نمایشگاه " دست ساخته های دختران بلوچ ایران " درمجموعه سعدآباد

  نمایشگاه

از تاریخ 20 تا 27 خرداد ماه 1399، از ساعت 9 تا 16 نمایشگاه " دست ساخته های دختران بلوچ ایران " در گالری ملی صنایع دستی واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار ، و آیین افتتاحیه آن ،ساعت 17 الی20 روزسه شنبه 20خرداد،هم زمان با(روز جهانی صنایع دستی) خواهد بود.

  • کد مطلب: 7186
  • تاریخ انتشار: سه شنبه 20 خرداد 1399 - 11:48

از تاریخ 20 تا 27 خرداد ماه 1399، از ساعت 9 تا 16 نمایشگاه " دست ساخته های دختران بلوچ ایران " در گالری ملی صنایع دستی واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار ، و آیین افتتاحیه آن ،ساعت 17 الی20 روزسه شنبه  20خرداد،هم زمان با(روز جهانی صنایع دستی) خواهد بود.

 به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد، این نمایشگاه شامل مجموعه ای ازصنایع دستی ، آثارسوزن دوزی متعلق به دختران بلوچ به سرپرستی الهام فتح اللهی می باشد که با همت معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و  مشارکت مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد دایر گردیده است.

 خاطر نشان می گردد ، الهام فتح اللهی، جوان خیر اهل زنجان متولد ۱۳۷۰ با خرید صنایع دستی زنان بلوچ و فروش آنها در بازار، به کسب و کار زنان سوزن دوز رونق بخشیده است. وی امسال توسط سازمان میراث فرهنگی استان زنجان به عنوان جوان موفق گردشگری انتخاب شد.

 

 ایشان به مناسبت هفته صنایع دستی (۲۰ تا ۲۶ خرداد1398 ) کارهای زنان بلوچ را به وزارت میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی آورد تا از فروش ساخته‌های فاخر سرانگشتان هنرمند آنها، درآمدی برایشان دست و پا کند.

 

وی سرپرستی دانش آموزان دو مدرسه در روستاهای مرزی بلوچستان را بر عهده دارد و تاکنون بیش از ۶۰۰ قطعه صنایع دستی زنان بلوچ شامل گوشواره، پابند و دستبند را از زنان فاخردوز روستانشین بلوچ خریده و آنها را در نمایشگاه‌های ملی و بین المللی داخلی عرضه نموده است.

 

  یادآور می گردد ،صنایع دستی سیستان و بلوچستان نماد فرهنگ اصیل و تاریخ کهن و هنر بی‌مثال مردم این سزمین اسطوره‌ای است، گوهرِ پاکیزه و قیمتیِ مردمی که نه به وسیله صنعت که به دستِ پرتوان صنعتگران، هنرمندان و بافندگان این دیار کهن تولید شده، گوهری پاکیزه که برآمده از رنجِ آدمیزاد است.

  

سیستان و بلوچستان دارای صنایع دستی متنوع و جذاب بی‌نظیری است که حاصل ذوق و خلاقیت ذهن و دستان توانای زنان و مردان هنرمند این خطه است و از جایگاه ویژه‌ای در میان مردم و به ویژه اقوام و عشایر برخوردار و پاسخگوی همه سلیقه‌ها است و جذابیت‌های خاص آنها سبب شده تقریباً هیچ مسافری از این استان دست خالی بر نگردد.

 

 نقوش به کار رفته بر روی آثار هنری سیستان و بلوچستان از دیرباز تاکنون توجه هر بیننده‌ای را به خود جلب کرده و همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است.

 

  علاقمندان می توانند جهت مشاهده آثار هنری مذکور از 20 تا 27  خرداد ماه سال جاری از ساعت 9 تا 16 به گالری ملی صنایع دستی به نشانی میدان تجریش، میدان دربند، مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد مراجعه نمایند.

دسته بندی ها