درخت شاه بلوط هندی
شاه بلوط هندی با نام علمی Aesculus Hippocastanum متعلق به تیره Hippocastanaceae است. درخت شاه بلوط هندی به طور معمول در زون های معتدل کشت می شود و بیشتر در مناطق کوهستانی یافت می شود. این درخت بومی منطقه ای کوچک در کوه های Pindus دریونان، و جنگلهای مخلوط بالکان در جنوب شرقی اروپاست. گل های این درخت خوشه ای، برافراشته و رو به بالا ،سفیدرنگ با نقطه های زرد یا قرمز است. طول خوشه ها 10-30 سانتی متر است و هر خوشه شامل 20-50 گل است. شاه بلوط هندی درختی است خزان کننده، که ارتفاع آن به 30متر می رسد، سرعت رشد این درخت در ابتدا (15متر) سریع است. شاه بلوط برای رشد به فضای زیادی نیاز دارد. شاه بلوط تاجی گنبدی دارد. شاخه های زیرین آن به سمت پایین آویزان است و نوک شاخه ها به بالا چرخیده اند. رنگ پوست آن خاکستری تیره تا قهوه ای است.
برگهای این درخت مرکب پنجه ای و متقابل است و هر برگ دارای 5-7 برگچه است. هر برگچه 13-30 سانتی متر طول دارد. طول دمبرگ ها 7-20 سانتی متر است.رنگ تابستانه برگهای جوان سبز روشن و برگ های بالغ سبز تیره است. و برگ ها در پاییز به رنگ زرد متمایل به قهوه ای در می آیند. در هر خوشه از این درخت 1-5 میوه تولید می شود. پوسته میوه کپسول مانند و خاردار و سبزرنگ است و معمولا حاوی یک دانه فندق مانند به نام conkers است. شاه بلوط نسبت به یخبندان، بادهای شدید و آلودگی جوی مقاوم است. این درخت در خاک های سبک (شنی)، متوسط (لومی) و سنگین (رسی)رشد میکند. خاک با زهکشی خوب را ترجیح می دهد ودر خاک های فقیر هم رشد می کند.این درخت در خاکهای اسیدی،خنثی و قلیایی رشد می کند. نسبت به مکان های خشک و داغ حساس است که باعث سوختن برگ های آن می شود. آفتاب و روشنایی را ترجیح
می دهد ولی در سایه هم رشد می کند. گل های این درخت بسیار زیباست و درختی سایه انداز است.
نحوه ی تکثیر:
تکثیر این درخت به روش کاشت بذر است. برای نگهداری و استفاده بذر ها باید کاملا رسیده باشند. بهترین رشد را در خاکهای مرطوب دارد گرما را تحمل میکند ولی در محیط خشک رشد خوبی ندارد . در تابش مستقیم نور خورشید رشد میکند.
خواص درمانی و کاربردی:
میوه شاه بلوط هندی محتوی ساپونین، آسین و آسکولین، فراکسین و تانن است. از این مواد در ترکیبات دارو های صنعتی جهت درمان ناراحتی های قلبی یا گردش خون استفاده می شود. مواد موثره روی مقاومت دیواره وریدها، افزایش نفوذپذیری کرونر ها و انعقاد خون نیز اثر دارند.