طرح نظارتی ستاد دائمی تسهیلات سفرهای کشور (نوروز 1389) روز 25 اسفند ماه سال 88 در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد.
در این مراسم که از ساعت 10:15 و با تلاوتی چند از قرآن کریم، برگزار شد، لاریجانی، قائم مقام ستاد دائمی تسهیلات سفرهای کشور در سخنانی اظهار داشت: این ستاد در 30 استان کشور و بیش از 500 شهر تشکیل شده است و تاکنون نیز بیش از 40 هزار نفر ساعت جلسه میان مدیران ستاد برای هماهنگی بیشتر جهت خدمات رسانی بهتر به مسافران نوروزی تشکیل شده است.
دکتر افندی زاده، معاون وزیر راه و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای نیز در ادامه این مراسم ضمن تشریح عملکرد سازمان متبوع خود در زمینه ارائه تسهیلات ویژه به مسافران نوروزی، گفت: 37 میلیون دستگاه اتوبوس، مینی بوس و سواری برای حمل و نقل عمومی و جاده ای سازمان دهی شده اند و مشکلی از این بابت وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه مرکز مدیریت راه ها نیز در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای تشکیل شده است، گفت: بر این اساس، بیش از هزار و 100 اکیپ راهداری در راه های کشور مستقر شده اند.
در ادامه این مراسم، کلیپ هایی که نشانگر تلاش و همت اعضای ستاد تسهیلات سفرهای کشور بود، برای حاضران به نمایش گذاشته شد.
از دیگر سخنرانان این مراسم، سرتیپ پاسدار تقی مهری، جانشین فرماندهی پلیس راهور ناجا بود که در سخنانی گفت: ما برنامه های منظمی را برای رفاه حال مسافران نوروزی پیش بینی کرده ایم و به دنبال ارائه خدمات بیشتر و بهتر به هموطنان عزیز هستیم.
وی با بیان اینکه امسال گشت های خودرویی و پیاده با مشارکت دانش آموزان، همیاران پلیس و دهیاری های کشور به عنوان راهوران محله خدمات بیشتری به مردم ارائه می کنند، بر ضرورت ارتقای فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه تأکید کرد و گفت: باید به نقش هر کدام از دستگاه های ذیربط در این زمینه مجدداً نگاهی دوباره کرد و از شرایط به وجود آمده نهایت استفاده را برد.
جانشین فرماندهی پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه در کشور بیش از 12 میلیون خودرو وجود دارد، گفت: ما در کشور 170 هزار کیلومتر راه داریم که بیش از 110 هزار آن روستایی است.
سرتیپ پاسدار تقی مهری در ادامه با تأکید بر اینکه نیروی انتظامی بر اساس تدابیر اتخاذ شده در ایام تعطیلات نوروزی بیش از 20 هزار نفر را برای برقراری امنیت عمومی، امنیت راه ها و آسایش شهروندان به کار گرفته است، تصریح کرد: پلیس تمام توان خود را به کار گرفته است تا امنیت خاطر مسافران را تأمین کند.
بر اساس این گزارش، از دیگر برنامه های ویژه این مراسم، اجرای سرود توسط کودکان و خردسالان مهد کودک «غنچه های میهن» بود.
در ادامه این مراسم، مظفر، رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر در سخنانی، امنیت را مهمترین مسئله در سفر عنوان کرد و گفت: تمام هم و غم ما در پایگاه های امداد و نجات این است که خستگی از تن مسافران بیرون شود. ما خود را در این راه موفق می دانیم چرا که بیش از 90 درصد مردم نوع رفتار جمعیت هلال احمر را مهربانانه توصیف کرده اند.
وی افزود: ما در سال های گذشته خیمه های نماز را در بین راه ها ایجاد کردیم و در حدود 120 هزار نفر نیز در این خیمه گاه ها توقف کرده و ضمن عبادت، به استراحت نیز پرداختند. این کارها در آرامش و کاهش عصبانیت و ناراحتی ها موثر است.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر اظهار داشت: ما امسال به صورت پایلوت در استان گلستان از مردم تقاضای همکاری داوطلبانه با جمعیت هلال احمر را کردیم و در حالی که تنها به 100 نفر در این استان نیاز داشتیم هزار و 570 نفر اعلام آمادگی کردند تا به مردم کشورشان خدمت کنند.
بر اساس این گزارش، در ادامه این مراسم، گروه تواشیح «الزهرا» با اجرای چندین قطعه موسیقی مذهبی، فضایی معنوی به مراسم بخشیدند.
همچنین در ادامه این مراسم، موسوی، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و رئیس ستاد دائمی تسهیلات سفرهای کشور طی سخنانی، با اشاره به رواج رو به افزون بحث ایران هراسی در دنیا از سوی استکبار جهانی، گفت: امروز بحث ایران ستیزی به صورت ویژه در دستور کار غرب قرار گرفته است تا از این طریق به توسعه گردشگری در ایران ضربه بزنند و نگذارند این صنعت در ایران پا بگیرد چرا که رشد گردشگری در همه کشورهای به معنای رشد امنیت و آرامش است.
وی در ادامه با ارائه آماری در زمینه تسهیلات نوروزی، گفت: سال گذشته ظرفیت اسکان مسافر در هتل ها و هتل آپارتمان ها، یک میلیون و 575 هزار و 790 نفر بود که امسال با رشدی 20 درصدی به یک میلیون و 882 هزار و 216 نفر رسیده است؛ این به معنای 33 میلیون نفر شب اقامت است. البته این آمار غیر از افرادی است که از کمپ ها استفاده می کنند و یا در منازل اقوامش اسکان می یابند.
رئیس ستاد دائمی تسهیلات سفرهای کشور همچنین با اشاره به افزایش امداد خودروها در جاده های کشور، گفت: امسال تعداد شرکت های بیمه حدود 7 برابر افزایش یافته است. ضمن اینکه 2 هزار و 110 پایگاه نیروی انتظامی نیز در ایام تعطیلات نوروزی آماده خدمات رسانی به مسافران است.
موسوی تصریح کرد: امسال چیزی در حدود 12 میلیون نقشه و بروشور در اختیار مسافران نوروزی قرار گرفته است. همچنین 135 تلویزیون شهری نیز در شهرهای مختلف کشور آماده پخش برنامه های شاد و مفرح برای مسافران نوروزی هستند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه با اشاره به افزایش تعداد ناظران سازمان بازرسی کل کشور در سطح کشور برای ایام عید نوروز، گفت: امسال 7 هزار و 366 ناظر در کل کشور مشغول فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه امسال 27 موزه فعال در کشور آماده میزبانی از هموطنان هستند، اضافه کرد: امسال 346 نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری در ورودی شهرها برپا شده است. ضمن اینکه 360 ایستگاه صلواتی نیز در ورودی شهرها و جاده ها آماده پذیرایی از مسافران نوروزی هستند.
موسوی در پایان با بیان اینکه امسال 4 هزار و 624 مکان برای اقامه نماز برپا شده است، گفت: تلفن 09669 به صورت 24 ساعته آماده پاسخگویی به مسافران است.
بر اساس این گزارش، در پایان این مراسم، طی مراسمی آئینی، خودروهای گروه ها و یگان های مشارکت کننده در طرح تسهیلات نوروزی نظیر پلیس راهنمایی و رانندگی، پلیس ترافیک شهری راهور ناجا، جمعیت هلال احمر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امداد خودرو، سازمان امداد و نجات و برخی دستگاه های دیگر، رژه رفتند.