مراسم بزرگداشت و تجلیل از بزرگ خاندان عتیقی مقدم به همراه افتتاحیه نمایشگاهی از مجموعه آثار خوشنویسی و نگارگری سه دوره پرشکوه تاریخ هنر ایران ( تیموری – صفوی – قاجار ) در ساعت 15 روز پنج شنبه 8 مهر ماه در موزه میرعماد برگزار میگردد.
به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد؛این مراسم به پاس تکریم و بزرگداشت همت والا و تلاش خالصانه پیشگامان فرهنگ و هنر ایران در عرصه ابداع و ایجاد و حراست از هنرهای صناعی ایران، در این موزه برپا میشود و همزمان، به مناسبت روز بزرگداشت مولانا، منتخب آثار نفیس هنری از 8 تا 14 مهر ماه در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت .
از برنامه های جانبی مراسم مذکور اجرای سخنرانی دو تن از اساتید طراز اول هنر و فلسفه دانشگاه هنر، دکتر اسماعیل بنی اردلان با موضوع اهمیت هنر در قرآن کریم ، دکتر ایرج داداشی با موضوع اصول و مبانی صناعات در هنر ایرانی و همچنین سخنرانی استاد سیف پیرامون خاندان عتیقی می باشد .
شایان ذکر است خاندان عتیقی مقدم به نسلی از هنرمندان تعلق دارد که عمر مفید خود را به بازسازی و مرمت و تداوم هنرهای سنتی ایران صرف کرده اند. برادران عتیقی مقدم فرزندان مرحوم حاج حسین عتیقی آخرین صحاف بزرگ سنتی ایران میباشند که طی سالیان متمادی دانش گسترده و مهارت منحصر بفرد خود را که حاصل کار و هنر 600 ساله اجداد و نیاکان هنرمند آنهاست به فرزندان خود انتقال داده اند. جد اعلای آنان عارف و شاعر قرن هشتم هجری، مولانا جلال الدین عتیقی است و پس از مولانا شاخصترین فرد این خاندان خواجه عتیق علی منشی اردوباری از منشیان دارالنشاء شاه اسماعیل یکم صفوی بوده است.
استاد حسین عتیقی مقدم، هنرمند معاصر این خاندان، برای حفظ اصالتهای هنری بسیار تلاش نمود. وی با سفر به کشورهای مختلف و بررسی آثار ایرانی در موزهها و کتابخانههای بزرگ جهانی و آشنایی با اساتید فن صحافی همواره در حال فراگیری و کسب تجارب تازه بود. خاندان عتیقی مقدم در کنار هنر صحافی سنتی در کار نگارگری و تذهیب و خوشنویسی و هنرهای وابسته به هنر کتاب آرایی سنتی ایران خلاقیت و توانمندی همه جانبه دارند و با تاسیس مرکز ارزشمند عتیقی نمونه هایی از گنجینه فاخر هنرهای کتاب آرایی ایران را در اختیار عموم قرار داده اند.