مجموعه سعدآباد

میزبان نشست خبری یونسکو جهت ترویج جایزه آسیا و اقیانوسیه برای حفاظت از میراث فرهنگی

میزبان نشست خبری یونسکو جهت ترویج جایزه آسیا و اقیانوسیه برای حفاظت از میراث فرهنگی

نشست خبری یونسکو جهت ترویج جایزه آسیا و اقیانوسیه برای حفاظت از میراث فرهنگی با حضور خانم استر کیش لاروش نماینده دفتر منطقه یونسکو در تهران،محمد حسین طالبیان معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، یوسف منصورزاده مدیر مجموعه سعدآباد...

  • کد مطلب: 4264
  • تاریخ انتشار: يکشنبه 18 بهمن 1394 - 14:43

نشست خبری یونسکو جهت ترویج جایزه آسیا و اقیانوسیه برای حفاظت از میراث فرهنگی با حضور خانم استر کیش لاروش نماینده دفتر منطقه یونسکو در تهران،محمد حسین طالبیان معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، یوسف منصورزاده مدیر مجموعه سعدآباد و سعدالله نصیری سرپرست کمیسیون ملی یونسکو در ایران، و جمعی از اصحاب رسانه و برندگان ایرانی جایزه آسیا و اقیانوسیه در سال های گذشته برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد،در این مراسم دکتر یوسف منصورزاده ضمن خیر مقدم به میهمانان گفت: در سال 2015 مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد میزبان برگزاری تجلیل و اهدای جایزه حفظ میراث آسیا و اقیانوسیه یونسکو به کسانی بود که در حفظ و احیای بناهای تاریخی اهتمام نموده اند که در این مراسم مرمت ارگ سریزد موفق به دریافت این جایزه گردید و امروز ما مفتخریم که میزبان نشست خبری خبرگزاری هایی هستیم که در جهت حفظ میراث تلاش کرده اند.

وی افزود: بدون شک اقدام افراد برای حفاظت و احیای بناهای تاریخی که در حال تخریب هستند بسیار ارزشمند است و نه تنها بناها و بافت ها را احیا می نماید بلکه کمک میکند که آن بناها به جای تخریب در خدمت گردشگران و فرهنگ دوستان باشد. این حرکت یک اقدام فرهنگی است که کمک میکند روز به روز به احیای بناهای تاریخی که در حال از بین رفتن هستند افزوده شود و بدون شک اقدام خبرگزاری ها در جهت آگاهی افراد جامعه برای تلاش بر چنین کار ارزشمند  و احیای آثار فرهنگی اهمیتش کمتر از کسانی که اقدام به این امر مهم می نمایند نیست.

در ادامه استر کیش لاروش نماینده دفتر منطقه یونسکو در تهران به معرفی جایزه آسیا و اقیانوسیه برای حفاظت از میراث فرهنگی پرداخت. وی هدف از این جایزه را تشویق و شناخت نقش عمده بخش خصوصی در پاسداری از میراث فرهنگی منطقه دانست و گفت از سال 2000 حدود 600 درخواست از 25 کشور جهت پروژه های مختلف به این مسابقات ارسال شده است که تا کنون 4 ایرانی موفق به دریافت این جایزه شده اند که شامل پروژه های "خانه پل شیر "جلفای اصفهان در سال 2002، "خانه زرگر یزدی" 2004، "کاروانسرای زین الدین" یزد در سال 2005 و "ارگ سر یزد" در سال  2014 می باشد.

لاروش ادامه داد: پروژه هایی که بیش از 50 سال قدمت داشته باشند و در 10 سال اخیر توسط بخش خصوصی و یا مشارکت بخش خصوصی،دولتی احیاء شده باشند میتوانند با ارسال مدارک خود به دفتر یونسکو تا تاریخ 31 مارچ 2016 در این رقابت شرکت کنند.

وی اشاره کرد: همچنین جایزه معماری نوین تلفیق شده با میراث فرهنگی به بناهای نوسازی اهدا میشود که طراحی برجسته آنها با معماری تاریخی عجین شده باشد.

در ادامه محمدحسن طالبیان معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی به بیان اهمیت حفاظت از میراث فرهنگی توسط بخش خصوصی پرداخت. وی با اشاره به جریان و اشتیاق مردمی برای سرمایه گذاری در امر مرمتی و حفاظت در دو سال اخیر گفت در سال گذشته 90 پرونده مردمی برای ثبت ملی داشته ایم.

وی به تلاش میراث برای ثبت تاریخی شهر یزد در سال 2017 به علت اقبال بسیار بالای مردمی اشاره کرد و طرح های حمایتی سازمان در حفاظت از میراث فرهنگی توسط بخش خصوصی را شامل مواردی نظیر کمک های فنی اعتباری، طرح حمایت از مالکین آثار تاریخی، مجوزهای دولتی جهت تسهیل این امر و ... دانست.

در ادامه جلسه سعدالله نصیری سرپرست کمیسون ملی یونسکو در ایران به اهمیت حفظ میراث و راهکارهای حفاظت از میراث اشاره کرد.

این جلسه با بیان تجربیات برخی از برندگان این جایزه در سال های گذشته و پرسش و پاسخ رسانه ها از مسئولین در این باب پایان گرفت.

گفتنی است علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جایزه آسیا و اقیانوسیه برای حفاظت از میراث فرهنگی میتوانند به وب سایت زیر مراجعه نمایند:

www.unescobkk.org/culture/heritage/awards/publication

 

 

دسته بندی ها