کاخ موزه سبز یکی از زیباترین کاخهای موجود در ایران است که در نقطهای مرتفع، در شمال غربی مجموعه سعدآباد قرار دارد.
این کاخ که به دلیل استفاده از سنگهای سبز کمیاب معدن خمسه زنجان و سنگ مرمر خراسان، در نمای خارجی آن، به کاخ سبز معروف است، در سالهای ۱۳۰۱ تا ۱۳۰۷ خورشیدی، با تلاش هنرمندان و معماران ایرانی، در دوطبقه (زیرزمین و همکف) بنا گردید و پهلوی اول از طبقه همکف آن به عنوان اقامتگاه تابستانی و دفتر کار خود، و از زیرزمین بهعنوان انباری استفاده میکرد.
مساحت زیربنای کاخ، در دوطبقه، ۱۲۰۳ مترمربع میباشد و معمار آن، میرزا جعفر کاشی معروف به معمارباشی بوده است.
در این کاخ از هنرهای ایرانی بسیار زیبا و قابل توجهی استفاده شده است: سر در و ستونهای ورودی کاخ، از جنس سنگ مرمر خراسان، و ترکیب و تلفیقی از نقوش و موتیفهای هنر ایرانی و اروپایی است، گچبریها و آیینهکاریهای ظریف و زیبای درون کاخ، کار دست هنرمندان ایرانی ناشناس است، تذهیب دیوارها، اثر استاد حسین بهزاد، و خاتمکاریها، حاصل کار گروهی کارگاه استاد صنیع خاتم است و آیینهکاریهای سقف با طرح قندیل، کار هنرمندان ایرانی است.
فرش های کاخ نیز دستباف و نشانه ای از هنر دست هنرمندان ایرانی است که به تار و پود جان بخشیده است.
دیوارهای اتاق خاتم کاخ موزه سبز مزین به آثار تذهیب استاد حسین طاهرزاده بهزاد، یکی از هنرمندان بزرگ ایران که زحمت و تلاش بسیاری در حفظ و احیا و آموزش نقاشی ایرانی و طراحی سنتی خصوصاً درزمینهی مینیاتور، تذهیب و طراحی قالی انجام داد، می باشد.
این کاخ همه روزه بجز تعطیلات سوگواری از ساعت 8:30 تا 17 پذیرای بازدیدکنندگان و علاقمندان به تاریخ، هنر و فرهنگ ایران زمین است.
علاقمندان جهت آشنایی بیشتر با هنر تذهیب و استاد طاهرزاده بهزاد بر روی فایل زیر کلیک نمایند.