تابلوی " ضامن آهو " همچنان در موزه فرشچیان جلوه گری می کند

تابلوی

یکی از زیباترین و نفیس ترین آثار استاد محمود فرشچیان، نگارگر پرآوازه معاصر ،تابلوی ضامن آهو است که در موزه فرشچیان سعدآباد در معرض دید عموم قرار دارد...

  • کد مطلب: 542
  • تاریخ انتشار: چهارشنبه 28 بهمن 1388 - 16:25

یکی از زیباترین و نفیس ترین آثار استاد محمود فرشچیان، نگارگر پرآوازه معاصر ،تابلوی ضامن آهو است که در موزه فرشچیان سعدآباد در معرض دید عموم قرار دارد .
معصومه مبینی، مسئول موزه فرشچیان ، ضمن تسلیت به مناسبت سالروز شهادت امام رضا (ع) گفت : از آثار ارزشمند استاد فرشچیان تابلوی "ضامن آهو می باشد که در سال 1358 خلق شده و همواره مورد استقبال بازدیدکنندگان موزه قرار گرفته است .این اثر ارزشمند علاوه بر داشتن ویژگیهای کم نظیر ظاهری دارای محتوای معنوی و اعتقادی است، به طوری که هر بیننده ای را تحت تأثیر خود قرار میدهد.
مبینی در رابطه با ویژگیهای این اثر معنوی، افزود : همه خطوط و نقوش تابلو و عناصر آن متوجه حضرت ثامن الحجج (ع) است که در سمت راست بالای تابلو در هاله ای از نور قرار گرفته و علیرغم اینکه نقاشان بزرگ نور را در صورت قدیسان ترسیم می کنند در این اثر علاوه بر صورت، نور در تمام بدن امام رضا (ع) ساری و جاری است .
وی ادامه داد : تمام منحنی های این تابلو به سوی امام هشتم (ع) ختم می شوند و پرسوناژ امام از لحاظ رنگ و فرم طوری قرار گرفته که در فراز بوده و باقی عناصر در فرود می باشند و در چهره بچه آهوانی که به خدمت حضرت رسیده اند حالتی از خوشحالی و اطمینان توأم با احترام دیده می شود و این احترام به صورت زانو زدن در برابر امام متجلی است .
مسئول موزه فرشچیان با بیان اینکه با تأسیس موزه استاد محمود فرشچیان در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد این امکان فراهم گردیده که هنر دوستان بتوانند آثار این هنرمند بزرگ را در یک مجموعه مورد بازدید قرار دهند ، اضافه کرد : با توجه به نوآوری و خلاقیت بسیار قوی در آثار استاد فرشچیان باید اشاره کرد وی به وجود آورنده سبک و مکتب خاصی در نقاشی ایرانی است که در عین توجه به اصالت مبانی سنتی این هنر با ابداع شیوه های نو قابلیت و کارایی نقاشی ایرانی را افزایش داده و این هنر را غنا بخشیده است .
گفتنی است علاقمندان به هنر نگارگری می توانند جهت بازدید از آثار این استاد نامدار، همه روزه از ساعت 9 لغایت 17 به موزه فرشچیان واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و جهت کسب اطلاعات بیشتر از برنامه های این مجموعه به آدرس الکترونیکی www.saadabadpalace.org و یا www.sadmu.com مراجعه نمایند

دسته بندی ها