وینچنزو بیانکینی ( Vincenzo Bianchini) پزشک ،شاعر، مجسمه‌ساز و نقاش ایتالیایی

وینچنزو بیانکینی (  Vincenzo  Bianchini) پزشک ،شاعر، مجسمه‌ساز و نقاش ایتالیایی
  • کد مطلب: 7052
  • تاریخ انتشار: شنبه 30 آذر 1398 - 12:46

وینچنزو بیانکینی (  Vincenzo  Bianchini)

پزشک ،شاعر، مجسمه‌ساز و نقاش ایتالیایی                                               

تولد : سال ۱۹۰۳ (ویتربو، ایتالیا)

درگذشت : سال 2000 (ژنو، سوئیس)

 

نگارنده : سعیده سعیدی  

موزه هنرهای زیبا

 

دکتر وینچنزو بیانکینی در شهر ویتربو، در ایتالیا متولد شد . پس از تحصیلات اولیه، در دانشکده ای در فلورانس به تحصیل علم پزشکی پرداخت . پس از فارغ التحصیلی ، وارد خدمت سربازی شد اما به عنوان پزشک، به جنگ اتیوپی رفت و در جستجوی تجربه های زندگی بود. در بازگشت، به عنوان پزشک در شهرداری رم ، در فیومیچینو و محله کافارلتتا مشغول به کار شد .  جایی که اولین تجربه ی خود را در نزدیکی با زندگی فقرا بدست آورد .

وی در سال 1951 با قبول مأموریت در پروژه کمک‌های دولت ایتالیا به ایران، ایران را برای سکونت و خدمت انتخاب کرد. وی بیش از ده سال  خود را وقف کمک به روستائیان در مناطق دور افتاده کرد .

وی به دستور سازمان بهداشت جهانی WHO ، پس از جنگ داخلی 1961 به کنگو رفت و تا سالهای 1965-66 در آنجا ماند. در سال 1966 او به الجزایر سفر کرد اما به ایران بازگشت و در آنجا به تمرین و نقاشی تا انقلاب اسلامی ایران درسال  1979 ادامه داد.

 بیانکینی با جلال آل‌احمد دوست بود و آل‌احمد در کتاب «ارزیابی شتابزده» توصیف او را از زبان خودش نگاشته ‌است. ضمن آن که معتقد است آنچه بیانکینی انجام داده و آنچه را که از ایران در کارهای خود به اروپایی‌ها شناسانده، دوبرابر تمام تلاش‌هایی است که وابستگی‌های فرهنگی و هنری ما در سراسر اروپا کرده‌اند.

بیانکینی، در اوایل سال ۱۳۲۹ه‍. ش، برای خدمت رسانی در حوزه بهداری روستایی چناران و قریه گناباد به استخدام آستان قدس رضوی درآمد و احتمالاً اولین پزشک مسیحی بود که در این مجموعه مسلمان شد.

آبان ماه سال ۱۳۲۹، روزنامه‌های آزادی، خراسان، ستاره ملت و طوس، خبر گرایش به اسلام بیانکینی را گزارش کردند. بنا بر گزارش روزنامه طوس، این اتفاق روز چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۳۲۹ در منزل فقیه سبزواری، افتاده‌است و نامش را «ابوالفتح رضا» انتخاب کرده‌است.

بیانکینی کشاورزان املاک آستان قدس را مداوا می‌کرده‌است.

 

برای مطالعه کامل این پژوهش به فایل PDF زیر مراجعه نمایید.

downlod