نمایش شاخص ترین ظروف درباری ایران در موزه ظروف سلطنتی سعدآباد

نمایش شاخص ترین ظروف درباری ایران در موزه ظروف سلطنتی سعدآباد

حدود 1000 قطعه ظروف و اشیائ تزتینی از معتبرترین کارخانجات دنیا از جمله: لیموژ، سور، باواریا، رزنتال و ... در غالب ظروف قاجار، پهلوی و ظروف اهدایی در موزه ظروف سلطنتی واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد در معرض نمایش عموم علاقمندان قرار دارد.

  • کد مطلب: 6502
  • تاریخ انتشار: چهارشنبه 9 آبان 1397 - 15:49

حدود 1000 قطعه ظروف و اشیائ تزتینی از معتبرترین کارخانجات دنیا از جمله: لیموژ، سور، باواریا،  رزنتال و ... در غالب ظروف قاجار، پهلوی و ظروف اهدایی در موزه ظروف سلطنتی واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد در معرض نمایش عموم علاقمندان قرار دارد.

 

به گزارش روابط عمومی سعدآباد؛  ساختمان این موزه در سالهای 18 – 1315 به دستور پهلوی اول جهت استفاده اشرف ساخته شد و در سال 1350 فضای داخلی و خارجی این بنا مورد بازسازی قرار گرفت و در محدوه ای به مساحت 2600 مترمربع با زیر بنای 1800 مترمربع  در دو طبقه توسعه و تغییر یافت و طراحی داخلی آن با حضور طراحان و متخصصین خارجی، به سبک فرانسوی طراحی و نمای خارجی آن که از سنگ تیشه ای بود به سنگ مرمر سفید تبدیل شد.

 

طبقه اول این موزه شامل هفت اتاق با کاربری مختلف از جمله: دفترکار، اتاق بار، سالن سینما، کتابخانه، سالن نشیمن، سالن غذاخوری و گرم خانه )آشپزخانه(  می باشد که هر کدام این اتاق ها بنا به نوع کاربری آن تزیین شده و مصالح اصلی آنها از چوب و پارچه می باشد.

 

در این طبقه ویترینهایی و تالارهایی با ظروف مختلف از جمله: تالار گنجینه نقره، نمونه کاری از سالوادر دالی (هنرمند اسپانیایی )، نمونه ای از ظرفهای سفارش شده دوره ی قاجار ( کامران میرزا)،  نمونه ای از چینی ساخت لیموژ فرانسه به سفارش هوشنگ دولو ( قاجار ) و ظروف سفارشی رزنتال آلمان برای ملکه مادر ( تاج الملوک) و نیز ظروفی از جنس بارفتن ( به رنگ آبی فیروزه ای)، ظروف کریستالی از کارخانه باکارای فرانسه، قدحی چینی ساخت لیموژ فرانسه، که با طرح گل و مرغ سفارشی برای ظل السلطان مسعود میرزا ( پسر بزرگ ناصرالدین شاه ) ساخته شده، قرار دارد.

 

پیانو آکوستیک رویال متعلق به دوران پهلوی دوم، ساخت کارخانه یاماها در سال 1970 میلادی نیز در سالن طبقه اول موزه ظروف سلطنتی قرار دارد و نیز ظروف چینی سفارشی ساخت کارخانه باواریای آلمان با نشان شاهنشاهی و گیلاس های ساخت کارخانه رزنتال آلمان، قاشق و چنگال های نقره ساخت کارخانه W.M.F آلمان و شمعدانیهایی برنجی سفارشی ساخت انگلستان از دیگر آثار نمایشی در این طبقه است.

 

طبقه دوم موزه نیز شامل اتاق خواب، اتاق رقص و موسیقی و یک سالن نشیمن است و  ظروف فلزی مینا کاری شده روسیه از آثار ایلیا ایوانف، ظروف چینی ساخت لیموژ فرانسه با نشان شیر و خورشید، کریستال هایی از کارخانه موسری چکسلواکی و بشقاب هایی تزئینی اهدایی از کشور مصر در آن به نمایش گذاشته شده است.