نوای صلح جهانی در ایوان عطار مجموعه سعدآباد طنین انداز شد

نوای صلح جهانی در ایوان عطار مجموعه سعدآباد طنین انداز شد

کنسرت صلح و دوستی با صدای استاد موسیقی سنتی ایران "شهرام ناظری "و با همکاری دفتر منطقه ای یونسکو در تهران ،13 شهریور در ایوان عطار مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد...

  • کد مطلب: 4575
  • تاریخ انتشار: يکشنبه 14 شهريور 1395 - 12:32

کنسرت صلح و دوستی با صدای استاد موسیقی سنتی ایران "شهرام ناظری "و با همکاری دفتر منطقه ای یونسکو در تهران ،13 شهریور در ایوان عطار مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ،شامگاه دیشب کنسرت صلح و دوستی جهانی با حضور دکتر طالبیان معاونت میراث فرهنگی ، دکتر کارگر مدیرکل موزه ها ،مهندس موسوی مدیر مجموعه فرهنگی ،تاریخی سعدآباد،استرکیش لاروش نماینده یونسکو در ایران، و برخی دیگر از رؤسای سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری و بیش از ده تن از سفرای کشورهای خارجی و قشر کثیری از هنر دوستان که در زمینه صلح فعالیت می نمایند و با حضور ویژه اسطوره موسیقی ایران استاد شهرام ناظری که دو قطعه از آثار ارزشمند ایشان با مضمون صلح و آرامش تهیه و تنظیم شده بود به صورت اجرای زنده به مدعوین تقدیم و مورد استقبال حضار واقع گردید.

بنا بر این گزارش ،این مراسم که با همکاری مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و دفتر منطقه ای یونسکو با شعار " ایجاد صلح در اذهان زنان و مردان " می باشد ،برگزار گردید.

در ابتدای مراسم مهندس موسوی،مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد ضمن خوشامدگویی به میهمانان گفت: یونسکو با مشارکتی جدی همکاری‌های لازم را در این راستا انجام داده و حضور این دفتر با توجه به جایگاه جهانی آن اتفاقی افتخارآمیز برای مجموعه سعدآباد است. این رویداد و اتفاق مبارک جز با مدیریت خانم لاروش نمی‌توانست پیش برود و امیدوارم این روند ،رو به رشد باشد و این همکاری بیش از پیش ادامه پیدا کند.

وی افزود ،یونسکو از مهم ترین نهادهای بین المللی است که توجه ویژه ای به جریان های فرهنگی-هنری جهان داشته و دارد.حضور دفتر یونسکو در مجموعه سعدآباد با توجه به جایگاه جهانی آن ،اتفاقی است مبارک.

او با بیان اینکه ،نقش‌آفرینی مجموعه سعدآباد در کنار یونسکو، در امتداد همان فرهنگ ارزشی صلح خواهی ایران است ،اظهار کرد:صلح مطالبه انسان معاصر در فشار تعصب ها و تندروی فرقه ها و جریان های گوناگون است.ایرانیان از پیش از اسلام مأمن پناه جویان بودند و پس از پذیرش اسلام، ندای رحمانی صلح و صلح خواهی ،صلح طلبی دارند.جنگ را "دفاع مقدس"خواندن ،بر صلح خواهی ایران و ایرانی دلالت دارد که در فکر و اندیشه دلاوران ایرانی موج می زند و در اشعار بزرگان دیده می شود.

مهندس موسوی با اشاره به جایگاه مهم و ارزشمند استاد شهرام ناظری به عنوان یکی از مفاخر گرانقدر جامعه هنری کشور خصوصاً عرصه موسیقی سنتی تجلیل از ایشان را یکی از افتخارات مجموعه سعدآباد دانست و اظهار داشت،ناظری هنرمندی است که مجموعه آثارش شهرت جهانی داشته و ایشان دین خود را به خوبی نسبت به هنر و موسیقی ایران اسلامی ادا نموده است.

مدیر مجموعه سعدآباد با تشکر ویژه از دکتر سلطانی فر معاون رئیس جمهور و مقام عالی سازمان به دلیل حمایت های بی دریغ و ارزشمندشان در راستای پشتیبانی از این برنامه های فرهنگی ،هنری فاخر تقدیر و سپاسگزاری نمود.

در ادامه خانم استر کیش لاروش نماینده دفتر منطقه ای یونسکو در تهران، ضمن خوشامد گویی حضور مدعوین بیان داشت، از طرف یونسکو برای اجرای بی‌نظیر استاد ناظری بسیار خوشحالم و به شما خوشامد می‌گویم. همانگونه که می‌دانید یونسکو، هدفش ایجاد صلح و نابودی فقر با فرهنگ و تمدن است. موسیقی ابزار برقراری ارتباط بین انسان‌ها و فرهنگ‌های مخالف است. ما امشب برای حضور استاد ناظری به خود می‌بالیم. استاد ناظری متولد کرمانشاه یکی از به‌نام‌ترین موسیقیدان ‌های ایرانی در تاریخ معاصر است.

 لاروش با اشاره نشان شوالیه که از طرف کشور فرانسه به ناظری اهدا شده اضافه کرد: او جوایز مختلفی را دریافت کرد و ما مفتخریم که استاد ناظری دعوتمان را پذیرفتند.

وی ادامه داد: آثار ناظری به شیوه‌های مختلف معرف فرهنگ و موسیقی ایرانی است و مولانا و شاعران ایران را به همگان معرفی کرده است. ایشان جوایز مختلف را دریافت کرد و دولت فرانسه به ایشان نشان افتخار (شوالیه) را اهدا کرد و ما مفتخریم که استاد ناظری دعوت‌مان را پذیرفته است. شهرام ناظری در حال تولید آلبوم جدیدی بر اساس تصاویری از آثار هنری اصفهان و هنر و موسیقی ایرانی و نمایش فرهنگ غنی و تنوع مذهبی در آن شهر است.

ایشان از مهندس موسوی ،مدیر مجموعه سعدآباد و همکارانشان در مجموعه به منظور برگزاری این مراسم باشکوه و حمایت های بی دریغ ایشان از دفتر منطقه ای یونسکو اظهار تشکر و قدردانی نمود.

 لاروش در ادامه  از مسعود سلطانی‌فر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی تشکر ویژه داشت ، و سپس دو قطعه موسیقی اجرا شد و رئیس دفتر منطقه ای یونسکو از شهرام ناظری دعوت کرد تا برای اجرا روی صحنه بیاید.

شهرام ناظری اسطوره موسیقی ایران  با تشویق ممتد مردم روی سن آمد و ضمن خیرمقدم به مهمانان ، گفت: من اهل بزرگداشت گرفتن نیستنم و خیلی با چنین مراسمی مخالفت کردم اما این بار از آنجا که با خانم لاروش آشنا شدم و دیدم او یک چهره فرهنگی است که در این حیطه فعالیت مثبتی داشته، به این مراسم آمدم. من هم از مجموعه سعدآباد (به خصوص از سید بیوک موسوی مدیر مجموعه سعدآباد) و همکاران گرامیشان تشکر می‌کنم و امیدوارم در هر صورت برای هنرمندان دیگر هم مراسم قدردانی ترتیب داده شود.

ناظری خاطر نشان کرد، از آنجا که آثار اصفهان با صدای من، به یونسکو متعلق است، احساس کردند باید شبی را به من اختصاص دهند. بنده هم به‌خاطر خدماتی که صورت گرفته، چند بیتی را اجرا خواهم کرد. او با اشاره به این که بعد از این همه سال‌، همه به مشکلات عادت کرده‌ایم، گفت: همه عاشق ایرانیم و همین باعث شده ما هنوز در ایران باشیم. برای من در خارج از ایران، زندگی راحت و بدون تنشی وجود داشت، ولی عشق به ایران نگذاشت تصمیم دیگری بگیرم و در ایران ماندم. و معتقدم که باید برای عشق، تاوان داد.

در ادامه این برنامه ناظری با نواختن ساز سه تار، ابیاتی از اشعار شفیعی کدکنی در مدح منصور حلاج را اجرا کرد که با استقبال حاضران روبه رو شد.

ناظری با همراهی گروه مولوی نیز چندین قطعه موسیقی با اشعاری از مولانا اجرا نمود.

در پایان این مراسم، محمد حسن طالبیان با تشکر از یونسکو در سخنانی کوتاه گفت: امیدوارم تقدیر از هنرمندان این میراث ناملموس و معنوی ما ادامه داشته باشد.

در خاتمه نیز با حضور موسوی مدیر مجموعه سعدآباد و خانم لاروش با اهدای لوح تقدیر از شهرام ناظری(اسوره آواز ایران) تقدیر شد.

رویا نونهالی، سحر جعفری‌جوزانی، مسعود جعفری‌جوزانی، رضا کریمی و… از جمله حاضران در این مراسم با شکوه بودند.

دسته بندی ها