مراسم روز جهانی صلح با همکاری کمیسیون ملی یونسکو- ایران و دفتر منطقهای یونسکو در تهران امروز در مجموعه فرهنگی سعدآباد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد این نشست تخصصی به مناسبت روز جهانی صلح، 21 سپتامبر برابر با 30 شهریور با همکاری کمیسیون ملی یونسکو- ایران و دفتر منطقهای یونسکو در تهران از ساعت 13:30 تا 16 در سالن اجتماعات کاخ موزه ملت مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد با حضور دکتر "محمدرضا سعیدآبادی"دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو، "استرکیش لاروش" رئیس دفتر منطقهای یونسکو در تهران، "گری لوئیس" نماینده سازمان ملل متحد در ایران و جمعی از سفیران، استادان دانشگاه و فرهیختگان کشور برگزار گردید.
دبیرکل کمیسیون یونسکو در ایران گفت: اگر بخواهیم مفهوم صلح را در اذهان مردم ایجاد کنیم، باید آموزش، فرهنگ و حوزههای علوم انسانی را تقویت کنیم. محمدرضا سعیدآبادی در ابتدای این مراسم عنوان کرد: این روز را برای اهمیت صلح جهانی جشن میگیریم اگر شکل جشن در اندیشه ما انسانها شکل میگیرد باید آن را به سمت فکر صلح سوق دهیم. چنین چیزی از طریق آموزش، فرهنگ و حوزههای علوم انسانی ایجاد میشود، باید تنوع فرهنگی را پذیرفت و برای آن احترام قائل شد. وی در ادامه افزود: هرگونه بایکوت کردن و تبعیض به لحاظ مذهبی، قومی و فرهنگی نباید صورت گیرد و بسیار خطرناک است، چرا که آتش جنگ را شعلهور میکند. تنوع فرهنگی نزاع و جنگ ایجاد نمیکند باید بتوانیم با کار آموزش بین جوانان و همینطور رهبران و تصمیمگیرندگان جامعه ارتباط برقرار کنیم.
سعیدآبادی با بیان اینکه رویکرد خودمحوری فرهنگی و تفکر استثنایی بودن اشتباه است اظهار داشت: باید توان گوش دادن، گفتوگو، تفکر و تعجب را تمرین کنیم باید متوجه باشیم که دیگری خلا نیست بلکه گستردهای برای پر کردن است. این موارد را باید در راستای صلح در نظر بگیریم و در حوزههای علوم انسانی و اجتماعی مورد تحقیق و پژوهش قرار دهیم.
دبیرکل یونسکو در ایران اظهار داشت: رویکرد دیگرناپذیری و انحصارطلبی قطعاً شورهزار نفرت را پرورش میدهد، باید در برابر این رویکرد ایستادگی کرد و احترام به تنوع را گسترش داد. اگر صلح میخواهیم باید همپوشانی ملتها را گسترش دهیم و این یعنی روی آوردن به هنر، ادبیات و اخلاق به طور مثال من کشور آلمان را از دریچه گوته و آلمانی ایران را از دریچه حافظ و سعدی ببیند. وی در پایان خاطرنشان کرد: باید اندیشمندان و تئوریپردازان جامعه جهانی در برابر تئوریهایی که راه برونرفت بحران را تخریب و بازسازی میدانند، بایستند چراکه این تئوری و دیگر دکترینها آتش جنگ را توسعه میدهد. در نهایت اگر میخواهیم فکر صلح را در اذهان بشر ایجاد کنیم باید آموزش را تقویت کنیم.
در ادامه مراسم یوسف منصورزاده سرپرست مجموعه فرهنگی-تاریخی سعدآباد با بیان اینکه بنای صلح در ادبیات ایران جاری شده است، عنوان کرد: راه دستیابی به صلح پایدار آشنایی فرهنگ و ملل با یکدیگر است و راه نجات انسانها در سایه صلح و همزیستی است. یونسکو در این راستا گامهای بلندی برداشته و در شناخت تمدنها تلاشهایی داشته است.
وی با بیان اینکه ثبت جهانی نوروز به عنوان میراث ناملموس تاثیرات عمیقی بین ملتها گذاشته است عنوان کرد: در این راستا باید به کودکانمان بیاموزیم هیچ فرقی از نژاد و رنگ پوست بین انسانها نیست، باید از محیط زیستمان حفاظت کنیم و از رفتار خشونتآمیز بپرهیزیم. صداقت، فروتنی، عشق و مسئولیتپذیری، عدالت و احترام به بزرگان باید در آموزشهای ما گنجانده شود. در ادامه پیام دبیر کل سازمان ملل متحد توسط گری لوئیس ،هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران قرائت شد.
سپس دکتر کیهان برزگر ،رئیس پژوهشکده مطالعات خاورمیانه در رابطه با حقوق انسانها و صلح سخنرانی کرد. محمد ابراهيم خليلي ،شهردار رشت نیز به عنوان شهردار صلح که با حكم كازومي ماتسوئي عضو مجمع شهرداران صلح است در اين مراسم حضور داشت به عنوان شهردار صلح سخنانی ایراد نمود.
در حاشیه این مراسم موسیقی کلاسیک توسط فرشید پاتینیان و موسیقی محلی گیلان توسط گروه "سنت" و همچنین ارائه نظرات کودکان در رابطه با صلح و رویاهای آینده اجرا شد.
گفتنی است در پایان مراسم به نماد صلح بادکنک های سفید به همراه پیام های صلح توسط شرکت کنندگان در آسمان سعدآباد رها شدند.