تابلوی سیاه قلم " شیخ صنعان و دختر ترسا " در موزه استاد فرشچیان خودنمایی میکند

تابلوی سیاه قلم

یکی از آثار زیبای استاد فرشچیان تابلو شیخ صنعان و دختر ترسا می باشد که به شیوه قلم گیری در سال 1354 به تصویر کشیده شده و هم اکنون در موزه استاد فرشچیان واقع در مجموعه سعدآباد نگهداری می گردد...

  • کد مطلب: 567
  • تاریخ انتشار: دوشنبه 17 اسفند 1388 - 13:13


یکی از آثار زیبای استاد فرشچیان تابلو شیخ صنعان و دختر ترسا می باشد که به شیوه قلم گیری در سال 1354 به تصویر کشیده شده و هم اکنون در موزه استاد فرشچیان واقع در مجموعه سعدآباد نگهداری می گردد .
به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد ، یکی از آثار زیبای استاد محمود فرشچیان، نگارگر نامدار معاصر تابلوی " شیخ صنعان و دختر ترسا " است که برگرفته از داستان پند آموز در منطق الطیر عطار نیشابوری می باشد.
معصومه مبینی مسئول موزه فرشچیان ضمن اشاره به ویژگیهای این اثر گفت : در این تابلو، شخصیت شیخ و دختر ترسا در مرکز اثر قرار دارد و استاد فرشچیان یکی شدن این دو شخصیت را با پیچشهای لباسهایشان نشان می دهد و اولین گناهی را که شیخ مرتکب شد که همان خمرنوشی است به زیبایی نشان می دهد ، گناهی که عقل شیخ را زائل کرد و ناخواسته تن به گناهان دیگر داد گناهانی که شاید هیچ گاه در هوشیاری به انجامشان تن در نمی داد .
مبینی افزود : نکته دیگری که در اثر وجود دارد همان نشان صلیبی است که همراهان دختر ترسا شاید برای تسلیم کردن به شیخ به همراه دارند .نشان ترک مسلمانی و گزینش مسیحیت که در این اثر به خوبی نمایان است .
مسئول موزه فرشچیان ادامه داد : بعد از چهره شیخ صنعان و دختر ترسا در میانه کار ،چهره های همراهان دختر ترسا از یک سو و چهره های اندوهگین و ناراحت همراهان شیخ از سوی دیگر به خوبی نمایان است،چهره هایی که آکنده از درد و غم است ،همراهانی که دست به دامان شیخ و مرشد خود گشته اند و در حالت تضرع و نگرانی به شیخ خود می نگرند ،شیخی که ایمان خود را بر سر عشق محبوب نهاده است .
گفتنی است اینگونه تفکیک دنیای مادی و جهان بالا که استاد به زیبایی به تصویر کشیده اند در آثار دیگری نیز به چشم می خورد همانند تابلوی قربانی کردن حضرت اسماعیل (ع) ،دور باده و ....
علاقمندان به هنر نگارگری می توانند جهت بازدید از آثار این استاد شهیر، همه روزه از ساعت 9 لغایت 17 به موزه فرشچیان واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و جهت کسب اطلاعات بیشتر از برنامه های این مجموعه به آدرس الکترونیکی www.saadabadpalace.org و یا www.sadmu.com مراجعه نمایند.

دسته بندی ها