تابستان امسال با یک پدیده نجومی زیبا آغاز شد، سایه ماه بخشی از خورشید در آسمان را پوشاند ه و زمین در بامداد نخستین روز تیر ماه با خورشید گرفتگی تابستانی رو به رو گردید.
به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ، صبح یکشنبه اول تیر ماه پدیده نجومی خورشید گرفتگی توسط کارشناسان مجموعه سعدآباد رصد شد و واحد تصویربرداری و مستند نگاری مجموعه سعدآباد با مستقر نمودن دوربین های حرفه ای در مقابل کاخ موزه ملت موفق به رویت آخرین خورشید گرفتگی در قرن حاضر شد .
خورشیدگرفتگی یا کُسوف هنگامی رخ میدهد که سایه ماه بر بخشی از زمین بیفتد و در نتیجه در قسمتهایی از کره زمین، قرص ماه قسمتی از قرص خورشید یا تمامی آن را از دید ناظر زمینی بپوشاند.
لازم به یادآوری است ، سه نو دارد که شامل : کلی، حلقوی و جزئی است. اگر ماه کل قرص خورشید را بپوشاند کسوف کامل است و در این شرایط کل نور خورشید حذف می شود و تاج خورشید مشخص می شود.
خورشید گرفتگی حلقوی : در این حالت، ماه در اوج مداری خود یعنی بیشترین فاصله با زمین قرار دارد و به دلیل اینکه دور شده و قرص ظاهری ماه نسبت به قرص ظاهری خورشید کوچکتر می شود، کل سطح خورشید را نمی پوشاند و تنها وسط خورشید تاریک و حلقه نورانی اطراف آن ایجاد می شود.
گفتنی است ،خورشید گرفتگی یکم تیر ماه خورشید گرفتگی حلقوی بوده و به دلیل اینکه درصد کمتری از این خورشیدگرفتگی در ایران قابل رویت است، از نوع جزیی است.
این پدیده صبح امروز یکم تیرماه از ساعت ۸ و ۵۷ دقیقه آغاز و تا حدود ۱۱ و ۳۷ دقیقه ادامه دارد.
شایان ذکر است ،برنامه مذکور به علت «شیوع ویروس کرونا و توصیههای متخصصان امور بهداشتی مبنی بر پرهیز از برگزاری تجمعات به صورت خصوصی برگزار شد .