مراسم گشایش پنجمین نمایشگاه عکس سفرههای افطاری همراه با تقدیر از هنرمند خوشنویسی کشور «محمدحسین عطارچیان» در مجموعه سعدآباد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد، مراسم گشایش نمایشگاه عکس «سفرههای افطاری»، با حضور محمدرضا سعیدآبادی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو، اصغر امیرنیا مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرتضی رضوانفر معاون پژوهشی پژوهشکده مردم شناسی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری از ساعت 17 تا 19 جمعه 14 تیرماه در سالن سینمای کاخ ملت برگزار شد.
محمد صالح حجتالاسلامی،دبیر مسابقات فرهنگی هنری سفرههای ایرانی اسلامی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه عکس سفرههای افطاری که با مراسم اختتامیه پنجمین مسابقه عکاسی سفرهای هفت سین ادغام شده بود طی سخنانی گفت: در این مراسم، ما هر دو افتتاحیه نمایشگاه عکس سفرههای افطاری و اختتامیه پنجمین مسابقه عکاسی سفرههای هفت سین را با یکدیگر برگزار خواهیم کرد.
وی افزود: همانطور که میدانید، مهلت ارسال آثار مسابقه هفت سین، تا انتهای فروردینماه بود،در اردیبهشت ماه داوری صورت گرفت مراسم انتخاب برگزیدگان، مصادف با مراسم ارتحال امام (ره) شد و پس از آن درگیر انتخابات بودیم و برای پرهیز از هرگونه سوء برداشت به اجبار کار را عقب انداختیم.
حجت الاسلامی اضافه کرد: امیدواریم 5 سال دوم این مسابقات با این شروع قوی که انجام خواهد شد و با رونمایی از کتاب و اهدای جوایز و اهدای تندیسهایی پس از 17 مسابقه، با قدرت ادامه پیدا کند.
در ادامه این مراسم مهدیه منوچهری عضو کمیته فرهنگی مجموعه سعدآباد در سخنانی کوتاه به نیابت از مدیر مجموعه سعدآباد، به حضار خیر مقدم گفت.
مرتضی رضوانفر، معاون پژوهشی پژوهشکده مردم شناسی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در مورد مردم شناسی تصویری به سخنرانی پرداخت و گفت: یکی از اتفاقات مهمی که در یونسکو صورت گرفت تصویب کنوانسیون حفاظت از میراث معنوی است یونسکو سالها به میراث مادی پرداخت میراث معنوی سالها گوشه نشین بود به دلیل این که میراث معنوی دشمنان بزرگی از جمله خانواده و مردم داشت. در واقع پدر و مادرها سعی میکردند به جای این که فرزندانشان با گویش محلی صحبت کنند، از آنها میخواستند به زبان فارسی پایتخت صحبت کنند.
وی ادامه داد: دلیل اصلی تصویب کنوانسیون این بود که چند بلای جهانی دامن گیر جوامع بشری شده بود. از این بلاها میتوان از جهانی شدن شهر نشینی و بلای رسانه نام برد این سه بلا باعث شد، یونسکو به سمت حفاظت از میراث معنوی برود. رضوان فر با اشاره به حوزههای ارتباطات گفت:در حوزه ارتباطات سه تقسیم بندی داریم اولین حوزه ارتباط شفاهی و کلامی است مثل کاری که نقالها و قصه گوها ارتباط برقرار میکردند بخش دوم ارتباطات واژهلای بود که هزاران سال به طول انجامید در حوزه ارتباطات شفاهی،اندیشه نقش چهره به چهره داشت ولی در ارتباط واژهای به دلیل این که متن نوشته میشد، میتوانست تکثیر پیدا کند. وی افزود: ارتباط بعدی به مراتب موثرتر از ارتباط واژهای شد یعنی با دیدن یک عکس وقتی روی بیلبورد یا روی کتاب و جاهای مختلف قرار دارد، میتوان با آن ارتباط برقرار کرد در اروپا و آمریکا این سه حالت ارتباطی، سه انقلاب ارتباطی پشت سر هم صورت گرفت اما ایران این مسیر را میان بر زد از ارتباط کلام شفاهی مستقیم به ارتباط بعدی رفت.
پس از رضوان فر محمد مهدی رحیمیان عضو شورای سیاستگذاری و رئیس هیات داوران گفت: این مراسم برای اولین بار توسط دبیرخانه سفرهای ایرانی اسلامی برگزار میشود و جهت نکوداشت و تشویق کسانی که در این پنج سال زحمت کشیدند و از کسانی که آثارشان را ارائه کردند و دو کتاب که از این مجموعه به چاپ رسیده است تشکر میکنم. بر اساس این گزارش، در حاشیه مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه عکس «سفرههای افطاری» از محمدحسین عطارچیان تقدیر گردید.
در این مراسم از برگزیدگان پنجمین مسابقه عکاسی سفرههای هفت سین تقدیر به عمل آمد در این بخش از آنجایی که ارسال آثار توسط شرکت کنندگان در بخش آزاد و ویژه با دقت انجام نشده بود و اثری قابل توجه در بخش ویژه و جود نداشت، این دو بخش با یکدیگر ادغام شدند.
نشاط سیفی، سید مدیار شجاعی فر و حسین کنتی به عنوان عکاسان برتر انتخاب شدند که به هر یک مبلغ 10 میلیون ریال جایزه نقدی و تندیس و لوح تقدیر جشنواره تعلق گرفت. داوود کهنترابی به عنوان رتبه دوم مبلغ 8 میلیون ریال و تندیس جشنواره و غلامرضا یزدانی به عنوان رتبه سوم، مبلغ شش میلیون ریال جایزه نقد و تندیس جشنواره را دریافت کردند.
آثار سید حسین چراغی آقا و مهدی حسین نیز به عنوان عکسهای تقدیری انتخاب شدند و لوح تقدیر به آنها اهدا شد.
خاطر نشان می شود نمایشگاه عکس "سفره های افطاری" از 14 تا 28 تیرماه در موزه هنر و مردم واقع در بخش شمالی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد دایر می باشد.