مشخصات شئ : میزجلو مبلی چوبی

مشخصات شئ : میزجلو مبلی  چوبی
  • کد مطلب: 7012
  • تاریخ انتشار: چهارشنبه 6 آذر 1398 - 10:35

 

مشخصات شئ : میزجلو مبلی  چوبی                                       

ابعاد : طول 1.33عرض47ارتفاع 37.5

جنس :چوب 

رنگ: قرمز لاکی با نقوش  طلایی و قهوه ای رنگ

کشور سازنده :چین

محل نگهداری: مخزن کاخ سبز

عکس: لیلی رئوف

پژوهشگر: ماندانا کرمی ، کارشناس ارشد کاخ سبز

 

 

معرفی شئ:

  این شئ یک میز جلو مبلی است که در مخزن کاخ سبز نگهداری می شود. میز به رنگ قرمزلاکی  یکنواختی رنگ آمیزی شده است . پایه های میز با قطعات چوبی چهار گوش که در هم گره  خورده اند  با بدنه میز اتصال دارند که این قطعات باعث استحکام اتصال بدنه و پایه ها شده اند. این ویژگی  در تکنیکهاینجاری چینی دیده می شود. بدنه میز از زیر به رنگ مشکی نقاشی شده است  و با کمک سه تخته چوبی استحکام بخشی شده است. با توجه به نمونه های مشابه این میز احتمالا متعلق به  اواخر قرن  18یا اوایل قرن 19  است.

 

  بر روی زمینه قرمز لاکی این شئ نقاشی بسیار زیبایی با طیفی از رنگهای طلایی و قهوه ای نقش بسته است .درقسمت پایین تصویر سازه پل مانند دیده میشود که به نظر میرسد بخشی از یک کاخ یا معبد باشد.رودخانه ای خروشان در زیر پل جاری است. برخورد آب با صخره های خشن در زیر پل با زیبایی تاثیرگذاری به تصویرکشیده شده است.برروی پل زنی با لباسی ساده ایستاده است. در دست راست زن شئ کوچک وجود دارد و دست  چپش را نیز برروی سر یک شیر نر گذاشته است در فضای بالای سر زن تصویر شش زن دیگربا لباسهای فاخر دیده می شود.زنان بر روی ابردر حرکت هستند و نگاه و توجهاشان به سوی پایین است؛  از بین زنان یک نفر  کانون توجه است ؛ یعنی زنان دیگر ملازمان اوهستند . دونفر از زنانی که پشت سر او ایستاده اند سایبانهایی در دست گرفته اند و زنی دیگر که پیشاپیش بقیه در حرکت است در حال نواختن یک ساز بادی است.

تکنیکهای نجاری در چین:

   کاربرد نجاری در ساخت اثاثیه منزل مانند میز ، کمد و.. در فرهنگ چینی چشمگیر است. اثاثیه چینی از طیف وسیعی از چوبها ساخته می شوند. رنگ قرمز لاکی رنگ غالب  در این اشیاء است. ازآنجایی که اثاثیه کهن چینی اشیاء کاربردی  بوده اند به طور کلی دارای قسمتهای مرمتی زیادی هستند  و نشان می دهد بارها و در زمانهای مختلف توسط افراد متفاوت مورد استفاده قرار گرفته اند.

 

  مهمترین ویژگی نجاری چینی استفاده نکردن از میخ برای اتصال قطعات چوب است . به این ترتیب که برای اتصال  قطعات چوب، با اندازه گیری بسیار دقیق ، قطعات چوب به صورت فاق و زبانه ای در هم گره می خورند  یعنی با ایجاد برشهای بسیار تکنیکی  قطعات آماده وبرروی هم  سوار می شوند. البته  در برخی موارد ازچسب های ویژه هم به عنوان استحکام بخش استفاده می شود. 

 

 مهمترین نمونه از نجاری شگفت انگیزچینی ها ، شهر ممنوعه چین واقع در پکن است  که بزرگترین معماری چوبی در دنیاست . در این مجموعه عظیم معماری، قطعات چوب  در طول ده سال برش داده شده اند و سپس در طی چهارسال روی هم سوارشدند. این شهر زمین لرزه های بسیاری رابدون اینکه چوبها از هم گسیخته شوند را پشت  سر گذاشته است .