موزه آب سعدآباد، روایتگر تاریخ هزاران ساله گوهر سیال این سرزمین

موزه آب سعدآباد، روایتگر تاریخ هزاران ساله گوهر سیال این سرزمین

ایران کشوری کم آب و خشک و دارای منابع محدود آب است و موزه آب واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، با فراهم نمودن و نمایش تاسیسات و تجهیزات آبی جدید و قدیم، دانش آموزان، دانشجویان و سایر علاقمندان را با تاریخچه بهره مندی از این بستر اولیه حیات در کشور آشنا می سازد.

  • کد مطلب: 6656
  • تاریخ انتشار: شنبه 27 بهمن 1397 - 16:44

ایران کشوری کم آب و خشک  و دارای منابع محدود آب است و موزه آب واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، با فراهم نمودن و نمایش تاسیسات و تجهیزات آبی جدید و قدیم، دانش آموزان، دانشجویان و سایر علاقمندان را با تاریخچه بهره مندی از این بستر اولیه حیات در کشور آشنا می سازد.

 

به گزارش روابط عمومی سعدآباد؛ گنجینه آب سعدآباد در جنوب شرقی کاخ سبز با حدود 2670 مترمربع مساحت احداث گشته است.

 

اسناد و مدارک مربوط به آب (شامل دفترچه میراب، وقفنامه ها، طومارها، حق آبه ها و ...)، ابزار و ادوات مربوط به آب ( شامل ، ساعت آبی و لوازم حفر چاه و قنات)، تندیس های گوناگون از دانشمندان مرتبط به آب ( از جمله حاسب کرجی و جنیدی)، معرفی و نمایش نحوه تقسیم آب و سیستم های آب و آبیاری در تهران قدیم و جدید از طریق ساخت ماکت و نمایش گاری، آبشاهی و میرابها در گذشته و انتقال و توزیع آب شهری در تهران و عصر حاضر، ماکت ها و مدل های مختلف از سازه های قدیمی و جدید، تابلوهای سازه­های آبی ( یخچال، آب انبار، سد و ...) و همچنین ظروف مرتبط با آب از جمله مواردی است که در این موزه برای علاقمندان به نمایش گذاشته شده است.

 

در فضای باز این موزه نیز مدل های زنده تاسیسات آبی جدید و قدیم چون سدها، کانال های آبرسانی، آب انبارها، آسیابها و همچنین مدل های هیدرولیکی پل بند امیر با مقیاس 1:25 ، سد کارون 3 با مقیاس 1:100 ، به همراه کانال های آبی گردش آب احداث شده است.

 

این موزه نیز همچون سایر موزه های این مجموعه 110 هکتاری همه روزه بجز تعطیلات سوگواری از ساعت 8 تا 17 پذیرای علاقمندان است.