با حضور استاد هادی سیف در کتابخانه سعدآباد برگزار شد:
اولین نشست از سلسله نشست های پژوهشی هنرهای مردمی

با حضور استاد هادی سیف در کتابخانه سعدآباد برگزار شد: <br>اولین نشست از سلسله نشست های پژوهشی هنرهای مردمی

اولین جلسه از کلاسهای پژوهشی و آموزشی هنرهای مردمی با حضور استاد هادی سیف نویسنده و پژوهشگر برجسته هنرهای مردمی ایران،صبح امروز در محل کتابخانه مجموعه سعدآباد برگزار شد...

  • کد مطلب: 3891
  • تاریخ انتشار: يکشنبه 18 آبان 1393 - 12:08

اولین جلسه از کلاسهای پژوهشی و آموزشی هنرهای مردمی با حضور استاد هادی سیف نویسنده و پژوهشگر برجسته هنرهای مردمی ایران،صبح امروز در محل کتابخانه مجموعه سعدآباد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ؛دراولین جلسه از این نشست ها که با حضور محققان ،هنرپژوهان و علاقمندان به هنرهای سنتی  برگزار گردید، استاد هادی سیف به مقدمه ایی از تاریخچه هنر و معرفی تعدادی از هنرمندان گمنام در هنرهای مردمی پرداخت.

در بخش دوم این جلسه نیز فیلم مستند "خاک من ،کیمیا من" ساخته هادی سیف برای هنرجویان پخش شد که به معرفی شاهکار هنری درب قلمزنی شده مدرسه چهار باغ اصفهان می پردازد هنرمند این در نفیس عبداللطیف تبریزی ست که هفت نمونه هنر را در آن به کار برده است: زرگری، نقاشی، مطلا، منبت، منیله، قابلمه و قلمزنی که در نظر استادان بزرگ امروز این فن شاهکاری از صنایع ظریفه است و نظیر ندارد  . 

هادي سيف از جمله پژوهشگراني است كه براي نخستين بار به طور خاص به هنرهايي توجه داشته كه خالقانشان همان مردم كوچه و بازار بوده‌اند و حاصل پژوهش‌هاي او تا كنون بيش از 30 عنوان كتاب و صدها مقاله منتشر شده كه امروز مي‌تواند مرجعي بسيار غني براي شناخت هنرهايي باشد كه به قول وي از دل مردم بيرون آمده و او از آن ‌ها به عنوان هنرهاي مردمي ياد مي‌كند.

گفتنی است هادي سيف متولد 1326 از شيراز است. وي دوره مقدماتي و دبيرستان را در شيراز گذرانده و سپس در رشته تاريخ هنر در دانشگاه اصفهان ادامه تحصيل داد.او پايان نامه خود را در مقطع كارشناسي با عنوان «نقش تركمنان در آسياي غربي» نوشت و سپس «تيموريان و تحول هنري مكتب شيراز» را در مقطع ديگر ارائه داد. براي ادامه تحصيل به دانشگاه استراسبورگ فرانسه رفت و تز او با عنوان «نقش حيوانات اسطوره‌اي در حجاري‌هاي تخت جمشيد» بود.

یادآور می شود این سلسله نشست ها یکشنبه هر هفته از ساعت 10 تا 12 برگزار می شود هنرپژوهان و علاقمندان به مباحث هنرهای سنتی می توانند در زمان یادشده به نشانی: میدان دربند،مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، کتابخانه سعدآباد مراجعه نمایند.

 

دسته بندی ها