مراسم هفته ملی کودک در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد اعلام شد

مراسم هفته ملی کودک در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد اعلام شد

مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد با مشارکت پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی برای کودکان برنامه های متنوعی از 14 تا 20 مهر ماه به عنوان هفته ملی کودک با شعار « سلام، من کودکم » تدارک دیده شده است...

  • کد مطلب: 3836
  • تاریخ انتشار: سه شنبه 15 مهر 1393 - 08:58

مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد با مشارکت پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی برای کودکان برنامه های متنوعی از 14 تا 20 مهر ماه به عنوان هفته ملی کودک با شعار « سلام، من کودکم » تدارک دیده شده است.

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد؛ مشاور پژوهشگاه و جانشین کمیته بین‌المللی موزه‌ها در جمع اصحاب رسانه به تشریح مهمترین برنامه های هفته ملی و روز جهانی کودک پرداخت و به جای خالی کودکان در حوزه میراث‌فرهنگی اشاره کرد. او گفت:« حوزه کودک درحالی سالها در میراث‌فرهنگی مغفول مانده که کودکان مخاطبان اصلی میراث‌فرهنگی به‌شمار می‌روند».    

«سید احمد محیط‌ طباطبایی» مشاور پژوهشگاه و جانشین کمیته بین‌المللی موزه‌ها‌‌ (ایکوم) در رابطه با اینکه موضوع کودک تاکنون در هیچ یک از برنامه‌های اصلی میراث‌فرهنگی گنجانده نشده گفت:« در طی سالهای گذشته کودکان هیچگاه جزو موضوعات و برنامه‌های اصلی میراث‌فرهنگی قرار نگرفته‌اند. این درحالی است که این قشر مخاطب اصلی حوزه میراث‌فرهنگی را تشکیل می‌دهد و کوچکترین کاری که موزه‌ها باید انجام دهند داشتن یک راهنما برای کودکان است تا بالاترین آن که ایجاد بخش کودک در هر موزه است».

او با اشاره به هفته ملی کودک و  انتخاب شعار "کودک، دوستی و میراث فرهنگی"به فعالیت بخش‌های مختلف سازمان میراث‌فرهنگی اشاره کرد و افزود:« درحال‌حاضر هدف از فعالیت‌های میراث‌فرهنگی کودک است. از همین رو برنامه‌های گسترده‌ای با همکاری بخش‌های مختلف سازمان میراث‌فرهنگی برای هفته کودک در نظر گرفته شده تا روز کودک نه‌ به‌عنوان مستحب که به‌‌صورت امری واجب در میراث‌فرهنگی تعریف شود».

وی  مجموعه تاریخی- فرهنگی سعدآباد را محور برنامه های پژوهشگاه میراث فرهنگی و کمیته ملی موزه ها اعلام کرد و ادامه داد:« هم‌اکنون حضور کودکان به‌عنوان مخاطب اصلی در سایت‌های میراث‌فرهنگی قطعی است. به‌گونه‌ای که با ابلاغ بیانیه‌ای به تمامی‌ تمامی موزه‌ها تلاش کردیم که تمامی موزه‌ها از اهمیت موضوع کودک تاثیر بگیریند و برنامه‌های مرتبط با حوزه کودک را عملیاتی کنند».

مشاور پژوهشگاه اما در پاسخ به این پرسش که بیانیه کارگروه کودک و نوجوان در موزه‌ها تا چه حد می‌تواند در بهبود وضعیت موزه‌های کشور موثر باشد ادامه داد:« با اینکه ایکوم‌ (کمیته بین‌المللی موزه‌ها) نقش مشورتی دارد و نمی‌تواند موزه‌ها را مکلف به انجام کاری کند اما سازمان میراث‌فرهنگی می‌تواند از ایده‌ها و مشورت‌های ایکوم بهره‌ بگیرد و آن را به موزه‌ها ابلاغ کند. در آنصورت موزه‌ها مکلف هستند نظریات مشورتی ایکوم را اجرایی کنند».

آنطور که محیط‌طباطبایی می‌گوید:« درحال‌حاضر واحد ویژه کودک در سعدآباد و دیگر مجموعه‌های فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی راه‌اندازی شده تا در آینده موضوع کودک نه‌به‌صورت نمایشی که در برنامه‌های دائمی اجرایی شود.

به‌گفته مشاور پژوهشگاه میراث‌فرهنگی، هرچند که پس از فعالیت‌های بسیاری که از سال 79 در حوزه کودک انجام گرفت اتفاقات مهمی در عرصه کودک رخ داد اما همچنان معتقدیم بیش از 7  میلیون کودک وجود دارند که با موضوعات موزه و میراث‌فرهنگی بیگانه هستند. طبق برنامه‌ریزهای‌ انجام شده  قرار است این تعداد از کودکان در فعالیت‌های موزه‌ای گنجانده شوند و چنانچه بتوانند ساعات خالی خود را  در موزه‌ها سپری کنند میراث‌فرهنگی به اهداف خود نزدیک شده است.

یوسف منصور زاده سرپرست مجموعه فرهنگی-تاریخی سعدآباد نیز در این نشست خبری از برنامه هایی چون برگزاری همایش ها،نمایشگاهها، کارگاههای آموزشی و فعالیت های فرهنگی – هنری خبر داد.

به گفته او در نشست علمی "حق مادری – حق کودکی " سخنرانی هایی با عنوان های "معرفی نمایش عروسکی سنتی " آینده میراث فرهنگی در دست کودکان"، ترویج خواندن با رویکرد ادبیات کهن" خوانده می‌شود. همچنین در بخش همایش ها همچنین "نشست پژوهشی مینا،عروسک نمایشی شیراز"و نشست علمی کودک، دوستی،میراث فرهنگی برگزار می شود.

منصور زاده ثبت فن ساخت نخستین عروسک مردم ساخت ایرانی از استان خراسان جنوبی را یکی دیگر از برنامه های پژوهشگاه و مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد در هفته ملی کودک اعلام کرد

وی  همچنین، اجرای موسیقی زنده توسط کودکان کم توان ذهنی، نمایش خیمه بازی "خمسه" رونمایی از طرح موزه – مدرسه، آغاز فعالیت رسمی مرکز برنامه ریزی هدفمند کودکان و نوجوانان سعدآباد و ... را ازجمله فعالیت های هنری – فرهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی در هفته ملی کودک اعلام کرد.

آنطور که مشاور پژوهشگاه و سرپرست مجموعه سعدآباد اعلام کردند، از 15 تا 20 مهر ماه کارگاههای آموزشی مختلف از جمله کارگاه باستان شناسان کوچک، کارگاه گریم در موزه، کارگاه تیله بازی، کارگاه نجوم و ستاره شناسی، کارگاه یه قل دو قل و ... نیز تشکیل می شود.

کودکان می توانند در روزهای شانزدهم و هفدهم مهر ماه به صورت رایگان از همه موزه های کشور دیدن کنند.

 

دسته بندی ها