامه هنرمند، وضعیت نویسنده، بحران هویت در شهرها، موزه های عمومی و... بوده است.
او تز دکتری خود را در مورد جامعه شناسی ارزش ها با رویکرد پیر بوردیو نوشته است.