به مناسبت روز جهانی صلح (31 شهریور ماه)، مراسم بزرگداشت "روز جهانی صلح" در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سعدآباد؛ این مراسم با خوش آمدگویی حمید وکیل باشی دبیر جشنواره آغاز شد و سپس محمد مهدی مظاهری رییس موسسه فرهنگی اکو به اهمیت فعالیت های فرهنگی و دوری از افراطی گرایی در ترویج صلح اشاره کرد.
رییس موسسه فرهنگی اکو با اشاره به مسائل روز دنیا به ویژه قتل عام ناعادلانه مسلمانان در میانمار، تعلیمات دینی را دارای نقش برجسته ای در ایجاد صلح دانست.
این مراسم با سخنرانی محمدرضا کارگر مدیر کل اداره موزه ها و اموال منقول فرهنگی-تاریخی و سرپرست مجموعه سعدآباد، ادامه یافت.
کارگر به رابطه میان میراث فرهنگی کشورها و تمدن های باستانی با صلح اشاره کرد و ایران را یکی از مهمترین کشورها و قدیمی ترین تمدن هایی که نقش مهمی در ایجاد صلح، دوستی و انسان دوستی دارند دانست و گفت: «وقتی که ما در ارتباط با میراث فرهنگی تمدن ها گفتگو میکنیم، حب و بغض های فعلی از بین رفته و گفتگو زبان صلح آمیزی به خود می گیرد.»
از دیگر سخنرانان ویژه برنامه "روز جهانی صلح" ، فریدون جنیدی ایرانشناس، اسطوره شناس، پژوهنده فرهنگ و زبانهای باستانی و رییس بنیاد نیشابور؛ حسین باهر جامعهشناس، بنیانگذار مکتب کنششناسی و دبیر کل آکادمی مدیریت ایران؛ و طیبه محمد سرپرست گروه سفیران صلح و دوستی بودند.
در این برنامه گروه نقالان کوچک بخش هایی از شاهنامه را به زبان های مختلف اجرا نمودند و در پایان مراسم از فعالان این جشنواره تقدیر شد.
خاطر نشان میگردد در حاشیه این آیین، نمایشگاه نقاشی و شعر کودکان ایران-ایتالیا و هند با موضوع صلح برپا شد و نمایشگاه های "جامه صلح" و نمایشگاه عروسک های محلی فرا موزه دکتر رهگشای بادرود در موزه پوشاک سلطنتی و نمایشگاه عکاسی با عنوان "چهره های زندگی" آثار پژمان قنبر نژاد در مرکز هنری و نگارخانه سعدآباد افتتاح گردید.