دکتر یوسف منصورزاده در مراسم رونمایی از کتیبه خلیج فارس تاکید کرد:
خلیج فارس در اسناد و نقشه های بین المللی ثبت شده است

دکتر یوسف منصورزاده در مراسم رونمایی از کتیبه خلیج فارس تاکید کرد:<br>خلیج فارس در اسناد و نقشه های بین المللی ثبت شده است

همزمان با روز ملی خلیج فارس مراسم بزرگداشت روز خلیج فارس با حضور اصحاب فرهنگ و هنر و جمعی از مسئولان سیاسی و فرهنگی در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار و همچنین از تندیس خلیج فارس ...

  • کد مطلب: 4066
  • تاریخ انتشار: جمعه 11 ارديبهشت 1394 - 06:15

همزمان با روز ملی خلیج فارس مراسم بزرگداشت روز خلیج فارس با حضور اصحاب فرهنگ و هنر و جمعی از مسئولان سیاسی و فرهنگی در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار و همچنین از تندیس خلیج فارس در مقابل کاخ ملت این مجموعه نیز رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد،دکتر یوسف منصور زاده، سرپرست مجموعه سعدآباد  درباره برگزاری این مراسم به نام خلیج فارس گفت: خلیج فارس خطه پهناور کشور و گنجینه‌ای ارزشمند از اسطوره های ماندگار است و ارزش های مادی و معنوی را در خود جای داده است و مظهر صلح و برادری است.

وی با بیان اینکه امروزه بیش از هر زمانی نام خلیج فارس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، خاطرنشان کرد: در گذشته های دور و از سه هزار سال پیش از میلاد، تمدن ایلام باستان در جنوب ایران تمدن کشورهای هند، مصر، بین‌النهرین و تمدن مهنجودارو را به هم مرتبط می کرد.

سرپرست مجموعه سعد آباد با اشاره به تاریخچه تمدن ایران اسلامی گفت: خلیج فارس به عنوان نماد و شکوه تمدن ایران در اسناد و نقشه های بین المللی ثبت شده است.

دکتر منصورزاده با بیان اینکه امروز خلیج را به خاطر بستر نفت می‌شناسند، اظهار داشت: بیش از 30 درصد نفت جهان از خلیج فارس و از طریق تنگه هرمز به کشورهای دیگر صادر می شود.

وی با اشاره به اهمیت بندر عباس، بوشهر، خرمشهر و ماهشهر گفت: خلیج فارس از پناهگاه های موجودات دریایی و ثروت بیکران خدادای بهره مند است.

سرپرست مجموعه سعدآباد با توجه به چرایی نام‌گذاری این نام در این روز، افزود: روز دهم اردیبهشت ماه یادآور شکست پرتقالی‌ها بعد از 160 سال اشغال درجزیره هرمز است و در این روز حاکمیت ایران بر خلیج فارس تصویب شد.

وی با بیان اینکه اگر چه اتحادیه عرب سال ها قبل نیز استفاده از نام خلیج فارس را برای عرب زبان ها ممنوع کرده بود، افزود: چاپ کتابی که نام خلیج فارس را به عربی تغییر داده بود، مورد اعتراض ایرانیان قرار گرفت و نهایت ما موفق به ثبت خلیج فارس در اسناد بین المللی شدیم.

دکتر منصورزاده در پایان صحبت های خود با اشاره به فعالیت شورای فرهنگی انقلاب اسلامی ایران خاطرنشان کرد: از سوی این شورا در روز دهم اردیبهشت ماه روز خلیج فارس در تقویم ملی ایران ثبت شد و در این روز همه کسانی که از خلیج فارس دفاع کردند و شهید شدند تجلیل می‌کنیم.

 این مراسم همزمان با روز ملی خلیج فارس در سالن سینمای موزه ملت واقع در کاخ سعدآباد اجرا و در ادامه با افتتاح سه نمایشگاه از نقشه های تاریخی خلیج فارس در موزه هنر و ملل، خوشنویسی مضامین ادبی با محتوای خلیج فارس در موزه خط و کتابت میرعماد و بازدید از نقاشی های استاد حسین بهزاد با مضامین و چهره های ماندگار فرهنگی و تاریخی ایران در موزه بهزاد برگزار شد و مراسم کتیبه سنگی بخط خوشنویسی استاد اخوین از پیروان شیوه میرعماد الحسنی با محتوای موضوع خلیج همیشگی فارس، رونمایی و در کاخ سعدآباد نصب و ماندگار شد.

بنا به این گزارش، این مراسم با همکاری سازمان میراث فرهنگی صنایع و گردشگری، کمیسیون فراکسیون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان مجلس شورای اسلامی، مجمع متخصصان ایران، مرکز آموزش و پژوهش اتاق بازرگانی ایران، مرکز مطالعات خلیج فارس، وزارت صنعت و معدن و تجارت، مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و سازمان ملی استاندارد برگزار شد.

 

 

دسته بندی ها