به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد: امروز سه شنبه،١٢ آذرماه ٩٨ کارشناسان مجموعه سعدآباد در اولین روز نشست سلسله گفتارهای تخصصی موزه داری ،در دانشگاه هنر شیراز ،با حضور اساتید،دانشجویان و صاحبنظران این حوزه با طرح مباحث کارشناسی و تخصصی به تببین زوایای مرتبط با علم موزه داری،راهکار ها و شناخت محتوایی معیارهای مرتبط پرداختند.
در ابتدای این نشست، سارا کریمان ،موزه دار و پژوهشگر هنر ازمجموعه سعدآباد با طرح موضوع ،مدیریت مجموعه ها و انواع دسترسی با ذکر مقدمه ی کوتاه از ظهور دانش موزه داری، چیستی و ذات کلکسیون ها و مجموعه هاو چالش های موجود،در گفتمانی دوسویه و تعامل با حضار و دانش جویان حاضر در این نشست ،شاخص های الزامی در معنا بخشی به یک کلکسیون را ارائه نمود.
وی در ادامه؛چگونگی طراحی موزه در خصوص یک کلکسیون،همچنین آیین نامه های جهانی در طراحی موزه هارا با دانشجویان به مباحثه گذاشت .
کریمان در خاتمه :بابیان انواع وچگونگی دسترسی به مجموعه ها،درسه دسته ی: مجازی- فیزیکی- مخازن و آرشیو، و معرفی زیر گروه ها،با ذکر مصادیق آن ،به سخنان خود پایان داد.
دومین سخنران این نشست،حمید وکیل باشی،موزه دار و پژوهشگرتاریخ از مجموعه سعدآباد،با طرح عنوان گفتار در موزه به بیان نقطه نظرات خودپرداخت.
وی به ارائه ی مقدمه ای از همبستگی هنرهای دراماتیک با موزه ،به اهمیت بیان راهنمایان در موزه هاو شیوه های روایتگری در موزه اشاره نمودو گفت:این مهم علاوه بر انتقال داده های موزه ای توسط موزه داران، در ایده پردازی و طراحی روایت موزه نیز بسیار اثر بخش خواهدبود .
در خاتمه اولین روزاین نشست تخصصی ،روش ها و مصادیقی از کاربست صحیح گفتار در موزه و مرور و معرفی آثار،به بحث گذاشته شد.
یادآور میشود :دومین روز نشست مذکور که به اهتمام مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و میزبانی موزه تاریخ تجارت جندی شاپور در دانشگاه هنر شیرازبرگزار گردیده، روز چهارشنبه با سخنرانی ساسان قاسمی،پژوهشگر ومعاون فرهنگی سعدآباد،با موضوع "نقش تحلیل آمار،در سیاست گذاری کلان مجموعه های فرهنگی به کار خود پایان خواهد داد.
معاونت فرهنگی سعدآباد،در راستای سیاست های تبیینی ،با تدوین تقویم زمانبندی و تعامل مستمر و موثر با کانون های فرهنگی پژوهشی کشور،برآن است تا با تعمیق این ارتباط دوسویه،با دانشگاه های پژوهش محور،گامی مفید در ارتقاء دانش موزه و موزه داری بردارد.