در موزه هنرهای زیبای سعدآباد:
استاد حسن حکمت نژاد،آخرین بازمانده ی خاندان مجنونی ها تجلیل شد

در موزه هنرهای زیبای سعدآباد:<br>استاد حسن حکمت نژاد،آخرین بازمانده ی خاندان مجنونی ها تجلیل شد

طی مراسمی در مجموعه سعدآباد از استاد حسن حکمت نژاد،طراح و قالیباف صاحب سبک و آخرین بازمانده خاندان مجنونی ها تجلیل شد...

  • کد مطلب: 3981
  • تاریخ انتشار: يکشنبه 19 بهمن 1393 - 10:52

طی مراسمی در مجموعه سعدآباد از استاد حسن حکمت نژاد،طراح و قالیباف صاحب سبک و آخرین بازمانده خاندان مجنونی ها تجلیل شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد؛ این مراسم با حضور احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی تهران ،محمد رضا کارگر مدیر کل امور موزه ها، دکتر یوسف منصور زاده سرپرست مجموعه سعدآباد و  محمد حسن حامدی مدیر مسئول نشریه تندیس،هادی سیف محقق برجسته هنرهای مردمی ایران ،مسئولین مجموعه تاریخی سعدآباد و جمعی از فعالان حوزه صنعت-هنر فرش  در موزه هنرهای زیبا ، برگزار شد ،استاد حسن حکمت نژاد،پدر فرش ایران مورد تجلیل و قدردانی قرار گرفت.

سرپرست مجموعه سعدآباد در این مراسم گفت:قالی نماد زندگی است ،آنچه انسان در زندگی کسب و تجربه می کند؛زیباترین آنها را در قالی نقش وم متجلی می کند.در طول تاریخ ،قالی در عرصه انیشه ها ،آرزوها و ایده های بشری بوده و همه تاریخ و طبیعت و ماوراء طبیعت،یک جا در آن گره شده است.رنگ های زیبای طبیعت از گونه های مختلف ،فرش را مزین می کند که شانه ای از آگاهی و شناخت انسان از خصوصیات رنگ هاست. رنگ و تهیه ی آن هنری است که هزاران سال انسان آن را تجربه کرده و بهترین وجه در ترکیب و کاربرد آن اقدام نموده است.

دکتر یوسف منصور زاده افزود: رنگ به کار رفته در هنر ایرانی ،در پیوند با طبیعت و جهان پرجلوه ی پیرامون هزاران معنی و نقش می آفریند.رنگ ابزار هنرمند است،بدون رنگ ،هنری به ظهور نمی رسد.ترکیب رنگ ها به مثابه ترکیب کلمات گوهرباری است که شاعر از آنها استفاده می کند.

وی اظهار داشت:اگر چه رنگ های قالی ایرانی که طی سال های گذشته به دلیل بالا بودن میزان تقاضای قالی ایرانی در بسیاری موارد رنگ های بی ثبات شیمیایی را جانشین رنگ های مقاوم و آسیب ناپذیر گیاهی و طبیعی ساخته اند و تا حدود بسیار از کیفیت مواد اولیه و تنوع نقوش کاسته اند. ولی خوشبختانه هیچ کدام از این عوامل نتوانسته به حیثیت فرش ایرانی لطمه وارد سازدو این هنر و صنعت اصیل و پرسابقه کماکان به حیات سالم خو د ادامه می دهد.

منصورزاده اضافه کرد: ذوق ایرانی با فرش ایرانی عجین شده است و می بایست گفت تا نظیر استاد حکمت نژادها در ایران زنده اند و اشعار تاریخ رنگ آمیزی و طراحی و بافت فرش ایرانی را در زیباترین بیت ها می سرایند این حکایت را پایانی نیست.

در بخش دیگری از این مراسم تجلیل، استاد حسن حکمت نژاد در خصوص آثار شاخص و سبک قالیبافی خودش سخن گفت.

در ادامه محمدرضا کارگر مدیر کل امور موزه ها و هادی سیف، محقق و نویسنده کتاب "مجنونی ها" که یادواره دودمان طراح و قالیباف دیار اصفهان حسن حکمت نژاد است، در تجلیل از پدر فرش ایران به ایراد سخنرانی پرداختند.

در پایان نیز از سوی سرپرست مجموعه سعدآباد لوح و هدایایی به استاد حسن حکمت نزاد اهدا شد.

دسته بندی ها