نشست دربند در سعدآباد برگزار شد
نشست آبهای تهران با عنوان کلی "اگر آب ها را در تهران جاری کنیم...؟" با تمرکز بر رود/ دره دربند ، در تالار خلیج فارس مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد با حضور صاحبنظران و استادان معماری و شهرسازی، دکتر سید محسن حبیبی استاد دانشگاه تهران، دکتر اسکندر مختاری طالقانی و دکتر محمدرضا نصیراسلامی اساتید دانشگاه آزاد تهران مرکز و ... برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سعدآباد؛ در این نشست تخصصی که با مدیریت دکتر بابک اسلامی برگزار شد ، دبیرخانه سلسله نشست ها و کارگاه های آب های تهران با هدف تبیین دوباره جایگاه آب در شهر ایرانی امروز با تأکید بر نمونه مطالعاتی تهران دیدگاه های خود را با صاحبنظران معمار و شهرساز به اشتراک گذاشت.
در ابتدا چکیده دیدگاه دبیرخانه آب های تهران به استناد مطالعات دکتر غزال کرامتی طی سال های 1374 تا 1395 بادسته بندی کلی آب در اندیشه و عمل ایرانی، اندیشه مدرنیستی و جهان پسا مدرن به استحضار صاحبنظران رسید.
سپس معصومه رضوان فر مسئول مرکز مطالعات باغ موزه سعدآباد به تشریح نحوه آبرسانی از سرچشمه رودخانه دربند از پس قلعه تا سعدآباد پرداخت.
وی با اشاره به تاریخچه و مشکلات فعلی رودخانه دربند در سعداباد، تنها باقی مانده بستر رودخانه دربند به شکل طبیعی را بخش عبوری رودخانه از داخل مجموعه سعدآباد دانست که به گفته و تایید اساتید حاضر در شست مذکور، این رودخانه ارزشی کمتر از بناهای تاریخی سعدآباد ندارد.
رضوانفر در ادامه به تشریح اقدامات مثبت مجموعه سعدآباد در چند سال اخیر در خصوص تعمیر و نگهداری مسیر لوله کشی آب مربوط به دوره پهلوی اول و لایروبی قنوات و مرمت استخرها و استفاده بهینه از آبهای سطحی پرداخت.
این نشست با بحث و بررسی اساتید حاضر در جلسه در خصوص آب و مسائل پیرامون آن ادامه یافت.
دکتر علیرضا بندرآباد استاد دانشگاه آزاد تهران مرکز، به درک اهمیت موضوع آب در بین مردم تأکید نمود و با توجه به اینکه در محافل دانشگاهی و علمی به این موضوع پرداخته شده ، اشاره ای به پروژه بازگشت رودخانه سئول به شهر داشته و گفت: علت اقبال این پروژه این است که آب برای مردم کره جنوبی عنصری مقدس است و خواست مردم بازگشت رودخانه به شهر و حذف بزرگراه بوده است و ابراز امیدواری نمود که تجربه ای مشابه در مورد مسیل گیشا در شهر تهران انجام شود.
مهندس پرویز طلایی از موسسه مطالعات منظر پایدار، با تاکید بر این نکته که مطالعات پرشماری در این زمینه در دانشگاه ها انجام شده و کتاب های متعددی تالیف گشته اظهار داشت: بهترین کار عملی کردن مباحث مذکور و تلاش برای طراحی و اجرای مکانی با محوریت آب است.
نشست آبهای تهران با نظرات جامع و کاربردی اساتید و کارشناسان حاضر ادامه یافته با ارائه پیشنهادات و راهکارهایی جهت حفظ رودخانه دربد پایان یافت.
نشست آبهای تهران با عنوان کلی "اگر آب ها را در تهران جاری کنیم...؟" با تمرکز بر رود/ دره دربند ، در تالار خلیج فارس مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :
اینستاگرام: https://www.instagram.com/saadabadpalace
کانال تلگرام: https://telegram.me/saadabadpalace
سایت سعدآباد: www.sadmu.ir