مجموعه سعدآباد میزبان نشست تخصصی "هنر پوشیدنی"

مجموعه سعدآباد میزبان نشست تخصصی

نشست تخصصی هنر پوشیدنی در سالن خلیج فارس مجموعه سعدآباد همراه با بازدید هدفمند از نمایشگاه آثار فریبا میرزایی (طراح برجسته پارچه و لباس) در موزه پوشاک سلطنتی برگزار شد. به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ...

  • کد مطلب: 4279
  • تاریخ انتشار: چهارشنبه 5 اسفند 1394 - 10:55

نشست تخصصی هنر پوشیدنی در سالن خلیج فارس مجموعه سعدآباد همراه با بازدید هدفمند از نمایشگاه آثار فریبا میرزایی (طراح برجسته پارچه و لباس) در موزه پوشاک سلطنتی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد این نشست با حضور اساتید دانشگاه هنر، مسئولین مجموعه سعدآباد، هنرمندان عرصه طراحی پارچه و لباس و علاقمندان برگزار شد.

در این مراسم محمد حیدری مسئول روابط عمومی سعدآباد ضمن خیر مقدم به مدعوین در خصوص آثار فریبا میرزایی گفت: فریبا میرزایی با الهام گرفتن از طبیعت و معماری بی بدیل و نوستالژی سرزمین ایران کار خود را بی هیچ توقعی آغاز کرد و امروز آثار ملموس ایشان خوش میدرخشد و این هنر صنعت مورد استقبال مردم قرار گرفته است. هنری که زائیده ذهن خلاق، دانش آکادمی و روحیه پویای این هنرمند موفق کشورمان است.

وی ضمن تشکر از مسئول موزه پوشاک سلطنتی جهت تلاش برای برپایی این نمایشگاه گفت: امروز برای ما روز خوبی است که ماحصل زحمات هنرمندان ، توسط اساتید و دانشجویان پوشاک ایران مورد بررسی قرار می گیرد.

در ادامه گیسو فکور مسئول موزه پوشاک سلطنتی به بیان اهداف این موزه از برگزاری نمایشگاه و نشست مذکور پرداخت. وی با بیان اینکه هنر پوشیدنی هنر جدیدی در ایران و جهان است گفت: در حال حاضر مانند قرن هفدهم موزه تنها مکان حفاظت، نمایش و معرفی آثار نیست. موزه ها مرز اثر محوری و مخاطب محوری را گذرانده اند و از سال 2000، موزه ها، موزه های مفهومی شده اند و کارکردهای مختلفی در جامعه دارند که یکی از آنها کارکرد مفهومی اجتماعی است. بازدید از موزه باید باعث تغییر در تفکر و تغییرات اجتماعی در بازدیدکننده شود.

فکور به اهمیت پوشش افراد در جامعه و ارتباط آن با مسائل سیاسی، اجتماعی و مذهبی جوامع اشاره کرد و گفت: در جامعه ما ناهنجاری های پوششی دیده می شود و ما امیدواریم نمایش آثار در موزه پوشاک باعث ایجاد هنجارهایی در پوشش مردم با توجه به پیشینه مذهبی و اجتماعی ما شود و از آنجا که هنر پوشیدنی یکی از شاخه های هنر مفهومی است برگزاری این قبیل نمایشگاه ها یکی از کارکردهای اجتماعی موزه را تامین خواهد کرد.

در ادامه مینو کریم نیا استاد دانشگاه هنر به بررسی پیشینه هنر پوشیدنی در ایران و جهان  از دوره پاینه سنگی تاکنون همراه با بررسی تفکیک شده البسه در دوران پارینه سنگی، نوسنگی، دوران ایلامی ها، مادها، هخامنشی، پارت ها و ساسانیان و بررسی نقوش و جنس آنان پرداخت.

خانم امینی نیز از اساتید دانشگاه هنر به بررسی پیشینه هنر پوشیدنی در ایران و جهان با معرفی اولین زن طراح ایرانی پرداخت.

این نشست با مصاحبه ای ضبط شده ازفریبا میرزایی هنرمند طراح پارچه و لباس که برای برگزاری نمایشگاه آثارش در کشور سوئد حضور دارد، ادامه پیدا کرد.

سپس دکتر فانی سالک به بررسی ارتباط فرم و محتوا در هنر پوشیدنی پرداخت. وی از کارکردهای لباس به عنوان پوشش(ایمنی)، زیبایی، نمایش و بیان علاقه  شخصی نام برد و با بیان اینکه این هنر دغدغه های فردی هنرمند را نشان میدهد به نمایش فیلم کوتاهی در این خصوص پرداخت.

و در نهایت خانم مقدم از اساتید دانشگاه هنر به جایگاه اجتماعی هنر پوشیدنی در ایران و ارتباط آن با هنجارهای پوششی جامعه ایران اشاره کرد.

این نشست با جلسه پرسش و پاسخ از اساتید و نمایش آثار دانشجویان طراحی لباس دانشگاه هنر ادامه یافت و ضمن اهداء لوح تقدیر به اساتید مدعو با بازدید هدفمند از موزه پوشاک سلطنتی خاتمه یافت.

دسته بندی ها