آیین بزرگداشت روز جهانی زبان مادری در سعدآباد برگزار شد

آیین بزرگداشت  روز جهانی زبان مادری  در سعدآباد  برگزار  شد

مراسم بزرگداشت روزجهانی زبان مادری با همکاری و مشارکت دفتر منطقه ای یونسکو در تهران، کمیسیون ملی یونسکو در ایران،تحقیقات منطقه ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در غرب و مرکز آسیا و مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد در سالن اجتماعات کاخ ملت برگزار شد...

  • کد مطلب: 4270
  • تاریخ انتشار: شنبه 1 اسفند 1394 - 11:19

مراسم بزرگداشت روزجهانی زبان مادری با همکاری و مشارکت دفتر منطقه ای یونسکو در تهران، کمیسیون ملی یونسکو در ایران،تحقیقات منطقه ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در غرب و مرکز آسیا و مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد در سالن اجتماعات کاخ ملت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد،این مراسم بزرگداشت،عصر روز چهارشنبه، مصادف با 17فوریه در سالن اجتماعات کاخ ملت سعدآباد با حضور استرکیش لاروش رییس دفتر منطقه‌یی یونسکو در تهران، دکتر سعدالله نصیری سرپرست کمیسیون ملی یونسکو در ایران، دکتر یدالله پرمون مدیر کل مرکز تحقیقات منطقه ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در غرب و مرکز اسیا تحت نظارت یونسکو و دکتر یوسف منصور زاده مدیر مجموعه سعدآباد و جمعی اساتید و فرهیختگان کشور برگزار شد.

مدیر مجموعه سعدآباد بعنوان میزبان این مراسم ضمن خیرمقدم به میهمانان اظهار داشت:نامگذاری روز جهانی زبان مادری در کنفرانس عمومی یونسکو در سال 1999 میلادی بمنظور کمک به تنوع زبانی و فرهنگی صورت گرفته، اقدام بسیار مهم و ارزشمند یونسکو بوده است.زبان  مکالمه بعنوان اساسی ترین نظام ارتباطی در هر جامعه است. صرف نظر از بسیاری از سیستم های ارتباطی دیگر که جامعه می تواند ابداع کند،زبان  تنها نظامی است که اعضای آن جامعه برای توسعه توانایی خود در گفتار و نیز برای مستحکم تر ساختن شیرازه جامعه بکار می برند.در عین حال زبان تنها نظامی است که فرایندهای اساسی تفکر و تعقل را میسر می سازد و در ضمن بار سنگین انتقال اطلاعات را نیز بر دوش دارد.

دکتر یوسف منصورزاده  در خصوص تاریخچه پیدایش روز جهانی زبان مادری افزود:این جریان فرهنگی به حرکتهای دانشجویان دانشگاههای بنگلادش در سال 1952 بر می گردد.زمانی که تعداد زیادی از دانشجویان بنگلادشی در اعتراض به تحمیل زبان اردو  بعنوان زبان رسمی در پاکستان شرقی آن زمان توسط دولت پاکستان در محوطه دانشگاه داکا توسط ماموران دولت پاکستان به رگبار بسته شدند. دانشجویان با هدف به رسمیت شناساندن زبان مادری مردم سرزمینشان یعنی بنگالی اقدام به تظاهرات وسیع کردند.تداوم مبارزات آنان موجب استقلال آن کشور و به رسمیت شناخته شدن زبان بنگالی گردید.

وی خاطر نشان کرد:در هر جامعه ای که زبان مادری نادیده گرفته می شود به هویت و شخصیت افراد توجه نمی شود و تداوم آن موجب انحطاط فرهنگی می گردد.این رفتار موجب تبعیض و بی عدالتی در جامعه می شود. تقویت زبان مادری توجه به اصالت افراد جامعه و حقوق اجتماعی آنان است. مسئولین آموزشی کشورها برای حفظ حقوق افراد جامعه و برای از بین بردن هر گونه تبعیض و بی عدالتی و برای بالا بردن سطح آگاهی جامعه به زبان مادری توجه نموده و اجازه بدهند افراد جامعه از آن میراث فرهنگی خویش بهره مند گردند.

استرکیش لاروش، مدیر و نماینده دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران نیز در این مراسم ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این برنامه فرهنگی، اظهار داشت:روز بین المللی زبان مادری هر سال در تاریخ 21فوریه برابر با دوم اسفندماه برگزار می گردد اما امسال بدلیل تقارن این روز با وفات حضرت فاطمه زهرا (س) این مراسم را امروز ( 17 فوریه ) برگزار می کنیم.

لاروش گفت: زبان مادری حامل ارزشها و دانشهایی است که در بسیاری از اوقات در عملکرد و انتقال میراث فرهنگی نا ملموس به کار می رود.صحبت کردن از زبان مادری جهت تصویب و انتقال کم و بیش تمامی عناصر میراث ناملموس به خصوص در سنن شفاهی و عبارات،آوازها و بیشتر آیین ها امر بسیار مهمی است. به کار بردن زبان مادری ،حامل سنت های ویژه اغلب مجموعه ای تخصصی از اصطلاحات و عباراتی که برای ترجمه بسیار پیچیده  یا غیر ممکن می باشند که وحدت ذاتی بین زبان مادری و میراث فرهنگی ناملموس را آشکار می سازد.

 مدیر و نماینده دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران موضوع برنامه روز بین المللی زبان مادری سال 2016 را " آموزش با کیفیت،زبان آموزش و دستاوردهای یادگیری " اعلام کرد و افزود:در ارتباط با هدف چهارم برنامه توسعه پایدار سازمان ملل متحد و در مورد برنامه آموزش تا سال 2030،موضوع امسال برنامه روز بین المللی زبان مادری بر اهمیت زبان آموزش سال های نخستین تحصیل که معمولا زبان مادری هر فرد است تاکید می کند.

وی در پایان تاکید کرد: مراسم امروز موقعیت خوبی برای توجه ما به اهمیت زبان مادری در آموزش فرهنگ، ارتباطات و توسعه پایدار در مقیاس وسیع است.

در بخش دیگری از این برنامه‌ دکتر سعدالله نصیری سرپرست کمیسیون ملی یونسکو در ایران و همچنین دکتر یدالله پرمون مدیر کل مرکز تحقیقات منطقه ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در غرب و مرکز اسیا در خصوص این روز به ایراد سخنرانی پرداختند.  

اجرای موسیقی به زبان های مختلف محلی و قصه گویی محلی با موسیقی از دیگر بخش‌های این برنامه بود.

 

 

دسته بندی ها