معاون میراث فرهنگی کشور در اختتامیه نمایشگاه مجموعه داران؛
هویت بخشی به آثار مجموعه داران از مهمترین اهداف ماست

معاون میراث فرهنگی کشور در اختتامیه نمایشگاه مجموعه داران؛<br>هویت بخشی به آثار مجموعه داران از مهمترین اهداف ماست

معاون میراث فرهنگی کشور در مراسم اختتامیه نمایشگاه مجموعه داران خصوصی، هویت بخشی و ساماندهی آثار مجموعه داران ...

  • کد مطلب: 3333
  • تاریخ انتشار: چهارشنبه 19 تير 1392 - 09:46

معاون میراث فرهنگی کشور در مراسم اختتامیه نمایشگاه مجموعه داران خصوصی، هویت بخشی و ساماندهی آثار مجموعه داران را از مهمترین اهداف این معاونت و اداره کل موزه ها دانست.

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد به نقل از میراث آریا(chtn) دکتر آتوسا مومنی معاون میراث فرهنگی کشور در مراسم اختتامیه نمایشگاه مجموعه داران خصوصی که با حضور هیات رییسه و اعضای انجمن مجموعه داران خصوصی، اسدالله بیرانوند مدیرکل اداره موزه ها و اموال منقول تاریخی و جمعی از علاقه مندان در کاخ موزه ملت مجموعه فرهنگی- تاریخی سعدآباد برگزار شد، گفت: برگزاری این نمایشگاه فرصت ارزشمندی بود تا با افرادی که در حوزه مجموعه داری فعالیت می کنند بیش از پیش آشنا شوم.

وی با اشاره به اینکه باید فضایی مناسب و شایسته در اختیار انجمن مجموعه داران خصوصی برای انجام فعالیت های اعضا قرار گیرد، تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد با حمایت و توجه ویژه ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، یکی از بناهای تاریخی که در تملک این سازمان است را طبق ضوابط قانونی در اختیار انجمن مجموعه داران خصوصی قرار  دهیم.

مومنی یادآور شد: این انجمن می تواند با تشکیل یک دبیرخانه دائمی و اختصاص محلی مشخص برای برگزاری نمایشگاه های دوره ای از مجموعه های اعضا، به شکلی شایسته و مدون به فعالیت های خود ادامه دهد.

معاون میراث فرهنگی تشکیل این انجمن را اقدامی شایسته در راستای تقویت فرهنگ مجموعه داری در کشور دانست و ادامه داد: با توجه به اینکه افرادی متخصص و کارشناسانی خبره در اداره کل موزه ها فعالیت می کنند، اعضای این انجمن می توانند از این پتانسیل برای برپایی نمایشگاه های داخلی و معرفی آثار خود استفاده کنند.

این مقام مسوول تصریح کرد: اعطای مجوز به مجموعه داران ثمرات بسیار مفیدی برای آنها به دنبال خواهد داشت که استفاده از فضاهای دولتی و سالن های ویژه فقط یکی از آنهاست.

مومنی اظهار داشت: ساماندهی و هویت بخشی به اسناد و آثاری که در اختیار شما مجموعه داران است از اهم اهداف ماست، چراکه اگر این آثار و اسناد هویت رسمی داشته باشند مجموعه داران با اطمینان خاطر بیشتری به کارشان ادامه می دهند و ترویج فرهنگ مجموعه داری را در دستور کار خود قرار می دهند.

معاون میراث فرهنگی کشور یادآور شد: ما آمادگی ثبت آثار نفیس و شاخص مجموعه داران خصوصی در فهرست میراث ملی را که امری لازم و ضروری است را داریم، اجرای روش های مستندسازی و دستورالعمل های ویژه فرآیند ثبت از اقداماتی است که در راستای ثبت آثار باید انجام شود و مجموعه داران می توانند برای آگاهی از این روند به اداره کل موزه ها مراجعه کنند.

وی در رابطه با ثبت جهانی آثار منقول افزود: روند ثبت جهانی آثار منقول در حال حاضر چهارچوب مشخصی ندارد و فرصت ثبت جهانی فقط در حوزه اسناد و مدارک شاخص وجود دارد.

مومنی در پایان یادآور شد: برای دریافت مجوز مجموعه داران باید در ابتدا درخواست خود را برای اخذ مجوز به اداره کل موزه ها ارسال کنند، در مرحله بعدی فهرستی کامل از اشیا و تصاویرشان در اختیار این اداره کل قرار دهند ارسال معرفی نامه از سوی انجمن مجموعه داران و احراز عدم سوء پیشینه مجموعه دار نیز از دیگر مراحل اخذ مجوز مجموعه داری است.

دسته بندی ها