"معیارهای طراحی" در دومین نشست از سلسله نشست های تخصصی آبهای تهران در سعدآباد

دومین نشست از سلسله نشست های تخصصی آبهای تهران با عنوان کلی "اگر آب ها را در تهران جاری کنیم...؟" با تمرکز بر رود/ دره دربند و بررسی "معیارهای طراحی" ، با حضور صاحبنظران و استادان معماری و شهرسازی در تالار خلیج فارس مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد.

  • کد مطلب: 5215
  • تاریخ انتشار: چهارشنبه 13 ارديبهشت 1396 - 12:52

دومین نشست از سلسله نشست های تخصصی آبهای تهران با عنوان کلی "اگر آب ها را در تهران جاری کنیم...؟" با تمرکز بر رود/ دره دربند و بررسی "معیارهای طراحی" ، با حضور صاحبنظران و استادان معماری و شهرسازی در تالار خلیج فارس مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سعدآباد؛ این نشست تخصصی که با حضور محمدرضا کارگر مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار گردید با مدیریت  و طرح موضوع توسط بابک اسلامی  آغاز شد و با پخش کلیپ مروری بر گفته صاحبنظران در نشست اول که در بهمن ماه سال گذشته در سعدآباد برگزار شده بود ادامه یافت.

محمدرضا کارگر مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد ضمن خوش آمدگویی به مدعوین،  اساتید و حضار حاضر در جلسه از نهاد ریاست جمهوری بابت تلاش و مساعدت در برگزاری این جلسه در مجموعه سعدآباد  تشکر نمود.

مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد با اشاره به تاریخ تمدن ایران زمین و شکل گیری شهرها در کنار آب گفت: "ایرانیان با توجه به خشکی فلات ایران و دانش آنها در حوزه آب، همواره رفتار مسالمت آمیز و توام با احترام  با آب داشته اند و در مقابل آب نیز همواره به این سرزمین و مردمان  احترام گذاشته و ما کمترین آسیب و خسارت را از آب نسبت به سایر مناطق مشاهده کرده ایم."

وی دوام چند هزار ساله تمدن ایران را مبتنی بر دانش آب توسط ایرانیان و این احترام دو طرفه دانست.

سپس رضوان فر مسئول مرکز مطالعات باغ موزه سعدآباد به تشریح نحوه آبرسانی از سرچشمه رودخانه دربند از پس قلعه تا سعدآباد پرداخت و با اشاره به تاریخچه و مشکلات فعلی رودخانه دربند در سعداباد، تنها باقی مانده بستر رودخانه دربند به شکل طبیعی را بخش عبوری رودخانه از داخل مجموعه سعدآباد دانست.

طرح موضوع و سخنرانی پیرامون سعدآباد: خرد اقلیم باقی مانده از تهران قدیم، بررسی معیارها در طراحی با رود-دره دربند و به اشتراک گذاری پرسش کلیدی پژوهش و یک ایده یک فراخوان نیز توسط کارشناسان و اساتید مربوطه در این حوزه  ارائه گردید.

بنا بر این گزارش، این نشست با بحث و بررسی اساتید حاضر در جلسه در خصوص طراحی با آب و مسائل پیرامون آن ادامه یافت و نتیجه حاصله از نظرات سخنوران مهمان به صورت بیانیه تنظیم گردید.

شایان ذکر است برگزاری کارگاه طراحی از اهداف دومین نشست از سلسله نشست های تخصصی آبهای تهران است.

خاطر نشان  می گردد دبیرخانه سلسله نشست ها و کارگاه های آب های تهران با هدف تبیین دوباره جایگاه آب در شهر ایرانی امروز و با همکاری مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد اقدام به برپایی سلسله نشست های تخصصی پیرامون این موضوع نموده است که در نشست های اول و دوم به بررسی موضوعات: دربند/شمیران (آب/رود-دره/ما مردمان)/ زیست بوم و طراحی محیط؛  و معیارهای طراحی پرداخته شده است و نشست های آتی پیرامون سنگلج؛ تهران (کارریز/کهن شهر/خانه من) با محوریت مهندسی، آب و معماری؛ و چشمه علی؛ شهر ری (چشمه/اسطوره/فردای شهر ما) با محوریت آب در اندیشه اسلامی خواهد بود.

این برنامه با همت مرکز مطالعات باغ موزه سعدآباد در سالن خلیج فارس موزه ظروف سلطنتی در این مجموعه برگزار شد.

 

دسته بندی ها